Reklama

Reklama

Bohatý texaský investor Bo Williamson chce odstoupit od plánu financovat rozsáhlý stavební projekt vypracovaný architektem Elliotem Markhamem. Po návratu z dvouměsíčního pobytu v Evropě jej však čeká nemilé překvapení: jeho žena Jennifer investici schválila. Záhy po hádce s Markhamem Bo zmizí. Podle všeho opět odcestoval do Evropy. Jenže milionářova první žena Goldie tuší, že se stalo něco nekalého. Obrátí se proto na policejního vyšetřovatele Columba... (Česká televize)

(více)

Recenze (55)

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbo opäť vyšetruje predčasne a bez mŕtvoly. Ale aj tak sa zahryzne ako kliešť a nepustí, ani keď narazí na byrokraciu stavebných úradov a ich poludňajšiu pauzu, a dokáže dohrať hru až do konca. Hudobný vkus je veľká indícia, klasika verzus country, ho vedie priamo k cieľu. Zaujímavá bola prednáška o tom, ako faraóni naložili so svojimi architektmi. –––– A o mého manžela se nestrachujte. Věřte mi, on je až moc živý. – Říkám, že je mrtvej, cítím to v kostech. Vím o něm víc, než ta se dozví za celej život. Tenhle smutnej svět už opustil, na to můžete vzít jed. –––– Na génia se nedá pověsit cenovka. –––– Na tom autě mi něco nehraje. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No a nesmie v Columbovskom vesmíre samozrejme chýbať ani vplyvný a bohatý architekt. Ten stavia svoje Williamson city a má s ním problémy, takže si dopomôže vraždou. Columbova architektúra mysli a jeho myšlienkové pochody sú rovnako neomylné a pevné, ako najsilnejšie výstuže betónových pilierov, takže nakoniec vychádza ako víťaz aj z tohto boja. Na tento diel narážam v televízii najčastejšie. ()

Reklama

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Falk je rozhodně výborný herec, ale jak vidno, není ani špatný režisér. Samozřejmě nemá na Spielberga a jeho první epizodu, ovšem po několika slabších dílech je tento viditelně lepší a to navzdory scénáři, jehož charakteristiky se po celou první řadu v zásadě nemění. Opět tak zde mohu napsat, že příběh je vymyšlen chytře, ovšem také naprosto nepravděpodobně. Naštěstí pro nás, dává herecký ansámbl v čele s Falkem a také jeho vynalézavá režie na všechnu umělost zapomenout... Celkový dojem: 75% Zajímavé komentáře: Pohrobek, sud ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední díl první série, který si vzal jako režisér poprvé a naposledy pod svá křídla Peter Falk. V roli záporáka se tentokrát představí Patrick O'Neal (v budoucnu si zahraje např. v Přepadení v Pacifiku) a tato epizoda téměř do svého závěru nechává diváka v napětí, jaké bude skutečné rozuzlení příběhu. To, co však celou dobu tušíme, se naplní a poručík Columbo si může odškrtnout další úspěšný případ, který si pokaždé s radostí vychutnám. Opět skvělá hudba a další marný poručíkův pokus přestat kouřit... ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední epizoda první řady, kterou navíc zrežíroval sám Peter Falk. A výborně zrežíroval, celý tento díl je velice povedený, nebojím se ho zařadit k těm úplně nejlepším dílům. Je to trochu netradiční, neboť průběh vraždy vidíme jen tak letmo a co vrah udělal s tělem, to nevíme. Hlavní záporák (mimochodem velmi dobrý) měl tentokrát opravdu brilantní plán a Columba dokonce chvíli dostal do slepé uličky. Jinak v této epizodě už Columba na Nově nedabuje Haničinec, ale normálně Klapka, ačkoliv celou první řadu (nepočítám pilotní filmy) ho daboval Haničinec. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Ve scéně, kdy je Markham (Patrick O'Neal) policejní kontrolou vyzván k předložení dokladů, je možné si všimnout, že doklad, které policii ukazuje, jsou Columbovým (Peter Falk) policejním průkazem. (Kolyas)
  • Jedná se o jednu z mála epizod, kde diváci nevidí spáchání vraždy. (Epistemolog)
  • Staveniště zobrazené během této epizody je budova Century City Plaza v Los Angeles. (Epistemolog)

Reklama

Reklama