Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Moskva sa chystá na roj meteoritov ojedinelý za posledných 50 rokov. Mladí i starí okupujú najlepšie pozície na strechách činžiakov, aby jedinečný jav mohli zachytiť na kamery či mobilné telefóny. Avšak s meteoritmi sa rúti na hlavné mesto i neznámy objekt obrovských rozmerov, ktorý prednedávnom zostrelili stíhačky ministerstva obrany. Centrom príbehu je Juľa Lebedeva (Irina Staršenbaum), ktorá sa snaží pomôcť zranenému mimozemšťanovi Hijkenovi (Rinal Mukhametov) dostať sa späť k zvláštnemu elementu pochádzajúcemu z jeho materskej kozmickej lode. Ten sa ocitol v rukách armády a jedine jeho znovuzískanie pomôže Hijkenovi vrátiť sa bezpečne tam, odkiaľ priletel. (sochoking)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (102)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Co se dá na takový film napsat? Tohle jsou prostě rusáci. Srdce na pravém místě, ale emoce jim lítají jako jojo od obrovské lásky, po sžíravou nenávist. Milostný příběh na pozadí kontaktu s mimozemskou lodí, spojený tentokrát nejen s poukazováním na tupost vojáků, ale spíš na xenofobii davu. Srovnání s jinými snímky se moc nenabízí. Možná ještě tak Starman, ale jistě ne zmiňovaný District 9. Po trikové stránce nelze vyčíst vůbec nic, ve skutečnosti to bylo minimálně o level nad posledními Emmerichovinami, ale zhovadilá stopáž, která stejně nestačila k tomu, aby byl přerod Arťoma věrohodný, společně s místy děravým scénářem, dělají z tohoto filmu průměrnou sci-fi jednohubku. Na jednu stranu je dobře, že rusáci neumí dělat jednoduchou výpravnou sci-fi, na druhou je škoda, že se tam snaží za každou cenu nacpat úplně všechno. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Z trailerů jsem čekal ruskou variaci na Den nezávislosti od ruskýho Michaela Baye. V tom prvním případě jsem se trochu spletl, v tom druhým ne. Bondarčuk totiž skutečně umí, ukázal to už ve Stalingradu a ukázal to i tady. Je škoda, že se film po parádním začátku nějakou dobu hledá, takže to na chvíli spadne do takovýho dost b-čkovitýho hollywoodskýho scifi Twillightu, včetně některých filmových podivností. Ale od určitýho momentu to zase začne bejt dost super, s několika vtipnýma scénama, překvapivě spoustou přesahových myšlenek, který jsem tady teda rozhodně nečekal, a nakonec i s očím lahodící závěrečnou bitkou a pointou, která, ač je jistě trochu klišoidní, tak nezklame. Příchozí to sice nejsou, jinak dost příjemný překvapení. ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

