Reklama

Reklama

Takoví normální vozíčkáři

  • Maďarsko Tiszta szívvel (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dvacetiletý vozíčkář Zoli se spolu se svým tělesně postiženým kamarádem spojí s bývalým hasičem, který je také upoutaný na invalidní vozík, a dají se do služeb mafie, coby gang nájemných vrahů. Jak už to však v životě bývá, skutečnost je o něco prozaičtější... Maďarský režisér Attila Till v této originální, akcí nabité komedii obratně prolíná realitu s fantazií a přináší nenásilným způsobem vhled do životů hrdinů, žijících na okraji společnosti a toužících po věcech, jež jsou pro lidi bez postižení samozřejmostí. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (56)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Maďarsko občas umí překvapit a tahle směsice žánru od Drama, Komedie po Akční s vozíčkáři se mi překvapivě líbila. Film hezky odsýpá a díky neotrelému námětu nestihne nudit. Szabolcs Thuróczy hraje perfektně a občas zatrousí solidní hlášky, jako bonus potěší i slušný počet mrtvol. Líbivé a utkví v paměti. Příběh****, Akce***, Humor***, Násilí**, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí***. 7.5/10. ()

RPupkin 

všechny recenze uživatele

Tiszta szívvel (maďarsky doslovně „s čistým srdcem“) představuje inteligentně vystavěný příběh, kde do sebe vše postupem času začne zapadat. Pochvalu si zaslouží zejména za autentické ztvárnění života handicapovaných bez zbytečného patosu, naopak s uměřenou dávkou cynismu. Komiksová „gangsterská“ linie je rovněž podána velmi dobře a jinak „statický“ děj příjemně osvěžuje. Celkově vzato: za mě palec mírně nahoru, 70 %, mohu vidět znovu. [viděno v dubnu 2021 | komentář #25] ()

Reklama

venca163 

všechny recenze uživatele

Hrozně mě bavil ten postižák bez vozíčku (Ádám Fekete), fakt výbornej týpek. Jen škoda, že si na diskusi do sálu nepřines ten deodorant ve spreji a nepředved svoje číslo naživo. Taky jsem si vzpomněl na Hasta la vista a podle mě jsou Takoví normální vozíčkáři o kus lepší, je tu víc akce a míň takovejch těch hořkejch momentů. Ale ne že by tam vůbec nebyly emotivní scény (např. narušená svatba od ex), navíc často podepřený údernym soundtrackem. Stopáž je v pohodě, to se jednomu ani nestačí zkroutit záda jako Zolimu. Pointa úplně zahřeje u srdíčka. Celkovej hendikep filmu je tak maximálně 10%, takže ve výsledku parádních (90%) ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Přijde mi, že všichni mad'arští režiséři mají takové parádní jména. No, ale k filmu. V hlavní roli vozíčkáři, to je dejme tomu zajímavý nápad, navíc scénář nevelel cítit laciný soucit a sympatie. Tempo filmu je taky dobré, těžko říct, proč mě film vlastně víc nechytnul. Čekal jsem odvážnější humor a víc sebeironie, takhle tam bylo od každého žánru něco a to u mě nezabodovalo ()

progression 

všechny recenze uživatele

Nejenom Belgičani dokážou natočit originální film s vozíčkářskou tématikou (Hasta La Vista), vytáhli se i Maďaři, kteří to pojali zase trošku jinak - důmyslný mix dramatu, absurdní komedie, gangsterské střílečky i "rozpitvávání" traumat z dětství i těch současných. Perfektně vybrané typy ústřední trojice (obzvláště ten voňavkový šikulka neměl chybu) i toho "psího" gaunera a originálně a důstojně vypointovaný závěr. Jen se "trošku obávám" toho, jestli odteďka nebudu chtít vozíčkářům nakukovat do igelitek :-) ()

Galerie (84)

Zajímavosti (1)

  • Režiséra k natočení snímku inspirovala osobní zkušenost z dobrovolnické práce s postiženými. (Zdroj: MFF KV)

Související novinky

Nelítejte za filmem, zůstaňte v Praze!

Nelítejte za filmem, zůstaňte v Praze!

23.10.2016

3 kinosály, 4 země, 5 workshopů, 5 dní, 18 hostů, 40 filmů. MFF 3Kino – Praha 2016 proběhne ve dnech 2. až 6. listopadu ve dvou sálech kina Atlas, ale nově i v kině Evald. Festival se i letos… (více)

51. MFF Karlovy Vary

51. MFF Karlovy Vary

09.07.2016

51. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech před chvílí vyhlásil vítěze cen. A tak nezbývá než se ohlednout za již proběhnutým festivalem, který navštívilo přes 13 tisíc… (více)

Reklama

Reklama