Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při letu na palubě Boeingu se v jednom okamžiku probouzí několik pasažérů. Ovšem ostatní, včetně posádky, z paluby letadla záhadně zmizeli. Muselo se to stát během pár desítek minut od startu. Na palubě je však jako cestující i pilot, který se ujme řízení. Letadlu se podaří bez větších problémů přistát, ovšem zdá se, že v liduprázdném světě. Brzy se ale začínají objevovat Časožrouti… Televizní adaptace stejnojmenné novely Stevena Kinga. (pfa)

(více)

Recenze (128)

Redlum 

všechny recenze uživatele

Lepsi prumer mezi prumernymi "kingovkami". Tvurcum se vcelku dari udrzet divakovu pozornost, film nepostrada tisnivou atmosferu a celou beznadej a tajemno verne podkresluje i hudba. Z hereckeho ansablu me ale bohuzel nezaujala ona slepa divcina. V teto roli bych si opravdu dokazal predstavit lepsi predstavitelku. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Shlédnutí tohoto filmu pro mě byla spíš náhoda ... Po shlédnutí Bag of Bones jsem totiž maximálně rezignovala na sledování filmů nebo seriálů, které jsou natočené podle předloh Stephena Kinga ... Za zajímavosti se ale vždycky po přečtení knihy podívám, jestli byl film natočený a podívám se na fotky, které mě z 99% odradí ... U Časožroutů to bylo ale právě naopak. Když jsem na fotce uviděla Davida Morseho, bylo mě jasné, že pro tentokrát udělám výjimku a na film se podívám. Nečekala jsem nic než ohromné zklamání, ale pro Davida jsem byla ochotná to vytrpět ... Čekala jsem , že to s knihou bude mít jako vždy společný pouze název a něco z námětu se tam jen okrajově mihne ... Jaké překvapení mě ale čekalo, když jsem zjistila, že scénář je z 85% postaven na knize! Povídku Časožroutů jsem ohodnotila čtyřmi hvězdičkami hlavně proto, že mě v celém příběhu maximálně, ale opravdu maximálně vytáčela postava Diny, která prostě musela být ta nejchytřejší a nejlepší postavou celého příběhu ... Navíc mě doslova iritovalo její chování a neustálé poznámky ... Ne, opravdu jsem tu postavu neměla ráda. Navíc mě trošku zklamal konec, kdy přišlo na typické vylévání citů ... Film jsem měla původně v plánu ohodnotit o hvězdičku míň hlavně kvůli tomu, že z Diny udělali ještě chytřejší, předvídavější a otravnější postavu, než je v knize, a navíc do ní obsadili herečku, která očividně slepou prostě zahrát nedokáže ... Dalším mínusem filmu bylo docela mizerné obsazení ... Hned po Dině mě ze všeho nejvíc vadila herečka Kimber Riddle, která se do role Bethany nejen že nehodila, ale navíc ji dokonale zkazila ... Ani do role Alberta se Christopher Collet nijak zvlášť nehodil, ale je pravda, že jsem si na něj v průběhu filmu zvykla, stejně jako na zbytek obsazení. Každopádně ale obří plus, díky kterému jsem nakonec film ohodnotila stejně jako povídku, bylo obsazení Davida Morseho, který zvládl roli kapitána Briana naprosto úžasně a stoprocentně věrohodně, stejně jako obsazení Bronsona Pinchota do role Craiga Toomyho. Musím se přiznat, že si lepšího herce do této role opravdu představit neumím. Už při čtení jsem si ho představovala naprosto stejně jako Bronsona - ulízaný vystrašený magor, který je svým způsobem neuvěřitelně sexy ... A to se Bronsonovi podařilo na jedničku s hvězdičkou, takže mě ho bylo líto úplně stejně jako v knize ... A poslední věc, kterou bych ráda zmínila ... Uživatelé, kteří si stěžují na efekty, by se měli podívat na rok vydání filmu ... Podle mého názoru byly efekty na svou dobu víc než dobré a naprosto skvěle vystihly to, co bylo popsané v knize ... I když jsou zastaralé (což je vlastně otázka, protože ono některé efekty u nový filmů jsou stokrát horší než ty v tomto filmu), nevěřím, že by je v dnešní době někdo udělal líp, než tenkrát ... ()

Reklama

Lulu13 

všechny recenze uživatele

Kingovu poviedku Langolieri zbožňujem a považujem ju za vrchol jeho poviedkovej tvorby, ale sfilmovať ju do údesne dlhých troch hodín pri tak béčkovom spracovaní rozhodne nebol najlepší nápad. Miestami to síce má atmosféru a sem-tam sa tu mihne aj náznak napätia, no všetko to pochovávajú nepresvedčiví herci a mimoriadne lacné efekty. Odvolávať sa pri tom na rok vzniku, ako niektorí tunajší užívatelia mi príde úplne scestné, keďže už v 80.rokoch boli efekty na veľmi dobrej úrovni. Snaha sa síce cení, no toto sa skutočne nepodarilo. Neostáva mi teda nič iné len dúfať, že sa v budúcnosti dočkáme kvalitnejšej adaptácie tohto diela, pretože ten námet si to určite zaslúži . ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1990 vyšla pod názvom "Štyri po polnoci" zbierka štyroch noviel, ktoré napísal americký spisovateľ Stephen King. Prvá sa volá "Časožrúti". Je to zaujímavý, pútavý sci-fi príbeh o tom ako sa razom zmenil svet na nepoznanie. Mnoho toho zmizlo a proces ničoty stále prebieha. Zachráni sa len malá skupina ľudí, ktorá sa pokúša čeliť tejto nevysvetliteľnej skaze. V roku 1995 sa túto novelu podujal sfilmovať Tom Holland. Natočil dvojdielny televízny film, ktorý však bohužiaľ hodne trpí nízkym rozpočtom. *** ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Jo, kdyby to natočili dneska s aspoň stomilionovým budgetem, to by byla panečku podívaná! Triky jedna báseň, to by se na to koukalo pak! Jenže todle je pouze tv verze a podle toho to taky vypadá, škoda, zpracování bylo prostě limitovaný prostředkama, ale látka je to mimořádně zajímavá! To, jak si tu King vyhrál s cestováním v čase je mimořádně originální. Kredit jde tedy opět především na adresu Mistra Kinga, bez debat, objevuje se to taky v pěknym kameu což je fajn. Zpracování rozhodně neodpovídá kvalitě předlohy a zasloužilo by si to plnohodnotnou movie verzi, jak sem psal na začátku. Dejte na to 100 melounků a bude to nádhera, vždyť se dnes stejně točí jedna stomilionová pitomost za druhou, tak proč pro změnu nevrazit tudle sumu do něčeho, co neni totální vymaštěnost, ne? Tak abych to uzavřel a shrnul. Tadle verze Časožroutů trpí na svůj omezenej rozpočet, to je celý. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Autor předlohy Stephen King si ve filmu zahrál malou roli předsedy bostonské rady, která se objeví na letištní dráze v představách Craiga Toomeyho (Bronson Pinchot). (fisus)

Reklama

Reklama