Reklama

Reklama

Dobré místo

(seriál)
  • USA The Good Place
TV spot
USA, (2016–2020), 19 h 46 min (Minutáž: 21–54 min)

Tvůrci:

Michael Schur

Hrají:

Kristen Bell, Ted Danson, William Jackson Harper, D'Arcy Carden, Jameela Jamil, Manny Jacinto, Marc Evan Jackson, Tiya Sircar, Ruman Kazi, Amy Okuda (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(50)

Díky chybě se sebestředná Eleanor Shellstrop po smrti dostane na Dobré místo. Chce tu zůstat, takže se snaží stát se lepším člověkem. (Netflix)

Videa (1)

TV spot

Recenze (109)

novoten 

všechny recenze uživatele

Byť se nejednalo o lásku na první pohled, nezvyklý koncept si sedá jen velmi pozvolna a pěkných pár dílů trvá, než mi přestanou vadit některé charakterové mušky i mouchy téměř kompletní hlavní party, vyšlo to. Celá posmrtná anabáze má totiž jednu obrovskou výhodu. Eleanor a spol. se v sitcomových vodách pouští do nepříliš ochozeného prostoru rozvíjení mysteriózní zápletky a nefalšovaných cliffhangerů, které oproti všem žánrovým zvyklostem nejsou jen o vztazích. Opravdu netuším, jestli se mi u komedie někdy stalo, abych se k ní alespoň zpočátku vracel ne kvůli stylu humoru nebo dobré náladě, ale kvůli zvědavosti, kam se celý vesmír dobrých i špatných míst vrtne tentokrát. A že jsou takové výlety v pozdějších sezónách tou nejpřekvapivější pokladnicí chytrého humoru. Extra vydařené opakované vtipy (komolení Chidiho příjmení, Tahani a její známosti nebo COKOLI, co vypadne z neodolatelné Janet v libovolné podobě) jsou pak hodně sladkou třešničkou na dortu. Od úplného nadšení mě většinu času brzdí Jasonova nepřetržitá natvrdlost. Právě ta je tím jediným druhem humoru, který mi do jinak čím dál přesnější mozaiky moc nepasuje. Jinak se ale jedná o velice chytrou jízdu, která umí tu nejzásadnější komediální fintu. Přivodit slzy smíchu i dojetí. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Námet, ktorý je postavený na bizarnej myšlienke alá Stepfordské paničky ale vyťažuje z nej maximum. Sú tu dobré herecké výkony, je tu priestor pre vtip. Morálne to netlačí veľmi na pílu a má to množstvo super momentov. Hlavne sa mi páči určitá nejednoznačnosť u charakterov a postupný vývin, ktorý je aj na malom priestore výrazne vidieť. A hlavne je to iné. Hoci stále v medziach tradičnej americkej zábavy. Bavilo ma to. Uvidíme kam sa to bude uberať. Zatiaľ ale celkom spokojnosť. Ted Dansom kupodivu vtipný. 1. séria - 80% Ono sa to môže javiť ako zvláštnosť, ale Good place je seriál, ktorý krásne dozrieva. Ktorého druhá séria značne prekonáva prvú a ktorý dokázal vo mne ako v divákovi vytvoriť si vzťah ku každej jednej postave. Čo sa málokedy podarí. Diverzita, ľahkosť a vtip tohto seriálu netlačí na pílu, nie je fekálny ani perverzný, skrátka je to príbeh o dobre a o tom ako ho vnímame. Funguje to pre mňa v mnohých rovinách a bavil som sa. 2. séria - 90% Je to trochu škoda, lebo je vidieť že tvorcom došiel dych. Má to stále svoje momenty a nesie sa to znova v uvoľnenom duchu, ale nechytilo ma to tak, ako predchádzajúce dve série. Partička sa síce vyvíja ale v kontextoch značne očakávateľných. Čo zamrzí. Malo to nábeh stať sa jedným z najzaujímavejších súčasných seriálov. Túto sériu považujem ale za krok späť. Je tam vtip. Je tam zaujímavé prostredie. Len to už opakuje staré motívy a neprináša to nič nové. 3.séria - 60% ()

