Reklama

Reklama

Kingsglaive: Final Fantasy XV

  • Japonsko Kingsglaive: Final Fantasy XV (více)
Z natáčení  - Aaron Paul, Sean Bean, Lena Headey

Kouzelné království Lucis je domovem posvátného krystalu, na který si již dlouho brousí zuby výbojné impérium Niflheim. Král Regis z Lucisu (Sean Bean) na obranu krystalu vysílá elitní jednotku vojáků Kingsglaive v čele s Nyxem (Aaron Paul). Vojenská přesila impéria je ale obrovská a král Regis je postaven před kruté ultimátum – musí oženit svého syna, prince Noctise, s princeznou Lunafreyou z Tenebrae (Lena Headey), kterou Niflheim zadržuje, a navíc se musí ve pospěch impéria vzdát svých území. Přestože se král podvolí, brzy je zřejmé, že se impérium nezastaví, dokud neuskuteční své ďábelské plány až do konce. Jen vojáci Kingsglaive můžou svět zachránit před imperiální hrůzovládou. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Z natáčení  - Aaron Paul, Sean Bean, Lena Headey

Recenze (121)

BMW12 

všechny recenze uživatele

To mi chcete říct, že tenhle film byl animovaný? V tom případě skládám poklonu tvůrcům, protože to celou dobu vypadalo jako hraný film. Naprosto dokonalá animace. Jinak svět Kingsglaive neznám, ani nevím, jestli to je podle nějaké hry anebo seriálu, ale film mě zaujal, je to velmi povedená akční fantasy jízda. Je tam spousta dobré akce, takže já byl spokojen. ()

Hem.m 

všechny recenze uživatele

Kromě grafické stránky není film zrovna něčím úžasným, ale já si ho užil věru dosti. Akce obohacená warpováním, prvky magie a částečně i moderními zbraněmi mě zaujala. Příběh i postavy byly laciné, ale zase ne výrazně špatné. Film v celkovém výsledku nakonec buď potěší nebo urazí, za mě čistě subjektivní hodnocení. (Viděno po dohrání FFXV) ()

Reklama

Psychor 

všechny recenze uživatele

Jakožto hororový expert žánr anime příliš nevyhledávám, avšak přítelkyně je do anime blázen, takže když se objevil Kingsglaive: Final Fantasy XV, tak jsem vyhověl jejím sladkým prosbám a obětoval svou tradiční hororovou noc ve prospěch společné anime noci. Přesto jsem se "hororu" svým způsobem dočkal, jelikož sledování Kingsglaive: Final Fantasy XV se proměnilo v opravdovou noční můru. Tak chaotickou splácaninu už jsem hodně dlouho neviděl. Snímek bych přirovnal k mixu Harryho Pottera, Hvězdné pěchoty a Warcraftu. Troufám si říci, že i fanoušek anime se musel v daném příběhu ztratit a to i přesto, že se vůbec nejedná o kdovíjak sofistikované dílo. Mimochodem přítelkyně mi asi v polovině filmu usnula na rameni, což o "kvalitách" daného snímku říká naprosto vše. Ocenil bych jedině vskutku výbornou animaci, která Kingsglaive: Final Fantasy XV uchránila od odpadu. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

U mě jasný důkaz toho, že omračující vizuál nestačí. Protože fantazie a zručnost autorům rozhodně nechyběla. Co chybělo je soudnost. Když už něco plácám celé v počítači, nemá snad žádný význam zběsilý střih a roztřesená kamera. Můžu si vybrat jak dlouho záběr potrvá, jaký bude úhel kamery, atd. ne prostě jen stříhat klepat kamerou abych zvýšil napětí (nebo proč?). Díky tomu většinu času kdy se "něco děje" vlastně ani moc netušíte co, protože se skáče, kouzlí (do toho stříhá, klepe kamerou a volí se nejroztodivnější úhly kamery), a jeden prostě než se zorientuje na co se vůbec dívá máme tu další střih... No a teď děj. ano originální... blbé jen je, že nemá tak nějak ani začátek ani konec. Je to spíš takové nastoupení a vystoupení do rozjetého vlaku. A na něco takového mě opravdu nebaví dívat... ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

V první řadě, tento film nepojednává o Noctisovi a jeho cestě. A v druhé, člověk si jej paradoxně užije víc, když na něj koukne až po dohrání regulérního FFXV. To jsou slova na úvod, která bych chtěl říct. Ze čtení zdejších komentářů jsem se mohl dozvědět, že jde o zbytečný film. Není tomu tak! Film je natočen, aby doplnil dějství hry. Proto jsem taky řekl, že zkouknout jej až po hraní hry od začátku do konce je tím nejlepším řešením, jak si jej nejvíc užít (vše se chápe o mnoho lépe). Je tu víc Insomnie, víc Luny a hlavně víc konfliktu, který vedl ke všemu, k čemu vedl (tedy, k totálnímu obsazení světa Niflheimem). Další věcí, co jsem si zde přečetl, že to prý není dobrý film. Nevím, co oněm jedincům v ději chybělo. Má to tempo, má to zatraceně dobrou akci a hlavně napětí a (očekávané, ale dobré) zvraty. Postavy jsou o trochu horší. Mohlo toho být víc ohledně hlavního hrdiny Nixe, aby si jej člověk víc oblíbil (třeba nějaké ohledy do jeho minulosti, když už se zmiňoval o sestře, kterou nedokázal ochránit). Není to tedy vůbec špatný film, stejně jako není dokonalý, ale fanouškovi FFXV dá vše - od samotného kořenového tématu, po věci známé ze hry, tak samozřejmě úžasný soundtrack a nádherné počítačové zpracování. Jedinou větší výtku mám k českému dabingu, kdy výhradně sleduju filmy s ním a zde to bylo na takové hranici snesitelnosti. Luna třeba zněla strašně staře, ačkoliv sama jako postava rozhodně tak stará není (i když tak může díky zpracování filmu vypadat). Ale jinak? Jakožto člověk, který dohrál hru a chtěl si doplnit info o chybějící střípky jejího příběhu, jsem příjemně překvapen (hlavně poté, co jsem dostával spíše negativní ohlasy). Svého vůbec prvního v životě zakoupeného filmu na Blu-Ray nelituju ani v nejmenším. 90% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • I přesto, že je film zasazen ve zcela fiktivním světě, lze v něm najít velké množství log a značek, které existují ve skutečnosti. Na náměstích tedy často vidíme loga firem jako je: Beats, Japan Airlines, Audi, Solid Stone a samotného Square Enix. (UncleMorty)
  • Ve filmu se objevuje Audi TT, i přestože se jedná o zcela fiktivní svět. Hodně dalších konceptů vozidel, které se ve filmu objeví, jsou dle reálné předlohy. Je to poprvé, co ve světě Final Fantasy vidíme stroje ze skutečného světa. (UncleMorty)
  • Film je souběžný s příběhem hry "Final Fantasy XV". Mapuje začátek celého konfliktu mezi královstvím Lucis a imperiem Niflheimem. Hra a film se v příběhu navzájem doplňují. (UncleMorty)

Reklama

Reklama