foto

Erika Stárková

  • nar. 8.7.1984 (35 let)
    Nové Město na Moravě, Československo

Biografie

Česká divadelní a filmová herečka Erika Stárková vystudovala brněnskou konzervatoř a poté herectví na JAMU. Už při studiu účinkovala v Divadle Radost nebo v Národním divadle v Brně, kde také po škole dostala své první angažmá. Působila rovněž v HaDivadle, v pražském Švandově divadle, v ústeckém Činoherním klubu a v Divadle pod Palmovkou.

Před televizní kamerou se poprvé objevila v roce 2007 v televizním seriálu Četnické humoresky a poté v epizodních rolích v Kriminálce Anděl, Poldovi nebo kontroverzním seriálu Bohéma. Největší popularitu ji ale přinesla role transsexuálky Dáši v nekorektním seriálu MOST!, který v roce 2019 produkovala Česká televize.

Jejím debutem na poli celovečerního filmu byl studentský snímek Teplé škvarky z roku 2011. Až o několik let později se v menší roli objevila v česko-slovenském dramatu Andělé všedního dne od režisérky Alice Nellis. V roce 2015 jsme ji mohli vidět v roli královny Gabriely v divácky úspěšné pohádce Sedmero krkavců.

Mimo herectví se Erika rovněž věnuje zpěvu, zejména šansonům, jazzu, ale i dalším hudebním žánrům. Její sestrou je produkční Lenka Neužil Stárková a švagrem herec Václav Neužil ml.

pusheen

Herecká filmografie

Filmy

2021 Zátopek
2020 Dotýkání (studentský film)
2019 Enter-Exit (studentský film)
Národní třída
2018 Toman
2015 Sedmero krkavců
2014 Andělé všedního dne
2011 Teplé škvarky (amatérský film)

TV seriály

2020 Republika Blaník (TV seriál)
Láska, virus, naděje (E05)
2019 Carnival Row (TV seriál)
Aisling (S01E02)
Some Dark God Wakes (S01E01)
MOST! (TV seriál)
Epizoda 8 (E08)
Epizoda 7 (E07)
Epizoda 6 (E06)
další epizody (8)
Strážmistr Topinka (TV seriál)
Zločin na poště (E01)
Specialisté (TV seriál)
Otázka cti (S04E04)
2018 Tátové na tahu (TV seriál)
Epizoda 16 (E16)
Epizoda 12 (E12)
Epizoda 11 (E11)
2017 Bohéma (TV seriál)
A přece se točí (E04)
Specialisté (TV seriál)
Burzovní horečka (S01E07)
Taxikář (TV seriál)
Kdo je úchyl? (E03)
Labyrint (TV seriál)
Epizoda 5 (S02E05)
2016 Mordparta (TV seriál)
Nevěsta (S01E01)
Polda (TV seriál)
Hvězda nad Prahou (S01E08)
2011 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Pistole (S02E13)
2007 Četnické humoresky (TV seriál)
Havrani (S03E06)
Rýhonosec řepný (S03E02)

Hudební videoklipy

2016 Barbora Poláková - Generace (hudební videoklip)

Divadelní záznam

2011 Česká měna (divadelní záznam)

Host

TV pořady

2020 27. Český lev (TV pořad)
2017 Bankovkovi (TV pořad)
2010 Show Jana Krause (TV pořad)

Fanoušci tvůrce