Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Nelítostný bandita terorizuje Divoký západ při pátrání po bývalém členovi svého gangu, který začal nový život v tichém městě, kde žijí jen ženy. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

Happens 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh jednoho ztraceného kluka na divokém západě, který se rozhodně za pět dvanáct dát otočku o 180 stupňů čelem vzad do tváře svého "otce" - ďábla - a rádo by vyznavače Boha, který sebou vláčí stádo satanů. Otec hledající ztraceného syna se rozhodně potrestat všechno, co mu stojí v cestě No a tak se to celé nějako potká ve městě, kde vymřeli díky dolu stříbra muži. Nádherná kompozice westernové epiky. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Godless je poklona. Ať už starým dobrým westernům a nebo i novější tvorbě. Je zde vhozená epičnost, která dokáže chytnout a skvěle propracovaný děj, který svůj příběh má. Je mi jasné, že atmosféra westernu a celkově pojatý příběh jako tento nemusí chytnout každého. Nicméně i když jsem mohl být skeptický, na té vlně pozitivity jsem se svezl. A velmi rád, jelikož na to mohu pomýšlet jako super jednorázový kousek. Tady by mi ani nevadilo pokračování, ale pokud se to obejde bez něj, nezlobil bych se. Nakonec bych to i spíše uvítal. Postavy nebyly nudné. Každá měla jistý úděl příběhu k čemu ho nabídnout a to, že to bylo výborně natočené je už jen krásný dovětek na konec. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Westernová pecka, ktorá je pre fandov žánru sázka na istotu, bežný divák možno nájde zaľúbenie v žánri, v ktorom sa doteraz nevidel. Režisér S. Frank neprišiel s ničím objavným, ale všetkým postavám vdýchol život a ponúkol priestor natoľko, aby vás jednoducho dostal tam kam chce. Všetky postavy vo filme, či už zlé alebo dobré, majú svoju dávku charizmatu. Najväčšiu radosť som mal, keď som zistil, že seriál má "iba" 7 dielov. Fakt nemusím tie seriály s nekonečným množstvom sérií, pozrite kam to dotiahol taký Walking dead - spočiatku pecka, ktorá sa postupne utopila vo vlastných sračkách a dnes to už ani nesledujem. Toto tu nehrozí. Celý film postupne smeruje k záverečnému finále, ktoré je veľmi kvalitné, drsné a krvavé. Dosť ma zaujala herečka Merrit Wever, tá chlapská postava v ženskom tele jej výborne sadla a nielen jej. Hudba rovnako výborná . Jeff Daniels bol s výsledkom určite spokojný, v ničom lepšom ho asi neuvidíme. Max, spokojnosť a hneď ako vyjde dvd alebo bluray tak kupujem a vychutnám si to v plnej kráse. +++ Film obsahuje výborne natočenú nezabudnuteľnú a neočakávanú scénu, v ktorej zomrie jedna z dôležitých postáv, nechcem spoilerovať, ale scénu som si pustil niekoľkokrát. Prezradím iba, že v tom hrá dôležitú úlohu slnko. Budete vedieť o čo ide. 100%. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Netflix sa poučil zo svojich marveláckych seriálov, ktorým sa právom vyčíta prehnaná dĺžka a Godless má iba 7 dielov (hoci väčšina z nich má takmer celovečernú minutáž, ehm). A hneď to lepšie funguje. Napriek tomu rýchle tempo rozhodne nie je to, čím by sa Godless mohol pochváliť. Naopak, je pomalé a scenár predvídateľný (až na finálnu epizódu, ktorá ponúkne asi osem nečakaných twistov, nebudem spoilerovať, ale ak chcete spoilery, prečítajte si môj samostatný koment k záverečnej epizóde). Akcia je dobrá a krvavá, ale nie je jej veľa. A prašná atmosféra kvalitná a vydarená, ale westerny nie sú mojou srdcovkou, čiže... Lenže! Má to nesmierne sympatické postavy, je ich veľa a všetky sú super. Budete mať problém vybrať si najobľúbenejšiu. A budete sa triasť, aby to neschytala vo finále. Lebo každému musí byť jasné už po prvej časti, že toto sa bez krvavého inferna veru neskončí. Potom sú tu skvelí herci, z nich skoro všetci sú skoro neznámi alebo úplne neznámi. Vôbec to však nevadí, skôr naopak. Najmenej zaujímavý je paradoxne Jeff Daniels a aj on je výborný, stvoriac zrejme jednu z najpamätnejších záporných televíznych kreatúr roka. A keď sme už pri tých naj, Godless je určite jeden z naj seriálov roka. A kto postrehol, prečo šerif vo finále nepotreboval okuliare, tak tomu udelím titul Frajer týždňa. ()

3 AM Code 

všechny recenze uživatele

Vypadá to fakt skvěle o tom žádná. Ale všechny ty super zajímavý postavy se pohybujou po desne krkolomnejch drahách, i když je od dílu jedna jasné, kde to skončí. Plus mě připadá, že si tvůrci odškrtávali jedno po druhém všechna nejen westernová a "progresivní" klišé, které se dají vymyslet. Spousta postav jsou jen karikaruty, či na jeden štěk.. Prostě výtězství formy nad obsahem jako vyšitý. Nemůžu si pomoct, s takhle charizmatickým ansáblem to mělo to na mnohem víc. ()

Galerie (259)

Zajímavosti (3)

  • Mnoho jmen odkazuje na slavné westernové nebo westernově laděné filmy a zároveň souvisí se scenáristou a režisérem snímku Scottem Frankem. Hlavní záporná postava se jmenuje Frank, tedy stejně, jako hlavní záporák v Tenkrát na Západě (1968), a je to také příjmení scenáristy a režiséra filmu. Hlavní kladná postava (ne bez poskvrnky) má příjmení Goode (což odkazuje na film Hodný, zlý a ošklivý, 1966) a hlavní námezdní pistolník těžařské společnosti má příjmení Logan, což je odkaz na westernově laděný komiksový film Logan (2017) (na jehož scénáři se Scott Frank podílel). (Sidarius)
  • Hlavní motiv minisérie není smyšlený. Scenárista a režisér filmu Scott Frank při pátrání v historii Nového Mexika našel několik případů, kdy se podobná tragédie ve zdejších důlních městečkách skutečně stala. Ta myšlenka města bez mužů ho nadchla natolik, že se rozhodl ji použít jako hlavní motiv pro svůj chystaný western. (Sidarius)
  • Námezdní pistolník Ed Logan vypadá (a to nejen obličejem, ale i oblečením a hlavně charakteristickým kloboukem s úzkou zaoblenou krempou) jako o cca 14 let starší verze námezdního pistolníka Butlera z westernového filmu Krajina Střelců (2003). Obě role ztvárnil herec Kim Coates, takže jde o zcela zjevný záměr tvůrců Godless a pocta staršímu westernu. (Sidarius)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Idris Elba míří na Divoký západ

Idris Elba míří na Divoký západ

21.11.2019

Netflix zaznamenal na poli drsných westernů poměrně solidní úspěch se svojí minisérií Godless od Scotta Franka a nyní se tak chystá na druhé kolo. Tentokrát vsadí na film The Harder They Fall, v němž… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Mindhunter a Stranger Things pokračují

Mindhunter a Stranger Things pokračují

03.12.2017

I letos Netflix vytasil řadu povedených seriálů. GLOW, Godless nebo Punisher sesbírali spoustu chvály, a to samé potkalo i Fincherova Mindhuntera, jenž má definitivně potvrzenou druhou sérii. Tým… (více)

Reklama

Reklama