Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Luděk Říha sice nedostal nakládačku od Rómů, ale „Snědá tíseň“ se stala přes noc fenoménem. Navíc majitel Severky, Eda, má špatnou náladu. Do jeho hospody přicházejí Rómové. Všechno je špatně… (Česká televize)

Recenze (92)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Majitel Severky Eda je na tom zle. Svěřuje se, že miluje Dášu. Navíc mu do knajpy přijdou Romové. Všechno je špatně a kampaň Snědá tíseň sílí. Luďa je ve všem až po uši („Já jsem se včera ožral s cikánama a jsem tak v kurzu, že mi říkají Klekí-petra!“). Jít v českých končinách takhle scenáristicky na dřeň si zaslouží velké uznání. Zdravě kousaví tvůrci i na malém prostoru vykreslují své postavy, nejsou tam pro nic za nic, mají své místo na slunci. Hofmann sice zosobňuje příkladného životního ztroskotance, ovšem autoři neškatulkují, nepoučují, nepodsouvají, nechávají na divácích, aby si vzali to své. Sociální stránku nezdůrazňují, prostě ji předkládají se vším všudy. ()

Karp 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zcela racionálně nelze především páté epizodě přidávat na vyšším hodnocení. Ostatně za co? Za tři čtyři věty spadající do kategorie hlášky? A není to málo, Antone Pavloviči? Ono se skutečně podařilo vytvořit velice zajímavé a sympatické postavy, ale to, co dále dělají nebo říkají, už tak zajímavé nebývá. Což se právě v tomto díle potvrdilo. Možná se alespoň chystá větší prostor pro Čočkina a faráře, kteří jsou zatím ve vleku Ludi, Edy a Franty. Obecně lze říci, že leckterý outsider vyvolává sympatie i uspokojení, že je na tom někdo o dost hůř než my. A přesto se vlastně nemá úplně špatně. Také značná míra absurdity je přitažlivá, ale brzy se přejí. Ještě pár podobných seriálů a neštěkne po nich pes. Být první nebo po létech první, má své výhody. Za deset dvacet let ovšem nikdo nemusí chápat, proč má Most! 80-90%. ()

Reklama

A_Shearer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nepříjemnej sešup. Dosavadní díly tlačily děj pořád dál, do překvapivejch poloh a nebraly si servítky. V 5. díle se neposune vlastně vubec nic, vše jede v předem nalajnovaných a průhledných kolejích, nic nepřekvapí a začíná to vypadat, že mačkat v Mostě humor lze jen skrz vožíračku a přesdržku. Ale potřetí za sebou už to prostě nefunguje. Scény působí už trochu nuceně, děj se točí v kruhu a vlastně ani nezaujme. Doufám, že je to jen nádech před další pořádnou jízdou! ()

ForGump 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ono se sice řekne lehce, že to je nejslabší díl, ale vzhledem k tomu, co zase zaznělo, si nejsem úplně jistý. Tempo a kadence vtipu je sice pomalejší, byť Chánov United, Kleki Petra nebo Bílej El Cigano vstoupí do dějin. Stále na výší. V kontextu české tvorby ovšem není co řešit. Kolečko a Prušinovský májí totální talent na to jak přenést, byť jenom dikci diaíogu na diváka. 85% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Taky si myslím, že tentokrát to byl krok zpátky. Oproti minulým dílům mi to zas až tak vtipné nepřišlo a kromě cigánské párty u Luďana jsem se ani moc nepobavil. Jasně, trošku se zvážnělo, proběhla nějaká ta trefná hláška nebo humorná situace, ale nic extra. Každopádně to byl zajímavý pohled na uklízení Chánova a sběr odpadků. No nic uvidíme, co přinese další díl. Tento byl bohužel dost průměrný. Čekal jsem víc…50% ()

Galerie (3)

Zajímavosti (4)

  • V čase 42:02 je vidět v odraze skla Luďkova auta mikrofon zvukaře. (rakovnik)

Reklama

Reklama