Reklama

Reklama

Příšerný host

  • Velká Británie The Lodger (více)
Trailer

Obsahy(1)

Rodina podezřívá svého podnájemníka z toho, že je obávaným vrahem, který si každé úterý vybírá svoji novou oběť mezi blondýnkami. Podnájemník se chová vskutku podezřele, a navíc přesně odpovídá vrahovu popisu...

Filmem PŘÍŠERNÝ HOST na sebe Alfred Hitchcock poprvé upoutal pozornost diváků. Již v tomto raném díle se režisérovi podařilo vytvořit věrohodnou atmosféru ohrožení a dokonale vystihnout prostředí mlhavých londýnských zákoutí. Napětí filmu je založeno především na přesně vyváženém a rychlém rytmu vyprávění. (Quentin T.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (80)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Parádní záležitost. Nečekal jsem to nějak moc dobré ale nakonec paráda. Ten herec v roli vraha byl neuvěřitelnej, jeho pohled byl vražednej. A celej příběh se mi líbil. Viděl jsem několik remaků a ty nebyly ani z půlky tak dobré. Hitchcock dokonale vytvořil atmosféru. Sice je škoda té občas divné barvy co film vrhá, a i ty pokusy o humor či co to bylo do filmu moc neseděly. Ale Jinak paráda. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Výborná záležitost, která mě na druhé zhlédnutí bavila snad ještě více než prve. Už v tomto raném Hitchcockovi najdeme celou řadu typických atributů mistrovy pozdějí filmografie, a ačkoli mi film nepřišel strašidelný ani v jediné scéně, neubírá mu to v mých očích na zajímavosti, vydatně podpořené jeho úctyhodným stářím - tahle archivní libovka zraje jak víno a s léty jen získává na ceně. Proč se vlastně začaly dělat zvukové a barevné filmy? Kdo o ně stojí, já ne - ke štěstí by mi stačilo sjíždět tyhle retro bijáky. 5 hvězd bez stínu pochybností. ()

Reklama

Webb 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních Hitchcockových thrillerů a už dokonce s jeho výborným osobitým režijním rukopisem. Zajímavé jsou především různé kontrasty mezi postavami a také obrazové snímání. S příběhovou a scénáristickou částí jsem naprosto spokojen, stejně tak s atmosférou, napětím a strachem z nájemníka co se v něm skrývá. [8,5/10] ()

topi 

všechny recenze uživatele

Ten host zase tak příšerný nebyl, zato film byl příšerná nuda. Viděl jsem v brněnském Kabinetě Múz a nebýt hudebního podbarvení Tomáše Paluchy, který vtiskl pod obraz občas až carpentrovské motivy, asi bych usnul. Prostinký děj, zápletka hloupoučká, zkrátka nic, co by stálo za obdiv Mistra. Možná pěkný záběr na točité schodiště, na kterém postava sestupuje dolů a vidíme jen její ruku na zábradlí, anebo občas zajímavá hra s nasvícením. Jinak nic, co by mě vytrhlo z letargie. Pár němých filmů mám nakoukáno, tenhle patří k těm nejhorším a odpad nedám jen proto, že by se na mě kamarád, který se mnou na projekci byl, zlobil :D. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

4.decembra 2016 o 22:16 som sa vďaka najväčšiemu filmovému fanúšikovi ktorého poznám stal aj ja užívateľom tejto databázy. Presne o štyri roky neskôr pridávam svoje 8.000 hodnotenie a voľba vybrať správny film bola ťažká. Jednak aby mi toto jubileum vyšlo presne v tento deň musel som zvoliť o niečo kratší film ako som mal v pláne (úplne dokonalé by bolo ak by som komentár ku 8.000 hodnoteniu dopísal o 22:16) a tak som musel mezdi legendami hľadať niečo kratšie. Nakoniec voľba padla na Alfreda Hitchcocka a jeho Príšerného hosťa. Samotný autor tento film označuje ako prvý Hitchockovský a treba povedať že právom. Dole Temžou síce ešte pretieklo veľa vody kým svetlo sveta uzrelo Psycho či ďalšie filmové skvosty ako Okno do dvora, Vtáci alebo Vertigo ale už pri tomto filme bolo jasné že na zápletky bude tento režisér majster. Treba si uvedomiť že dnes film rozhodne nie je divákom taký blízky ako obyvateľom Britských ostrovov iba niekoľko rokov po vyčínaní Jacka Rozparovača a že vo vtedajšom svete bol vnímaný určite oveľa bytostnejšie ako v dnešnom svete. Jednotlivé zábery dávali tušiť že v blízkej budúcnosti Hitchcock bude patriť k priekupníkom (nielen) kriminálnych filmov či thrilerov. A vo filme si nedá nevšimnúť ešte jednu vec. Lynčovanie nevinného človeka davom na základe nepriamych dôkazov. podobnosť s dnešnou politickou scénou (nielen) na Slovensku čiste náhodná...Tento rok sme to chceli pôvodne dosiahnuť aspoň 6.666 hodnotení a pokúsiť sa dostať do prvej 100 Slovákov podľa počtu hodnotení. Spätne tieto čísla vyznejú smiešne JK. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (8)

  • Když byl film hotov, zhlédli jej distributoři a označili za strašný. Distributor C.M.Woolf protestoval s tím, že chtěl svěřit film dokonce jinému režisérovi, který by jej předělal. (Pavlínka9)
  • Hitchcock řekl Trufautovi, že ačkoli předtím natočil již dva filmy, považuje za svůj skutečně první právě tento. (Kulmon)
  • První film, ve kterém si Hitchcock zahrál cameo - objeví se jako vydavatel novin a muž v davu. (Němi)

Reklama

Reklama