Reklama

Reklama

Velký útok zombies

  • Itálie Incubo sulla città contaminata (více)
Trailer

VOD (1)

Z dílny otce kanibalského subžánru Umberta Lenziho pochází horor, nepřehlédnutelný pro své naturalistické pojetí a oživení legendy jménem zombie. Na letišti má přistát letadlo s Dr. Kramerem z jaderné elektrárny, kde došlo k nehodě. Letadlo však nekomunikuje s řídící věží a na plochu je přivolána plně vyzbrojená vojenská jednotka. Po přistání se na překvapené vojáky vyřítí z útrob letadla tlupa hladových zombie, které nelze ničím zastavit. A tak si tlupa nesmrtelných monster dát nejprve předkrm v podobě vojáků a potom se neohroženě vydá poobědvat do televizního studia a nemocnice. Cestou zabíjejí vše živé a geometrická řada zombíků se nezadržitelně rozrůstá. Dokáže tyto nechutné nemrtvé vůbec někdo zastavit? (Řitka video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

strougy 

všechny recenze uživatele

Celkem solidní zombie film s podprůměrnými hereckými výkony, slušnou atmosférou a kupou kvalitních gore efektů, který mě ale zejména zaujal zvláštním pojetím zombíků. To, že běhají jako srnky mě až tak nepřekvapí, s tím už jsem se setkal dříve, to, že mezi nimi funguje i komunikace a akce vzájemně koordinují bych taky přešel bez zdviženého obočí, ale možná jsem toho viděl málo, avšak poprvé jsem se setkal s tím, že ohnilá mrtvola používá palné zbraně a místo obligátní hostiny na chutném, šťavnatém mozku chlemtá krev jako divoké zvíře. A celkem mi scházelo i zvukomalebné mručení, kterým se obvykle zombie prezentují, tady totiž po celou dobu mlčí jako zařezaný. ()

Hadža 

všechny recenze uživatele

No to tedy bylo o dost horsi nez jsem cekal a to ma ocekavani byla opravdu malinkata!To co predvadi ucastnici nataceni(herci se to nazvat neda) byly katastrofalni,vykonu predstaveni na vanocni besidce mentalne retardovanych se zdaleka ani nepriblizili!Prace maskeru byla velmi jednoducha,postavit pred maskernu kybl hoven,kazdy komparzista tam strcil hlavu a vzhuru na plac,predstavovat krvelacne zombie!Ja ani nevim ,zac tu hvezdu davam,asi proto ze jsem priznivcem tohoto zanru. ()

Reklama

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Někteří herci byli nalíčení,tak,že jako zombís fakt nevypadali. Zombís spíše jen bodají nebo někoho mlátěj,ale takovejch masakrů je dost. A,když se vrhnou na nějakou ženskou,tak jí aspoň strhnou vrch oblečení,abychom se mohli na něco podívat,pěkná je i ta scéna s tím uříznutým prsem,nebo vypíchnutým vokem. Hodně vydařaná scéna je ta přestřelka na opuštěných kolotočích,kde hlavní hrdina střílí po zombís a oni po něm a jeho přítelkyně ze samopalů. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Nad tímto snímkem se snesl malý obláček mystifikace, jelikož všemožné cizojazyčné variace na jeho název obsahují slova „zombies“ či „walking dead“ a přitom tu o oživlé mrtvoly v tom „romerovském“ pojetí vůbec nejde. Řádí tu radiací zmutovaní lidé, kteří sají krev jako upíři a koordinovaně spolupracují, podřezávají krky mačetou a střílejí ze samopalů. Přitom když si člověk doslovně přeloží původní italský název, nedostane žádnou zmínku o živých mrtvých (na druhou stranu italský název částečně vyzrazuje finální dějové překvapení). To bylo jen pár slov k mému mírnému rozčarování, teď už k samotnému filmu. Je to trash. Zle napsaný i natočený parazit na úspěchu Úsvitu mrtvých s hroznými hereckými výkony, děsnými dialogy, úplnou absencí logiky a již zmíněným překvapením na konci, které pohřbívá celé předchozí dění. A ty vykulené oči „nakažených“ na pozadí otřesně udělaných latexových masek byly opravdu k smíchu. ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Vcelku nic moc zombie film. Masky jsou špatné, občas jsem si myslel, že se jim do záběru nasoukal Toxický mstitel... Navíc celková stereotypnost masek ve mě nechala ten pocit, že se maskéři mohli víc snažit, než jen opakovat asi 10 různých typů. Herci jsou neslaní nemastní a v hlavě mi zůstává snad jedině jejich přehrávání. Režisér a scénárista se snaží do filmu vnést nějakou hlubší filozofickou myšlenku spolu s kritikou společnosti, což díky přehrávajícím hercům bude spíš nudit než diváka nutit zaobírat se nějakou myšlenkou. Gore scény jsou v pár, ale opravdu pár případech koukatelné, jinak jsou tyto triky většinou mizerné, za což může i fakt, že zombie tady nezabijí jen hrstku lidí, ale své oběti berou po desítkách. Konečné rozuzlení filmu docela pobavilo a uznal jsem, že Lenzi mne teď docela dostal. Vyzdvihnu tady snad jen velkoplošné pojetí snímku, kdy se zombie nesoustředí, jen na nějakou oblast, ale likvidují zrovna celé město. Celkově tomu nedám víc než jednu hvězdu 20-30% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Film bol zakázaný na Islande. (Paldiny)

Reklama

Reklama