Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Proslulý archeolog Robert Burns (STEVEN SEAGAL) najde ve starověkých ruinách východní Číny vzácné artefakty. Měly by být zrestaurovány, ale čínská mafie Tong má vlastní plány. Burns zjistí, že mafie využívá cenné památky jako schránky k pašování drog do zámoří. Od té chvíle si nemůže být jistý životem. Je falešně obviněn ze smrti svého asistenta a uvězněn. Po propuštění je zapojen do vládního plánu na likvidaci mafie a stává se návnadou v nastražené pasti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (183)

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Já to věděl, že se jednou musim dostat k těm opravdu špatnejm Seagalovkám. Bože ty souboje jsou opravdu hrozný, to střihání a to strašlivé přehánění. Kamera je taky hrozná, ani nevim jak to popsat, ale prostě se mi to nelíbí, ta sekanost, ty nájezdy, ta roztřesenost. Na to dá jen stěží koukat. Příběh sice ještě není tak úplně hroznej. Tohle je zatím nejslabší část, ale bojim se, že bude ještě hůř. 20% ()

boyd. 

všechny recenze uživatele

Tak tímto filmem začína šňura totálních kravin, které Seagal natočil a zatím se ji nepodařilo dodnes (14.6.2006) přetrhnout. Ty stupidní scény, když u stolu partička těžkých bossu řeší celý film to, že se potřebují zbavit Seagala jsou k smíchu! Když už podobná scéna hrála asi po osmé začal jsem se smát na celý kvartýr. Steven je alespoň jednoho po druhém likviduje a tak židle na konci filmu zejí prázdnotou a posledního padoucha smrt taky samozdřéjmě nemine. Seagal se snaží pomstít těm, kdo zabili jeho ženu, klasicky už již provařený příběh v bleděmodrém jsme mohli vidět i jinde a lépe. Steven Seagal už hold stárne a nedá se od něho čekat, že se bude bít jako zamlada, ale proč se o to pořád pokouší, když ví, že to takhle dopadne to opravdu netuším. Akce je lepší než v jeho minulém filmu (Cizinec), ale to rozhodně není žádné plus. Jedna* z nostalgie a protože jméno Steven Seagal pro mě má pořád nějakou váhu. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

No, bez spomalených, otrasne natočených scén by mal film možno pol hodinu a ani tým úbohým príbehom sa nedá povedať, že by zaujal viac ako hocijaký sitcomový seriál. Steven je tu tak tlstý, že museli zohnať asi najtučnejších čínskych hercov, aby sa to aspoň ako-tak vyrovnalo. Napätie je vo filme asi len vtedy, keď sa bojím aby si Seagal pri nejakom chmate nenatiahol sval, takže asi toľko. 15%. ()

Deratizer 

všechny recenze uživatele

Je to ubohý, ale pořád lepší než jeho jiný filmy, kde nejsou vidět souboje v detailech, zde to má pořád ještě aspoň trošku úroveň, hlavně nejlepší scéna-bitka v baru. Proto za tři, je tam v soubojích i něco vidět :-) Jinak to v rámci kinematografie samozřejmě nestojí za rozebírání, jeden z tuctu akčních filmů Seagala, který nepřinese nic jiného a nového než kdykoliv jindy, Seagal je prostě jedna a ta samá postava ve všech svých filmech. Prakticky ničím jiným, než dobře natočenými souboji, už Seagalovy filmy nemůžou nalákat a bohužel je to s jeho novými filmy horší a horší. ()

Lavran odpad!

všechny recenze uživatele

Zolův Zabiják je proti Oblowitzovu dílu nepředstavitelný varietní hudlař! Celá ta děsivá blamáž se odehrává v jakémsi prapodivném bezčasí, kde neplatí ani ty nejzákladnější zákony logiky - svět pro svět. Střihač s režisérem (určitě bezva chlapíci) zřejmě před společnými dýchánky trávenými nad natočeným materiálem požívali nebývale velké množství halucinogenních látek, protože práce jim evidentně šla pěkně od ukájivé ruky. Nebohý scénárista musel celý příběh sepsat za stavu totální ztráty osobnosti a ještě k tomu vzhůru nohama s hlavou v kbelíku s ledovou tříští. Na chudáka diváka se sype olbřímí lavina debilních replik (povětšinou jde o čínské mudrosloví), které zdejší postavy pronáší s naprostým až věrolomným přesvědčením. Vrcholem vší filmařské snahy jsou naprosto odvázané (rozuměj odvázané od reality) "mlátičkové" scény, v nichž je oplácaný Seagal postaven i před takový oříšek jakým je levitující maník na pokraji epileptického záchvatu. Ale s čím by si Steven neporadil! Když už jsem se netěšil na nic jiného, tak alespoň na finální zúčtování s apatickým bossem, který se za celé trvání snímku nezmohl na nic jiného, než na užitečné průpovídky typu "Zbavte se toho profesora! Profesor je problém! Profesor...bla bla bla,", přičemž se jeho banda neschopných noshledů dramaticky měnila v jednu objednávku pro bednáře za druhou. Ukázalo se ovšem, že kromě chorobného tíhnutí k hlavolamům nebylo v bossově ďábelsky chladné mozkovně zhola nic inovativního. A tak veškeré příkladné popkulturní a archytepální příklady ukončily svou kariéru stejně spolehlivě jako se kdysi dávno zavřelo Rudé moře za Mojžíšem. Steven Seagal byl opravdu nenapodobitelný profesor archeologie a těžko na něj budu moci zapomenout! Ano, i ty nejhorší kinematografické zážitky jsou jistou formou zkušenosti, ačkoliv hrozí nebezpečí, že se budou pravidelně vracet v podobě nočních můr. A co nás nezabije, to nás posílí před dalšími podobně zabijáckými sekundanty...:) ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v Sofii v Bulharsku. (rafix)

Reklama

Reklama