Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kamarádi Justin Rowe a Cooper Redman patří mezi prominentní studenty právnické fakulty, a to pouze díky svým vlivným rodičům. Jenže profesor kriminologie D. E. Rusk jim zcela vážně hrozí vyhazovem, protože zjistil, že při písemných testech podváděli. Mladíci proto vymyslí rafinovanou vraždu: zabijí Ruska na dálku s pomocí kamery a pistole, napojené na centrální zamykání Justinova auta. Oba přitom sedí v učebně, kde právě jako host univerzity přednáší policejní detektiv Columbo. Možných pachatelů je víc. Rusk měl totiž poměr s manželkou trenéra školního mužstva a mimoto napsal několik knih o lidech zapojených do organizovaného zločinu. Avšak Columbův instinkt říká něco jiného… (Česká televize)

(více)

Recenze (65)

PeteBuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mne sa tento diel veľmi páčil. Columbo má proti sebe hneď dvoch nafúkaných bohatých hajzlíkov, ktorí si myslia, bohvieako sú mazaní. Už len tá scéna, kde Columbo vidí, ako si z neho robia haranti žarty a Columbo prednesie vetu: "Len sa smejte, chlapci!". Tak bolo jasné, že chlapci to majú spočítané. Dostane ich jedným, pre neho typickým, spôsobom. Proste na nich nastraží pascu. A urobí rekonštrukciu, ktorú by nevymyslela Agatha Christie, ani keby čo bolo. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejlepších dílů Columba. Protivníci jsou slušní slizouni, kteří navíc ponižují Columba a to se nevyplatí. Columbovi jako vždy pomůže náhoda k odhalení . Konec vynikající, atmosféra dobrá, skvělá vtipná scénka, úžasně vymyšlená vražda - prostě Columbo jak má být! Už jsem to viděl několikrát a vždy mě to baví. Howgh! ()

Reklama

Honza__St. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Při vší úctě ke starším dílům (a že jsou výborné, o tom nejde pochybovat), tohle je nejlepší díl Columba. Vrazi zde spáchali opravdu takřka dokonalý zločin. Jenže hned vzápětí udělali velkou chybu - podcenili Columba. Motali se kolem něj, dělali, že mu chtějí pomoct, dávali mu falešné stopy a dělali si z něj srandu. To neměli dělat, protože náš poručík rychle poznal, odkud vítr vane. Pravda, nebýt zásahu paní štěstěny, moc by mu to nepomohlo. Ale pak už stačilo jen narafičit klasickou Columbovskou past. "Jen se smějte, chlapečci." ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento diel Columba je taký akosi komornejší. A to aj napriek tomu, že sa odohráva na univerzite, kde by mal poručík pobehovať po chodbách plných študentov a cítiť sa ako slon v porceláne. Postáv je tu však minimum a asi je to k dobru veci, pretože sa môžeme sústrediť na ústredný zločin a jeho vyšetrovanie. Opäť skvele vymyslené a vypointované. Jedna z najlepších častí 90tych rokov. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden vůbec z nejlepších dílů. Dva studenti zabijí svého profesora, kterým jim hrozil vyhazovem. Studenti jsou přesvědčení o své genialitě, jejich rodiče jsou mocní a dělají z Columba idiota. Navíc se kouzelně navážejí do Columbových základních pomůcek, bez kterých by asi žádný zločin nevyřešil - do jeho auta a omšelého kabátu. "Jen se smějte holenkové" ()

Galerie (4)

Zajímavosti (7)

  • Věnováno památce výkonného producenta Jona Epsteina, který zemřel 19 dní před vydáním epizody. (Epistemolog)
  • Colombo (Peter Falk) na začiatku prednášky spomína, že v jednom prípade odhalil vraha na základe odtlačkov zubov v žuvačke, ktoré sa zhodovali s odtlačkami zubov na kúsku syra, ktoré vrah zanechal v kancelárii obete. Išlo o prípad, ktorý sa udial v epizóde Na programe vražda (1990). (AxelWers)
  • Robert Culp a jeho čtvrté a poslední obsazení v tomto seriálu. Pouze jednou nehrál vraha. (ČSFD)

Reklama

Reklama