Reklama

haluska11 

všechny recenze uživatele

kterak nepříjemná a vulgární mileniálka eleanor umřela a chybou v systému se dostala do posmrtného místa pro dobré lidi. objevování morálně čistého světa je pro antihrdinku peklem: nadávky v řeči jí neustále opravuje slovní autokorekt a otravná umělá inteligence Janet jí vůbec neplní přání tak, jak by chtěla. aby se vyhla podezření zdejšího CEO Michaela, rozhodne se napravit své chování s cílem dokonale zapadnout mezi svatoušky. nebeská skvadra vám přiroste k srdci: nerozhodný filozof Chidi, narcistní perfekcionistka Tahani (mňam, tahini) a její tajemný mnišský manžel jsou nesourodý gang, co spraví víc vesmírných nesrovnalostí, než Bořek Stavitel. zajímavý morální systém a poťouchlý humor je jakousi víc wholesome a oddechovou alternativou k Bojackovi Horsemanovi. první tři série jsou al dente, ta poslední už je hodně rozvařená. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

1. SÉRIE (70 %): Mega originální koncept, který mi však osobně nepřirostl k srdci okamžitě a tak mi první díly tahle podívaná přišla jako pouhá blbina na vypnutí mozku. The Good Place je ovšem chytřejší než by se mohlo na první dobrou zdát a jak šel čas, tak mě stále víc a víc zajímalo, kam se to celé bude posouvat. Scénář je opravdu výborný, vtipný a svěží.Kristen Bell navíc role až nevídaně sedla a i zbytek castu je hodně dobrý (třeba taková D'Arcy Carden v roli Janet mě fakt baví). Závěrečný díl navíc (mile) překvapil a jsem dost zvědavej, jak se tvůrci poperou s další řadou. // 2. SÉRIE (70 %): Díky opravdu skvělému twistu z posledního dílu první série měla 2. řada velmi zábavný rozjezd a první dva díly byly tak pro mě zatím vrcholem seriálu. Pak to šlo lehce dolů (ale nijak závratně), ale v poslední třetině to zase nabralo dost slušné tempo. Potěšilo mě, že scénář je schopen stále překvapovat a pokud zrovna ne, herci to jsou celé schopni i tak utáhnout. Kvalitativně je na tom 2. řada dost podobně jako ta první, takže rozhodně žádná sestupná tendence. // 3. SÉRIE (65 %): Místy opravdu můžete cítit, že tvůrcům prostě dochází dech a docela dost se seriál začíná opakovat. Naštěstí se i přesto několikrát dostavila invence a o žádný větší kvalitativní pád se tak nejedná. Ale první dvě řady jsou určitě lepší. // 4. SÉRIE (60 %): Trochu mě zamrzelo, že v závěrečné řadě už The Good Place nepřinesl absolutně nic nového (možná závěrečný díl je alespoň v rámci možností docela uspokojivý). Párkrát jsem se i vyloženě nudil a jestli se třetí řadě vytýkalo, že je to stále jedno a to samé dokola, tak tady to bohužel platí dvojnásob. Slaboulinké 4 hvězdy ale seriálu nechám už jen za svou osobitost. ()

AloeB 

všechny recenze uživatele

Až neslušně dobrý sitcom který zvládne tak říkajíc udržet diváka u koryta. Motiv zkažené osoby na místě kam odcházejí duše dobrých lidí je k nezaplacení. Seriál si dělá legraci z etiky, morálky, dělá reklamu Kantovi a jeho kýčovitě barvený styl si pro svoji osobitost zamiluje každý kdo na Dobré místo patří. Sice mě show trochu dostala do rozpaků, protože paradoxně nejvíce fandím špatné Eleanor, ale tak jak se říká, každý svatý má svou minulost a každý hříšník má pouze budoucnost. Tudíž what the fork postavy tu jsou skvělé, ale tento selfish and self-obsessed kind of shirt je prostě k nezaplacení. ()

Galerie (756)

Zajímavosti (17)

  • „Jianyu Li“, meno Jasona (Manny Jacinto), keď je nútený vydávať sa za budhistického mnícha, sa dá preložiť v mandarínskej čínštine ako „vo väzení“. (chesterko)
  • Jason (Manny Jacinto) se během svého života živil jako DJ. Podobnou zkušenost má představitelka Tahani, Jameela Jamil, která pracovala jako DJka 8 let. (Ganka)

Související novinky

Nejlepší seriály posledních deseti let?

Nejlepší seriály posledních deseti let?

01.11.2019

Konec roku se pomalu ale jistě blíží a s ním pochopitelně brzy dorazí i nejrůznější filmové a seriálové žebříčky. Ty nás teď ale nezajímají. Místo toho se podíváme na žebříček, který se ohlíží rovnou… (více)

Reklama

Reklama