Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při letu na palubě Boeingu se v jednom okamžiku probouzí několik pasažérů. Ovšem ostatní, včetně posádky, z paluby letadla záhadně zmizeli. Muselo se to stát během pár desítek minut od startu. Na palubě je však jako cestující i pilot, který se ujme řízení. Letadlu se podaří bez větších problémů přistát, ovšem zdá se, že v liduprázdném světě. Brzy se ale začínají objevovat Časožrouti… Televizní adaptace stejnojmenné novely Stevena Kinga. (pfa)

(více)

Recenze (128)

fcreading 

všechny recenze uživatele

Ludia cestuju lietadlom a niektorý pritom zaspú z ničoho nič. Ked sa niektorý zobudia zistuju velmi zlú pravdu. Skoro všetci sa ztatili. Posádka ale pristane s lietadlom na neznáme miesto a keď vystúpia zistujú, že ludia tu vobec niesu ako keby sa ztratili a všetko čo tu je napr. pivo, a ine potraviny sú bezchuti ale keď idú naspať do lietadla s ktorým prišli, veci sú tam v poriadku. Ochutnanie koly alebo piva tu chutí skvelé ako keď boli tam vonku. Lenže Onedlho idú po nich časožrúti a ničia všetko okolo budú musieť odletiet stadial. Celkovo sa jedná o velmi zaujímavy film s dobrým dejom i keď tých časožrútov mohli spraviť lepšie. ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Jo, kdyby to natočili dneska s aspoň stomilionovým budgetem, to by byla panečku podívaná! Triky jedna báseň, to by se na to koukalo pak! Jenže todle je pouze tv verze a podle toho to taky vypadá, škoda, zpracování bylo prostě limitovaný prostředkama, ale látka je to mimořádně zajímavá! To, jak si tu King vyhrál s cestováním v čase je mimořádně originální. Kredit jde tedy opět především na adresu Mistra Kinga, bez debat, objevuje se to taky v pěknym kameu což je fajn. Zpracování rozhodně neodpovídá kvalitě předlohy a zasloužilo by si to plnohodnotnou movie verzi, jak sem psal na začátku. Dejte na to 100 melounků a bude to nádhera, vždyť se dnes stejně točí jedna stomilionová pitomost za druhou, tak proč pro změnu nevrazit tudle sumu do něčeho, co neni totální vymaštěnost, ne? Tak abych to uzavřel a shrnul. Tadle verze Časožroutů trpí na svůj omezenej rozpočet, to je celý. ()

Reklama

chalp 

všechny recenze uživatele

Na stopáž 180 minút a podtitulok TV film, ozaj vymakaná atmosférická záležitosť.Po všetkých tých negatívnych komentároch osočujúce triky, obsadenie a vlastne všetko som čakal to najhoršie a prekvapivo som dostal jednu z najlepšie sfilmovaných Kingoviek!A triky sú myslím adekvátne k rozpočtu a roku vzinku, na mňa nijako smiešne, alebo rušivo nepôsobili nakoľko si ich tam divák užije sotva 5 minút. ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele

40% - Film je technicky rozdělen do dvou dílů, ale příběhově na tři části: první, když hrdinové zjistí, že jsou na palubě letadla sami, druhá na letišti v Bangoru a třetí cestou zpět. Asi nejzajímavější je část první, kdy divák stejně jako hrdinové stojí před tajemstvím, kam se z letadla poděli všichni ostatní. Po přistání na letišti je ještě dobře ztvárněná stísněnost situace a hlavně sice vzdálená, ale blížící se přítomnost tajemného nebezpečí. Jakmile však začal Toomy příliš magořit, s filmem to šlo dolů. Také to, jak hrdinové začali přicházet na to, co se s nimi stalo a jak se zachránit, bylo trošku nevěrohodné (některé závěry, které učinili, byly spíš dílem náhlého vnuknutí, než logické dedukce). A Toomyho vyšilování bylo až moc ujeté. No a co říct k samotným Časožroutům? Že mi připomínali spíš parodii na Pacmana, než cokoliv jiného. Asi by bylo bývalo lepší, kdyby zůstali v rovině neviděného zla, tohle bylo opravdu crazy. Cesta zpátky už měla za cíl příběh uzavřít. Opět mírně nelogické "dedukce" správným směrem, aby vůbec mohlo dojít k happyendu. Původní povídku jsem nečetl, ale přijde mi, že hlavní myšlenka příběhu je zajímavá a originální. Ale zpracování trošku pokulhávalo a nejhorší byli samotní Časožrouti. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Niekedy mám pocit, že človek by sa mal hanbiť za to ak sa mu páčia diela, ktoré väčšina akosi neprijala, alebo až poslala niekam do odpadu. "Langoliers" je jeden z týchto filmov. Osobne musím povedať, že neviem ako by sa to dalo zadaptovať lepšie a či by niekto reálne dokázal langolierov (príšery) spracovať dnes lepšie. Možno keby sa zmenil dizajn, ale neviem čo by pomohlo. Herci sú podľa mňa celkom fajn a občas z toho vzniká aj celkom dobrá komédia najmä v scénkach s Bronsonom Pinchotom. Je to ale verné novele, čo ma moc teší, drží to neustále v napätí a je to predsa len inovatívny nápad ohľadom cestovania v čase. Napriek negatívnym hodnoteniam je to podľa mňa dobré spracované a viem sa k tomu kedykoľvek vrátiť. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Autor předlohy Stephen King si ve filmu zahrál malou roli předsedy bostonské rady, která se objeví na letištní dráze v představách Craiga Toomeyho (Bronson Pinchot). (fisus)

Reklama

Reklama