Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při letu na palubě Boeingu se v jednom okamžiku probouzí několik pasažérů. Ovšem ostatní, včetně posádky, z paluby letadla záhadně zmizeli. Muselo se to stát během pár desítek minut od startu. Na palubě je však jako cestující i pilot, který se ujme řízení. Letadlu se podaří bez větších problémů přistát, ovšem zdá se, že v liduprázdném světě. Brzy se ale začínají objevovat Časožrouti… Televizní adaptace stejnojmenné novely Stevena Kinga. (pfa)

(více)

Recenze (128)

curunir 

všechny recenze uživatele

,,NIKDE NIČ. ANI NA ZEMI ANI VO VZDUCHU. JE TO AKO KEBY CELÁ ZEM NARAZ PRESTALA EXISTOVAŤ." ,,VY STE NIKDY NEČÍTAL SCIENCE-FICTION, ČO?" __ Pôvodne som chcel 666. komentár napísať k nejakému satanskému hororu ako Rosemary má dieťatko či Omen, osud tak tomu chcel, že ho nakoniec píšem k filmu, ku ktorému som to sprvu ani neuvažoval, no snáď sú toho ,,Časožrúti" hodný. Teraz teda k filmu. Navzdory skôr odsudzujúcim komentárom, som bol vo výsledku príjemne prekvapený a hodnotenie by som videl niekde medzi 3* a 4*, pričom nakoniec aj vzhľadom na zablysknutie sa slabšej TV produkcie prilepšujem. Aj napriek tomu, že film trvá rovné 3 hodiny a ja dlhé filmy príliš neobľubujem v prípade ,,Časožrútov" mi všetko ubehlo až neuveriteľne rýchlo. Film vie naplno vtiahnuť do deja už po pár minútach dobre navodenou atmosférou za prispenia skvelej hudby. Réžia je pritom čisto priemerná a ani herci nehrajú nijako mimoriadne, dokonca taký Bronson Pinchot mi prišiel väčšinu času prehrávajúci a napr. postava Rudyho Warwicka (Baxter Harris) bez výraznejšieho prispenia v deji zbytočná. Výčitka k spomínaným škaredým trikom mi príde až príliš prehnaná. V celom filme naozaj nezaberú viac než zopár minút a určite pri nich treba zohľadniť rok výroby a práve TV produkciu. Druhá vec je, prečo King neurobil miesto dákych ozubených gúľ z ,,Časožrútov" skôr nejakú vyššiu entitu, ale pravdou tiež ostáva, že logické trhliny sa objavujú aj inde v deji, čiže aj keď som predlohu nečítal, určite bude pravdou, že o vrchol autorovej tvorby sa zrejme jednať nebude. I tak však ,,Časožrúti" určite stoja (aspoň za jedno) videnie. (691. hodnotenie) ()

Rami 

všechny recenze uživatele

Dávám 3 hvězdičky za originální nápad. Dal bych i 4 za první část, ale ta poslední mě trochu zklamala a jen prozradila (díky nepovedeným trikovým pasážím), že se jedná o Béčko (které ale klidně mohlo být skvělým filmem od A do Z). Hvězdičky strhávají především nevyrovnané výstupy (přehrávání a nevěrohodnost) některých herců. Hlavním kladem je napjatá atmosféra. Inu, škoda. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1990 vyšla pod názvom "Štyri po polnoci" zbierka štyroch noviel, ktoré napísal americký spisovateľ Stephen King. Prvá sa volá "Časožrúti". Je to zaujímavý, pútavý sci-fi príbeh o tom ako sa razom zmenil svet na nepoznanie. Mnoho toho zmizlo a proces ničoty stále prebieha. Zachráni sa len malá skupina ľudí, ktorá sa pokúša čeliť tejto nevysvetliteľnej skaze. V roku 1995 sa túto novelu podujal sfilmovať Tom Holland. Natočil dvojdielny televízny film, ktorý však bohužiaľ hodne trpí nízkym rozpočtom. *** ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Jo, kdyby to natočili dneska s aspoň stomilionovým budgetem, to by byla panečku podívaná! Triky jedna báseň, to by se na to koukalo pak! Jenže todle je pouze tv verze a podle toho to taky vypadá, škoda, zpracování bylo prostě limitovaný prostředkama, ale látka je to mimořádně zajímavá! To, jak si tu King vyhrál s cestováním v čase je mimořádně originální. Kredit jde tedy opět především na adresu Mistra Kinga, bez debat, objevuje se to taky v pěknym kameu což je fajn. Zpracování rozhodně neodpovídá kvalitě předlohy a zasloužilo by si to plnohodnotnou movie verzi, jak sem psal na začátku. Dejte na to 100 melounků a bude to nádhera, vždyť se dnes stejně točí jedna stomilionová pitomost za druhou, tak proč pro změnu nevrazit tudle sumu do něčeho, co neni totální vymaštěnost, ne? Tak abych to uzavřel a shrnul. Tadle verze Časožroutů trpí na svůj omezenej rozpočet, to je celý. ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele

40% - Film je technicky rozdělen do dvou dílů, ale příběhově na tři části: první, když hrdinové zjistí, že jsou na palubě letadla sami, druhá na letišti v Bangoru a třetí cestou zpět. Asi nejzajímavější je část první, kdy divák stejně jako hrdinové stojí před tajemstvím, kam se z letadla poděli všichni ostatní. Po přistání na letišti je ještě dobře ztvárněná stísněnost situace a hlavně sice vzdálená, ale blížící se přítomnost tajemného nebezpečí. Jakmile však začal Toomy příliš magořit, s filmem to šlo dolů. Také to, jak hrdinové začali přicházet na to, co se s nimi stalo a jak se zachránit, bylo trošku nevěrohodné (některé závěry, které učinili, byly spíš dílem náhlého vnuknutí, než logické dedukce). A Toomyho vyšilování bylo až moc ujeté. No a co říct k samotným Časožroutům? Že mi připomínali spíš parodii na Pacmana, než cokoliv jiného. Asi by bylo bývalo lepší, kdyby zůstali v rovině neviděného zla, tohle bylo opravdu crazy. Cesta zpátky už měla za cíl příběh uzavřít. Opět mírně nelogické "dedukce" správným směrem, aby vůbec mohlo dojít k happyendu. Původní povídku jsem nečetl, ale přijde mi, že hlavní myšlenka příběhu je zajímavá a originální. Ale zpracování trošku pokulhávalo a nejhorší byli samotní Časožrouti. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Autor předlohy Stephen King si ve filmu zahrál malou roli předsedy bostonské rady, která se objeví na letištní dráze v představách Craiga Toomeyho (Bronson Pinchot). (fisus)

Reklama

Reklama