Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Proslulý archeolog Robert Burns (STEVEN SEAGAL) najde ve starověkých ruinách východní Číny vzácné artefakty. Měly by být zrestaurovány, ale čínská mafie Tong má vlastní plány. Burns zjistí, že mafie využívá cenné památky jako schránky k pašování drog do zámoří. Od té chvíle si nemůže být jistý životem. Je falešně obviněn ze smrti svého asistenta a uvězněn. Po propuštění je zapojen do vládního plánu na likvidaci mafie a stává se návnadou v nastražené pasti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (183)

boyd. 

všechny recenze uživatele

Tak tímto filmem začína šňura totálních kravin, které Seagal natočil a zatím se ji nepodařilo dodnes (14.6.2006) přetrhnout. Ty stupidní scény, když u stolu partička těžkých bossu řeší celý film to, že se potřebují zbavit Seagala jsou k smíchu! Když už podobná scéna hrála asi po osmé začal jsem se smát na celý kvartýr. Steven je alespoň jednoho po druhém likviduje a tak židle na konci filmu zejí prázdnotou a posledního padoucha smrt taky samozdřéjmě nemine. Seagal se snaží pomstít těm, kdo zabili jeho ženu, klasicky už již provařený příběh v bleděmodrém jsme mohli vidět i jinde a lépe. Steven Seagal už hold stárne a nedá se od něho čekat, že se bude bít jako zamlada, ale proč se o to pořád pokouší, když ví, že to takhle dopadne to opravdu netuším. Akce je lepší než v jeho minulém filmu (Cizinec), ale to rozhodně není žádné plus. Jedna* z nostalgie a protože jméno Steven Seagal pro mě má pořád nějakou váhu. ()

Tommassi3 odpad!

všechny recenze uživatele

"Co když to bylo jinak ?? Co když je skutečně nevinej !! Je to přece profesor !!" - "Jestli je nevinej, tak papež nosí kalhotky !!" ;) Náš milovaný aikidoman, totiž Steven Sádlo Seagal, si střihnul cosi jako prequel k profesoru Klumpovi, proto taky těch padesát kilo a tři brady navíc, pod taktovkou pomateného (s)hitmakera Michaela Oblowitze, který si zřejmě myslel, že překombinovaný děj by mohl leckoho přesvědčit, že tenhle Zabiják - Snaživý tuzemský distributor původně zamýšlel přijít s názvem Zabiják vkusu a mozkových buněk, z čehož nakonec slevil na pouhé jedno slovo, protože nechtěl tentokrát příliš spoilerovat !! ;) - by mohl být nakonec něčím jiným než naprostým filmovým hnojem a po dvou lobotomiích snad i Indianou Jonesem z těch nejhorších nočních můr, když totiž zbabělý Seagal nejprve sežral Ricka O`Connella, Jacka Huntera i knihovníka, aby se zbavil konkurence.. ()

Reklama

agathon 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně bezduchá a prázdná záležitost, která se ale všema svýma pohříchu nízkorozpočtovýma prostředkama snaží vypadat jako nějaký mix Matrixu a Mission Impossible. Jako by si někdo v produkci řekl, že ty digitální kulky dopadající v úvodní scéně na hrdinovo auto, naprosto otravný nájezdy kamery (asi mající vzbuzovat napětí) nebo lokalizující podtitulky a la JAG (po deseti minutách už jenom obtěžující) jsou fakt cool a když to umí jinde, tak mi to přeci zvládnem taky! Nic z toho pochopitelně cool není, nikdo to ani náznakem nezvládá a film je neuvěřitelně blbej. Tlustý Seagal, docela ucházející (i když pořád monotónní) hudba a neuvěřitelně komický (což rozhodně nemyslím jako pochvalu) bitky. Ale byly tam docela hezký holky a párkrát jsem se navíc od srdce zasmál. ()

ssfan 

všechny recenze uživatele

Na Seagala pouze podprůměrný film, přesto v rámci žánru ještě celkem slušné. Lepší než Cizinec a Černý úsvit. Příběh je sice obyčejný, ale díky velkému množství akce plyne rychle. Je tady několik bitek ve stylu hongkongských filmů, dále nechybí ani aikido techniky. Střílení také najdeme, takže to není tak strašné. Objektivně tak 45% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Seagal nikdy nemá dost a tak kouzlí i v tomto na jeho tehdejší období vcelku koukatelném filmu, kde si zahraje hodně vážnou a mystickou postavu v docela zajímavém archeologicky laděném filmu, který se nakonec zvrtne do čisté vybíječky, které Steven ale šéfuje vcelku zdarně, jen je to hrozná nuda a skoro nic se během filmu neděje. Právě tady je vidět jak přibral a tak je naprosto k ničemu sledovat akční scény s ním, protože pomalejší už těžko najdu. Každopádně horší filmy jsou a asi i budou. Zabiják je prostě pro Stevena průměr. Možná trošku horší, ale příběh na první pohled zas tak hrozně nevypadá. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v Sofii v Bulharsku. (rafix)

Reklama

Reklama