Chcete spoilery? Máte je mít. Nad široširou Rusí sviští bolidy, což je pro třídu gumanisty Bezkulkina Gulibrkova krásná příležitost hlásati rovnost, svornost, bratrství. Za domácí úkol pubíci dostanou observovačku oblohy. Do hry tím vstupuje sestřelený mimozemský bazmeg, nešťastná Vasilisa Vturbinovanaja, zupáček Uvsjegobyl Tatkin Dulezhitnikov i jeho, prozatím nenačatá, dceruška. Již v Soči se Ivan prsil sofistikovanými systémy ku fízlování, kupř. tím na rozeznávání obličejů, díky kterému, jen co ze zemljanky vykoukla hlava libovolné kundí riotky či koza některé z FEMENek, na nich do minuty sedělo pět zelených mužičků. Zde však sajůz gangsta Timur grůp ze sídláku, ve složení Neurotikslav Modrootchkin, Rákos Rákosevič Rákosov, Pitchusa Zlunetiku Dvojnikov a Umirajak Pleschkov, v klidu a opakovaně překračuje přísně střežený perimetr, courá se v zóně zamoření se šajnící baterkou a odnáší si odtamtud tunové suvenýry. Má-li toto být referát o schopnostech sovětských vojsk, tak jsem v klidu, protože takovou armádu by levým zadním kolečkem vyřídili i frajeři z uskupení THE TAP TAP. Vrcholem všeho (kromě alogičnosti prefinálního urban violence) je slečinka, propašovavší si do rodné garáže zaigelitovaného íťáka. Vložka se špitálem, kde mu, na základě úvah retardovaného sextána, poskytně svépomocí transfuzi, u které si i spinkne, mírně vybočuje z již tak obskurního děje. Zas ale na druhou stranu... přináší nové pojetí práce v utajení. Stačí uprostřed nepřátelského prostředí obsadit klíčové prostory, zde operační sál v nemocnici, a zhasnout. Tím je vše posichrované, nenajde vás ani Belzebub. Není se tedy čemu divit, že taková pionýrka s úsměvem ojebe i bezpečnostní protokoly ministerstva války a přilehlých laboratoří, aby si hvězdný poutník mohl odtáhnout zpět do kocábky svůj ,,šrůt", či jak se tomu nadávalo. Základem je však vyděržať, protože na závěr vám mluvící hřeben dokonale vysvětlí lidumilné poslání filmá. Ty dvě hvězdy jsou za triky, panoramata a bombarďáky ústřední Nasti, zbytek si pak vysloužil tak urputné kroucení hlavou, že jsem si málem strhl závit. Nebo jinak - vidět tohle Solženicyn, přidá si dobrovolně sórog ljet na vymrzlé samotce, aby mezi tyhle exoty nemusel již nikdy více zpět. Je hrátek se jmény málo? Na ploše mi straší ještě jeden východní skyfy hit, Ochránci, ovšem po tomto zážitku si budu raději říkat Vyserjoža Senatov. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Kvalitní film (ne jako sci-fi) ruské produkce s velmi dobrou kamerou a střihem. Bohužel se toto hloupé trapné sci-fi odvíjí jiným směrem než jsem čekal. Jde více o zamilovaný teenagerovský film než o kvalitní inteligentní sci-fi, což je velká škoda, neboť některé záběry jsou na ruský film velice povedené. Jako film parádní, jako sci-fi debilní. Film jsem chtěl vidět jen z důvodu jak ruská kinematografie díky traileru pokročila. Perfektní záběry na socialistické paneláky, ruské prostředí i myšlení. Když divák milující sci-fi překousne, že je to děsná hovadina, tak ve výsledku dostane velkolepý kvalitní snímek. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

V Rusku umí, když chtějí. Prvních dvacet minut filmu je skvělých. Celkem jsem zíral, jak Rusové dokáží udělat epickou sci-fi. S hudebním doprovodem je celá úvodní pasáž až do přistání brilantní. I triky mě překvapily, jak jsou dobrý. Jenže pak začne být zle. Rozehraje se rádoby romantická linka, která je nakonec hlavním příběhem, kdy se holka seznamuje s mimozemšťanem, který bůh ví proč přiletěl. K tomu aby odletěl něco potřebuje, nechce říct co a mezi tím jí sendviče s hořčicí a vůbec poznává svět tak trochu na způsob Smrti v Seznamte se Joe Black. Neříkám, přinese to několik vtipných scén, u kterých jsem se usmál, jenže tohle rozehrát na dvou hodinách deseti je fakt odvážný. Finální jakože epická bitva má sice fajn tempo, solidní kameru a kouká se na ní prostě dobře, jenže před tím sledujete bezmála hodinu patnáct velký nic, který Vás moc nezajímá. Kdyby měl film hodinu, šel bych klidně na 4, protože by se vystřihalo všechno to přeslazený co vůbec nefunguje. PS - Rozuzlení Vám bude po hodině jasný, a překvapivě...jste se trefili. 3* za triky a skvělý úvod. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (1)

  • Zbraně použité ve filmu byly odstřelovačská puška SVD Dragunov a AK 74. Zbraň, kterou používá Yulya Lebedeva (Irina Staršenbaum) je pistole Makarov. Dalši technika použitá ve filmu byly vrtulniky KA 50, stíhačky SU 27 a Kamaz Typhon. (K98)

Reklama

Reklama