Reklama

Reklama

Sand Castle

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Film Sand Castle je zasazen do Iráku roku 2003 a sleduje skupinu amerických vojáků v prvních dnech druhé války v Perském zálivu. Svědkem místního žáru a hrůz je nezkušený vojín Matt Ocre (Nicholas Hoult), který má spolu s několika dalšími vojáky za úkol dorazit na okraj města Bákubá a opravit vodní čerpací stanici, jež byla poškozená americkými bombami. Ocre ale v prostředí plném odporu a hněvu brzy zjistí, že snažit se vyhrát a získat na svou stranu místní obyvatele je úkol plný nebezpečí. Právě tady - v ulicích, na náměstích a školách - si uvědomí, jaká je skutečná cena války. (JustMeeKatie)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (46)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Popravde mám rád vojenské filmy, v ktorých sa vyložene nebojuje. Obzvlášť z blízkeho východu. Tu snímku vysoko nadhodnocuje Superman Hanry Cavill sympatickou postavou. Téma je rovnako zaujímavá, oprava čerpacej stanice nemusí byť tak jednoduchá ako sa na prvý prípad zdá. A človek pri takej oprave môže aj ľahko prísť o život, nie len samovražednými kozomrdmi ako tu môžeme vidieť. Naozaj stojí za to vidieť vojnu v Iraku aj z iného pohľadu, hlavne v dnešnej dobe, kedy Yenkeeovia nedávno prehrali ďalšiu vojnu, tentokrát s pastiermi kôz. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Konflikt nesmyslnosti války servírované divákovi na písečném podnose versus hluboký smysl jednoho vojína, který se do války zas tak moc nehrnul a zkoušel se vyvléct skrze zranění, jež si způsoboval sám, ale nakonec našel ve své jednotce doopravdy pomáhající a nasazující své životy pro místní smysl - života. Zajímalo by mě, jak by vypadalo pokračování tohoto snímku. ()

Reklama

Lischai 

všechny recenze uživatele

Není to vůbec špatné... ale ani nijak výjimečné. Na začátku si mě film získal expozicí a těšil jsem se, že to bude story chytrého kluka u pěchoty, který nikdy nechtěl do války -- ale týpek se velice rychle zajede a je z toho další generický válečný film. Jestli už jste viděli všechny filmy o Američanech v poušti, tak tenhle biják je solidní další zářez, ale svět se vám neotřese. ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Úvodom treba povedať, že Netflix má hodne nevyrovnanú produkciu. Vedľa slušných filmov ako tento, má ale na triku aj dementné Sandlerove fláky. Za tento sa však hanbiť nemusí, na výprave a hercoch vidíte, že firma je v balíku. Chápem, že vyznavači ohňostrojov a explózií ala Michael Bay s jeho 13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi sa budú nudiť, ja som bol spokojný. Bavili ma dokonca aj tie zásobovacie a opravné partie filmu. Film, na ktorý si možno za rok nespomeniete, ale strčí do vrecka vačšinu súčasnej produkcie filmov na tému vojny v Iraku. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„VÁLEČNÁ HISTORKA NEMŮŽE BEJT PRAVDIVÁ, POKUĎ V NÍ NENÍ TROCHU HANBY...“ /// Směr válka! Březen 2003 – takže vyrážíme do Iráku. Seznámíme se s partou kolem Ocreho – to je ten chytrej, takže má víc vyvynutej pud sebezáchovy... pak jakože vítězství a přichází čas na tu historku. Rozmrdali totiž vodovodní (?) potrubí. Jako v zemi (v hlíně) pro celý město. A je třeba ho opravit. U nás (a zjevně i v USA), když neteče voda, přijede cisterna... no ale takhle to v Iráku nefunguje. Takže válečný dobrodružství, který vypovídá o obou stranách. Jsem překvapenej, vo kolik maj větší procento „killnutí“ nevycvičený kozomrdi. Celkem srozumitelně nás to obeznámí s tím, jaký to tam prostě bylo a je. Prostě historka. Morální přesah moc nefunguje, ale to by těm, co maj rádi tenhle typ povídek, vadit nemělo. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nasral jsem muslima. 2.) Jedu do Iráku na výpomoc. (Prej slušně placená brigoška... budu rozvážet vodu...). 3.) Thx za titule ,,num71“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Při přepadu cisterny a následné obraně amerických vojáků jsou na Hummeru viditelně poházené desítky kusů munice, nikoliv však prázdných nábojnic, jak by tomu mělo být. (bejkovec)
  • Filmovanie snímky prebiehalo v Jordánsku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama