Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Snímek, inspirovaný skutečnými událostmi, vypráví příběh Catherine Weldonové, ovdovělé malířky z New Yorku, která se v osmdesátých letech devatenáctého století sama vydá do Severní Dakoty namalovat portrét náčelníka Sedícího býka (Michael Greyeyes). Po příjezdu do Stojící skály se setká s otevřeným nepřátelstvím důstojníka americké armády (Sam Rockwell), který rozmístil vojáky kolem lakotské rezervace, aby podkopal nárok Indiánů na půdu. Zatímco se Catherine se Sedícím býkem sblíží, jejich přátelství – i jeho život – jsou ohroženy vládními silami. Malířka musí povstat a bojovat za to, co je pro ni nejdůležitější. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (50)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Příjemně malý film. Rozhodně nečekejte spektakulární podívanou, spíš mějte chuť na poctivý zajímavý příběh, který nejspíše neznáte, s dobrým obsazením. Jessica Chastain i Sam Rockwell jsou trefa do černého, Michael Greyeyes se na Sedícího býka také hodí, ačkoliv na necelých šedesát let tedy rozhodně nevypadá. Natočeno je to stylem spíše televizním (nechybí několik trhaných zpomalených záběrů), ale dívat a vzdělat se lze bez úhony. ()

JustMeeKatie 

všechny recenze uživatele

Nakonec dávám možná trošku horší 4*. Film sám o sobě nemá až tak zajímavý příběh a možná v něm chybí i nějaká ta pointa, ale já ho beru spíše jako náhled do té části amerických dějin, o které se moc neví nebo se o ní nemluví. Samotná Catherine Weldonová je dějinami zapomenutá osoba, což je nesmírná škoda, když bojovala za práva Indiánů v době, kdy se Američani chtěli na tomto národě pomstít za bitvu u Little Bighornu (a na konci filmu taky zjistíme, jak ta pomsta vypadala). Plusem pro mě bylo také dobře zvolené obsazení v čele s Jessicou Chastain a Samem Rockwellem. Není to moc silný indie film, který by ve vás zanechal nějaké silnější emoce, ale pokud se zajímáte o historii (zejména tedy tu americkou), pak "Woman Walks Ahead" dejte určitě šanci. ()

Reklama

vesper001 

všechny recenze uživatele

Každá tělesná a duševní výjimečnost s sebou nese neblahý osud. Catherine, Sedící býk i jejich zvláštní pouto byli odsouzeni k porážce od samého začátku. Ona to nevěděla, on to věděl a o jejich vztahu to ví divák. Líbí se mi, když lidé, ani čelem k beznadějným podmínkám, nezmění směr. A i když není kam uhnout, vždycky je ještě volba zastavit se – anebo jít prostě dál. Jessica Chastain je neobvykle krásná, což ztvárnění neobvykle jednající hrdinky dost pomáhá. Film je citlivě nasnímaný a závěr mě šokoval mnohem víc, než kdyby byl explicitně ztvárněný. Snad proto, že se to skutečně stalo. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"THE PAST IS NEVER DEAD. IT’S NOT EVEN THE PAST." ------------ Viac kŕčovitý, nezmyselný a podradný názov si už tvorcovia snáď nemohli ani vybrať. To platí pre film aj pre knihu z roku 2002. Doteraz mi hlava neberie, čo má akože ten názov znamenať, ak vyradím z výberu možných vysvetlení agendu. V súvislosti s príbehom sotva niečo. Príbehom o štyroch portrétoch maliarky Catherine a kmeňového náčelníka Sediaceho Býka. Zdá sa, že sfilmovať sa dá už čokoľvek a ak ti budú chcieť nejaké portály nahovoriť, že tu ide o dekonštrukciu mýtov bielych spasiteľov alebo kritiku nekončiacich privilégií bielych, tak ku tomu už snáď netreba nič viac povedať. Toto je úplne zbytočný film, ktorý nemá čo ponúknuť a čo povedať. Normálne sa ho aj bojím označiť za western, aby som rovno neurazil celý žáner. Jednu hviezdu dávam za príležitostne dobrú kameru a za Jess, ktorá sa aj napriek toľkému množstvu veľkých rolí rozhodla zahrať si v relatívne malom indie filme. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Naozaj veľmi podarený western. Ale trochu iný než poznáme. Odsýpa, má rýchle tempo a nenudí. Herecké obsadenie je presne podľa môjho gusta a teda to isté platí aj o samotných hereckých výkonoch. Jessica Chastain je sexi aj bez make-upu. Príbeh a scenár je v skutku kvalitný a rovnako tak dialógy. Hudba nehrá druhé husle a zaznejú veľmi pekné tóny. Môžem konštatovať, že táto snímka bola pre mňa naozaj príjemné prekvapenie a to možno aj preto, že som od toho tak veľa nečakal. Ale zase už by som nechcel až tak preháňať a chváliť. Rozhodne ma ale nenapadá žiadna skupina ľudí, ktorej by sa to nepáčilo a myslím že ho ocení každý fanúšik filmu, pokiaľ nehľadá niečo náročné, nad čím by musel premýšľať a hľadá tak trochu iný western. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 10. září 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (griph)
  • Portrét Sediaceho býka, ktorého autorkou je Catherine Weldonová, sa do dnešného dňa nachádza v štátnom múzeu v Bismarcku v Severnej Dakote. (MikaelSVK)
  • Filmovalo sa na viacerých miestach v americkom štáte Nové Mexiko. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama