Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při letu na palubě Boeingu se v jednom okamžiku probouzí několik pasažérů. Ovšem ostatní, včetně posádky, z paluby letadla záhadně zmizeli. Muselo se to stát během pár desítek minut od startu. Na palubě je však jako cestující i pilot, který se ujme řízení. Letadlu se podaří bez větších problémů přistát, ovšem zdá se, že v liduprázdném světě. Brzy se ale začínají objevovat Časožrouti… Televizní adaptace stejnojmenné novely Stevena Kinga. (pfa)

(více)

Recenze (128)

Redlum 

všechny recenze uživatele

Lepsi prumer mezi prumernymi "kingovkami". Tvurcum se vcelku dari udrzet divakovu pozornost, film nepostrada tisnivou atmosferu a celou beznadej a tajemno verne podkresluje i hudba. Z hereckeho ansablu me ale bohuzel nezaujala ona slepa divcina. V teto roli bych si opravdu dokazal predstavit lepsi predstavitelku. ()

DonPedro 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno – většina slabých míst má svůj původ už v předloze, protože Časožrouti rozhodně nepatří k tomu nejlepšímu, co mistrovi vypadlo z psacího stroje. Holland coby scénárista měl hodně lehkou úlohu, díky délce nemusel skoro vůbec škrtat a dialogy opsal téměř do puntíku. Výsledku pomáhá povedený hudební motiv a škodí laciné triky – když už se autoři nedokázali z nízkého rozpočtu nějak chytře vylhat, nemuseli tu hrůzu alespoň ukazovat v detailu. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1990 vyšla pod názvom "Štyri po polnoci" zbierka štyroch noviel, ktoré napísal americký spisovateľ Stephen King. Prvá sa volá "Časožrúti". Je to zaujímavý, pútavý sci-fi príbeh o tom ako sa razom zmenil svet na nepoznanie. Mnoho toho zmizlo a proces ničoty stále prebieha. Zachráni sa len malá skupina ľudí, ktorá sa pokúša čeliť tejto nevysvetliteľnej skaze. V roku 1995 sa túto novelu podujal sfilmovať Tom Holland. Natočil dvojdielny televízny film, ktorý však bohužiaľ hodne trpí nízkym rozpočtom. *** ()

Shogin 

všechny recenze uživatele

Ačkoli se to na začátku tvářilo vcelku slibně a někteří herci mi docela sedli, ta šílená lacinost to opravdu zazdila a to především všechnu atmosféru, která byla zpočátku docela statečně budována. Velká škoda, protože předloha je vynikající a kdybych jí nečetl a viděl jen film, neoslovilo by mě to asi vůbec. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Kingovu předlohu jsem dosud nečetl a ani po dvou zhlédnutí této filmové verze (2x90 minut) se k tomu nechystám. I když zvědavost, zda je to stejně nudná a nezajímavá sračka, je docela veliké. Přitom první film je poměrně dost napínavý, ten druhý to ale všechno zavede do hodně nepříjemných vod. K tomu ještě ploché postavy (v jednom případě doslova) a vševědoucí slepá holčička, podobné postavy mi prostě pijou krev a kazí jakýkoliv příběh. Obrovská slabota. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Autor předlohy Stephen King si ve filmu zahrál malou roli předsedy bostonské rady, která se objeví na letištní dráze v představách Craiga Toomeyho (Bronson Pinchot). (fisus)

Reklama

Reklama