Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při letu na palubě Boeingu se v jednom okamžiku probouzí několik pasažérů. Ovšem ostatní, včetně posádky, z paluby letadla záhadně zmizeli. Muselo se to stát během pár desítek minut od startu. Na palubě je však jako cestující i pilot, který se ujme řízení. Letadlu se podaří bez větších problémů přistát, ovšem zdá se, že v liduprázdném světě. Brzy se ale začínají objevovat Časožrouti… Televizní adaptace stejnojmenné novely Stevena Kinga. (pfa)

(více)

Recenze (128)

curunir 

všechny recenze uživatele

,,NIKDE NIČ. ANI NA ZEMI ANI VO VZDUCHU. JE TO AKO KEBY CELÁ ZEM NARAZ PRESTALA EXISTOVAŤ." ,,VY STE NIKDY NEČÍTAL SCIENCE-FICTION, ČO?" __ Pôvodne som chcel 666. komentár napísať k nejakému satanskému hororu ako Rosemary má dieťatko či Omen, osud tak tomu chcel, že ho nakoniec píšem k filmu, ku ktorému som to sprvu ani neuvažoval, no snáď sú toho ,,Časožrúti" hodný. Teraz teda k filmu. Navzdory skôr odsudzujúcim komentárom, som bol vo výsledku príjemne prekvapený a hodnotenie by som videl niekde medzi 3* a 4*, pričom nakoniec aj vzhľadom na zablysknutie sa slabšej TV produkcie prilepšujem. Aj napriek tomu, že film trvá rovné 3 hodiny a ja dlhé filmy príliš neobľubujem v prípade ,,Časožrútov" mi všetko ubehlo až neuveriteľne rýchlo. Film vie naplno vtiahnuť do deja už po pár minútach dobre navodenou atmosférou za prispenia skvelej hudby. Réžia je pritom čisto priemerná a ani herci nehrajú nijako mimoriadne, dokonca taký Bronson Pinchot mi prišiel väčšinu času prehrávajúci a napr. postava Rudyho Warwicka (Baxter Harris) bez výraznejšieho prispenia v deji zbytočná. Výčitka k spomínaným škaredým trikom mi príde až príliš prehnaná. V celom filme naozaj nezaberú viac než zopár minút a určite pri nich treba zohľadniť rok výroby a práve TV produkciu. Druhá vec je, prečo King neurobil miesto dákych ozubených gúľ z ,,Časožrútov" skôr nejakú vyššiu entitu, ale pravdou tiež ostáva, že logické trhliny sa objavujú aj inde v deji, čiže aj keď som predlohu nečítal, určite bude pravdou, že o vrchol autorovej tvorby sa zrejme jednať nebude. I tak však ,,Časožrúti" určite stoja (aspoň za jedno) videnie. (691. hodnotenie) ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Časožroute zubatý, proč nám funíš na paty? Jednou všem čas dozraje, ten kdo usne... vyhraje." Kdysi dávno už jednou zhlédnuto. A přesto i dnes, když jsem se v záhadně prázdném letadle znovu probudil, byl jsem zneklidněn a zvědavej jak opice, která opakovaně uklouzne po slupce od banánu. Sakra, co se stalo?! Zajisté, je zde "chudičká výprava a zejména odbyté, příliš lacině vypadající triky", ale to tajemno, to tajemno... Plus děsivé zvuky, evokující blížící se, dosud neznámé nebezpečí, při naprosto nevinných, statických a pomalu zoomovaných záběrech kamery do dálky, do krajiny. A ty stožáry, ty stožáry... Klobouk dolů před tím, kolik obav, úzkosti a strachu z neznámého, dokázal Tom Holland (prakticky zadarmo) vykouzlit s pár kovovými konstrukcemi, trčícími si jen tak zbůhdarma v krajině. Fantazie puštěná na špacír, ta panečku dokáže divy! Jenže pak si to přifrčeli kazišuci časožrouti, v celé své směšné, rádoby hrozivé zubatosti a kvalitní Kingovu předlohu rozkousali úplně na cucky. Kolik času ještě máme? Maximálně 3 vteřiny. A to ještě zaokrouhluju nahoru. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Levně vyhlížející (hlavně mizerné triky) televizák v režii Toma Hollanda (HRůZNÁ NOC, DĚTSKÁ HRA) podle Kingovy předlohy, která podle mě podobně jako třeba TEMNÁ POLOVINA měla nakročeno k tomu stát se skutečnou hororovou klasikou (skvělá výchozí situace, jedna vynikající postava a originální monstra), ale k dokonalosti jí něco chybí. ()

Vejrrr 

všechny recenze uživatele

Čtyři hvězdičky jsou možná trošku přestřelený ... nejspíš jedna patří vyloženě Stephenovi, a to i když jsem knížku nečetl. No.... z mýho pohledu se jedná spíš o béčkovou záležitost a to jednak kvůli nepřesvědčivým hereckým výkonům a těžce nenápadité režii. Nejsem odborník za slovo vzatej, ale vím jedno. To, že kdyby se námětu chopil někdo jiný (nehledě na to jaký to mohl být film natočený o 10 let později) tak se mohlo jednat o velkou věc... Ale i přes nudnou režii sem film nezvládl nedokoukat a ve finále jsem za to byl poměrně rád. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Kingovu předlohu jsem dosud nečetl a ani po dvou zhlédnutí této filmové verze (2x90 minut) se k tomu nechystám. I když zvědavost, zda je to stejně nudná a nezajímavá sračka, je docela veliké. Přitom první film je poměrně dost napínavý, ten druhý to ale všechno zavede do hodně nepříjemných vod. K tomu ještě ploché postavy (v jednom případě doslova) a vševědoucí slepá holčička, podobné postavy mi prostě pijou krev a kazí jakýkoliv příběh. Obrovská slabota. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Autor předlohy Stephen King si ve filmu zahrál malou roli předsedy bostonské rady, která se objeví na letištní dráze v představách Craiga Toomeyho (Bronson Pinchot). (fisus)

Reklama

Reklama