Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Proslulý archeolog Robert Burns (STEVEN SEAGAL) najde ve starověkých ruinách východní Číny vzácné artefakty. Měly by být zrestaurovány, ale čínská mafie Tong má vlastní plány. Burns zjistí, že mafie využívá cenné památky jako schránky k pašování drog do zámoří. Od té chvíle si nemůže být jistý životem. Je falešně obviněn ze smrti svého asistenta a uvězněn. Po propuštění je zapojen do vládního plánu na likvidaci mafie a stává se návnadou v nastražené pasti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (183)

manonfire odpad!

všechny recenze uživatele

Tak toto je soda neskutečná. I Já, který od Seagala čekám jen to nejhorší, jsem se ocitl v jakémsi hodinu a půl trvajícím katatonickém stavu úžasu. To se nedalo nedokoukat. Víte....pokud mám být upřímný.....je to už několik let, ale já tomu dodnes neuvěřil. Dost možná nejhorší film co jsem viděl a to myslím naprosto vážně. 0% ()

decouble odpad!

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, jestli někdy Steven dostane nějakou opravdovou filmovou cenu i ve svém životě. Tady jednu dostal a celej film o tom žvanil. Když ho zatkli a když mlátili (tedy se o to snažili), pořád křičel, že je profesor a že má cenu. A pak tu taky pořád žvanil ten boss mafie - ale totálně z cesty, pořád seděl, kouřil doutník a mlel: "Musíme dostat toho profesora. Dělá nám problémy. Musíme ho odstranit." Ach, a o soubojích netřeba se zmiňovat, Seagal máchá rukama a stojí na místě, jednou vyskočí a dvakrát kopne, aby to nebylo úplně debilní. ()

Reklama

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Já to věděl, že se jednou musim dostat k těm opravdu špatnejm Seagalovkám. Bože ty souboje jsou opravdu hrozný, to střihání a to strašlivé přehánění. Kamera je taky hrozná, ani nevim jak to popsat, ale prostě se mi to nelíbí, ta sekanost, ty nájezdy, ta roztřesenost. Na to dá jen stěží koukat. Příběh sice ještě není tak úplně hroznej. Tohle je zatím nejslabší část, ale bojim se, že bude ještě hůř. 20% ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jeden by se až divil, jak také může vypadat archeolog a čeho všeho je schopný. Zkrátka a dobře, zabili mu ženu a to neměli dělat. Seagalovka se vším všudy bez bázně a hany. Tento příběh by mohl fungovat v komiksu. Ve filmu však ani omylem. Nezávislý akční film se všemi svými bizarními atributy v celé své kráse. Jakmile už na začátku vidíme Stevena Seagala v černém dlouhém koženém kabátě někde v poušti čistícího nalezené artefakty, při kterém je neustále ve střehu, jakoby se jednalo o agenta tajné služby, během čehož se mu zdá chování některých přítomných podezřelé, načež, dříve než stačí divák lusknout prstem, příčinu odhalí, je potřeba vypnout mozek v zájmu nemyšlení nad logikou a jen se bavit nad absolutním amatérismem filmového umění bez ohledu na žánr. Jedno opravdu malinkaté pozitivum tady však kupodivu přeci je. Steven nehraje bývalého agenta CIA či něco podobného. Vzhledem k tomu, čeho je právě jako obyčejný archeolog později schopný, jakoby to však ani neplatilo. Jeho drsná nátura a kamenná tvář se nikdy po celou stopáž snímku nezmění ve snaze docílit dojem, jak je nad věcí. I to však bortí viditelné jeho zastupování doublem v akčních bojových scénách. Něco takového kdyby bylo natočeno někdy na přelomu osmdesátých a devadesátých let, kdy akčních videosnímků s bojovým uměním bez ohledu na kvalitu vzniklo skutečně přehršel, dalo by se ještě nad tím alespoň trošku polemizovat. Tady nelze jinak, než doporučit se tomuto snímku ohromným obloukem vyhnout. Naopak pro fanoušky Stevena Seagala samozřejmě nutnost. ()

Deratizer 

všechny recenze uživatele

Je to ubohý, ale pořád lepší než jeho jiný filmy, kde nejsou vidět souboje v detailech, zde to má pořád ještě aspoň trošku úroveň, hlavně nejlepší scéna-bitka v baru. Proto za tři, je tam v soubojích i něco vidět :-) Jinak to v rámci kinematografie samozřejmě nestojí za rozebírání, jeden z tuctu akčních filmů Seagala, který nepřinese nic jiného a nového než kdykoliv jindy, Seagal je prostě jedna a ta samá postava ve všech svých filmech. Prakticky ničím jiným, než dobře natočenými souboji, už Seagalovy filmy nemůžou nalákat a bohužel je to s jeho novými filmy horší a horší. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v Sofii v Bulharsku. (rafix)

Reklama

Reklama