Reklama

Reklama

Velký útok zombies

  • Itálie Incubo sulla città contaminata (více)
Trailer

VOD (1)

Z dílny otce kanibalského subžánru Umberta Lenziho pochází horor, nepřehlédnutelný pro své naturalistické pojetí a oživení legendy jménem zombie. Na letišti má přistát letadlo s Dr. Kramerem z jaderné elektrárny, kde došlo k nehodě. Letadlo však nekomunikuje s řídící věží a na plochu je přivolána plně vyzbrojená vojenská jednotka. Po přistání se na překvapené vojáky vyřítí z útrob letadla tlupa hladových zombie, které nelze ničím zastavit. A tak si tlupa nesmrtelných monster dát nejprve předkrm v podobě vojáků a potom se neohroženě vydá poobědvat do televizního studia a nemocnice. Cestou zabíjejí vše živé a geometrická řada zombíků se nezadržitelně rozrůstá. Dokáže tyto nechutné nemrtvé vůbec někdo zastavit? (Řitka video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

Radko 

všechny recenze uživatele

Viete ako na prvý pohľad poznáte rádioaktívneho zabijaka, živiaceho sa krvou obetí? Má hlavu obmazanú hrudkovitým hnedým výkalom a púli pri tom lačne oči. Ak divák pristúpi na túto hru, čaká ho vražedná story s elektronickým pop podmazom. S absenciou strachu, a paradoxne s dôrazom na lacné krvavé nechutnosti. A s pamparádnym záverom. Neboli by to talianski režiséri s presvedčením, medzi ktorých Umberto Lenzi patrí, aby sa nesnažili do toho celého vopchať sociálno kritické posolstvo. Veď režisér cítil celý život ako anarchista. V tomto zmysle nie sú až tak zaujímavé reči o betónových mestách, kde sa ľudia dusia vlastnými zlovestnými vynálezmi, spôsobujúcimi katastrofu mutovaných rozmerov, ktorej hrdinovia čelia. To je taká prežviachaná slama. Pôsobivejšie vyznievajú úvodné zábery na priemyselné a betónové časti mesta - teda na architektúru toho, čo dáva masovo svet ľuďom v podobe výstavby od konca druhej svetovej vojny. Ako akýsi temný architektonický odkaz nacistických plánov prestavby. Zaujímavý je i koncept útoku na spoločnosť: najprv preťať dopravné tepny, zablokovať televíziu ako hlavný nástroj propagandy, znefunkčniť telefonické prepojenia, ochromiť elektrárne, znefunkčniť nemocnice. Myšlienky ambiciózne, spracovanie: B/C. Takže 60%. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Nad tímto snímkem se snesl malý obláček mystifikace, jelikož všemožné cizojazyčné variace na jeho název obsahují slova „zombies“ či „walking dead“ a přitom tu o oživlé mrtvoly v tom „romerovském“ pojetí vůbec nejde. Řádí tu radiací zmutovaní lidé, kteří sají krev jako upíři a koordinovaně spolupracují, podřezávají krky mačetou a střílejí ze samopalů. Přitom když si člověk doslovně přeloží původní italský název, nedostane žádnou zmínku o živých mrtvých (na druhou stranu italský název částečně vyzrazuje finální dějové překvapení). To bylo jen pár slov k mému mírnému rozčarování, teď už k samotnému filmu. Je to trash. Zle napsaný i natočený parazit na úspěchu Úsvitu mrtvých s hroznými hereckými výkony, děsnými dialogy, úplnou absencí logiky a již zmíněným překvapením na konci, které pohřbívá celé předchozí dění. A ty vykulené oči „nakažených“ na pozadí otřesně udělaných latexových masek byly opravdu k smíchu. ()

Reklama

Ruut 

všechny recenze uživatele

Zacku Snydere, běž se zahrabat. Triskozombíci tu byli už čtvrtstoletí před tvým Úsvitem, víš! Je fajn rozdíl koukat na starou italskou školu a přitom zažívat příjemnou změnu. Samozřejmě jsou tu hrozní neherci, nechybí příšerná syntetizátorová hodba, nulová atmosféra, zoufalé masky - no prostě klasika. Ale zombíci tu mají umělou inteligenci jakou můžou záviďet i ti od tatíčka subžánru Romera. Umí totiž pilotovat letadla, střílet ze samopalů, lákat lidi do léček a přetvařovat se na živé. A jako bonusek docela šnel sprintují. Bezproblémově dokoukatelná jednohubka bez nutnosti rychlopřetáčet. Jo a nebojte i zde dojde na oblíbený talianský fígl s vypichováním očička človíčka a také na nezbytnou porci nahoty. ()

Gaskin odpad!

všechny recenze uživatele

Ač jsem se snažil, jak jsem chtěl, tenhle film jsem vůbec nepochopil. Absolutně nesmyslná zápletka o nakažlivé radiaci, zombie se objevují v místech bez přístupových cest z čistého vzduchu, apod... Naprosto tupé dialogy typu "já sem generálova dcera a nebudu ho poslouchat, chci jet na chatu zombíci nezombíci" připomínají něco jako "já sem zabiják s velkym nožem a jdu rozkuchat tamtu krvavou bloncku, bacha na mě!".. a co mi vadí nejvíce - naprosto, naprosto špatně vytvořené zombie. Nejen, že běhají, ale jejich svalové koordinace je naprosto bezchybná a očividně mají jakési logicky nelogické myšlení - zombie například otevře výtah ze strojovny jakýmsi kolem, přestřihne telefonní kabel... používají palné zbraně a s bezchybnou nesmyslností uřezávají ženám bradavky a prakticky každé ženě nezapomenou rozepnout košili, než zaútočí. a tak dále a tak dále. ()

kosta73 

všechny recenze uživatele

Pamatuji si, jak jsme asi v páté, nebo šesté třídě s otevřenou pusou poslouchali vyprávění jednoho šťastlivce, jehož rodiče vlastnili video, o filmu, ve kterém na začátku vyskáče z vojenského letadla banda zombíků. Teď po dlouhé době jsem film konečně viděl. Musím říct, že mě rozhodně nezklamal, jak se mi to docela často v podobných případech stává. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Film bol zakázaný na Islande. (Paldiny)

Reklama

Reklama