Reklama

Reklama

Kolo zázraků

  • USA Wonder Wheel (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V 50. letech 20. století je v zábavním parku na Coney Islandu velmi rušno. Ginny (Kate Winslet) je nešťastná bývalá herečka, která nyní pracuje jako servírka. Její manžel Humpty (Jim Belushi) se rád napije, pak bývá hrubý a před manželkou často dává přednost rybaření. Nedávno se k nim nastěhovala Humptyho dcera z prvního manžel-ství, Carolina (Juno Temple), která má sice s otcem problematický vztah, ale zároveň se potřebuje ukrýt před gangstery i FBI. Když Ginny potká na pláži pohledného mladého plavčíka Mickeyho (Justin Timberlake), velmi rychle podlehne jeho kouzlu a zamiluje se. V jejich milostné romanci nachází záchranu od všech chyb a zklamání z vlastního života. Stejně tak přítomnost znovunalezené dcery Caroliny má blahodárný vliv na Humptyho chování a on znovu zažívá radost. Ale Ginniny a Humptyho opojné naděje na lepší život se začínají hroutit, když se Carolina poprvé setká s Mickeym... (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (185)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ústredné kvarteto podáva viac ako solídne výkony. Hlavnú hrdinku tu stvárnila Kate Winslet. Správanie jej postavy nás často až sexuálne dráždi, ale to bol zjavne účel. Winslet za sebou svojím výkonom zanechá veľkú stopu, čo je možné jedine pochváliť. V úlohe jej milenca a rozprávača sa predstavil Justin Timberlake. Ten, hoci je primárne spevák, ukazuje, že vie aj dobre hrať. Realistická je aj doba, v ktorej sa príbeh odohráva, teda 50.roky 20.storočia v USA. Tvorcom sa ho podarilo dobre stvárniť a vystihnúť, hlavne za pomoci kostýmov a výpravy. Na unikátnosti potom dodáva celé prostredie kolotočov, ktoré prepožičiava príbehu zaujímavý nádych. Na netradičnosť nadväzuje aj akýsi divadelný podtón snímky. Aj keď nám je v pozadí neustále vnucovaný zábavný park na Coney Islande, tak väčšina scén sa odohráva v prostredí malého bytu. Woody Allen so svojím zvláštnym rozprávačským štýlom donúti divákov zamyslieť nad zmyslom príbehu. Táto netradičnosť však nezaujme úplne každého, diváci ho buď milujú, alebo neznášajú. Aj Wonder Wheel je rozporuplné a kombinuje dohromady viac prvkov. Od drámy cez romancu, komédiu a thriller až po art. ()

Miseet 

všechny recenze uživatele

Po herecké stránce si myslím, že to bylo zvládnuté dobře. Nicméně příběh nebyl nic moc a v mnoha momentech mě to i začínalo nudit, jak se tam řeší furt jedno a to samé dokola. Postavy velmi často vedly ničím zajímavé dialogy, které nikdy nikam nevedly, a to mi trošku vadilo. Jinak atmosféra 50. let tam určitě byla a byla povedená, i velice milé, vybarvené prostředí, jenže to nestačí.. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Starouš Woody točit filmy stále nezapomněl, předchozí jeho 3 snímky (zejména takový Iracionální muž) jsou toho jasným důkazem, ovšem…podobně mírné zklamání jako z Kola zázraků jsem cítil naposledy u Jasmíniných slz (cca 5 let dozadu). Po technické stránce nezbývá než zuřivě tleskat kameramanovi Storarovi ve stoje. Nad všemi těmi různorodými barvami, filtry, stíny, záblesky a já nevím, čím vším ještě, bych se mohl rozplývat dobrou chvíli. Všechno tohle pomohlo k příjemné atmosféře, stejně jako Woodyho klasická volba (nepřekvapivě) kvalitní hudby. Zklamal mě ale docela příběh. Nenudil jsem se, avšak ani necítil to správné nadšení, při kterém bych dychtil po každé další scéně. Což zamrzí i díky hercům, na které se naštěstí film spolehnout mohl. Září především „Winsletka“, která si scény vyloženě krade pro sebe. Třeba takový její „dialog“ před zrcadlem nebo naopak závěrečný pohled (tak nádherně vypovídající)…Kate prostě jede. Takže Woody, zas za rok (snad už teda u komedie). Kolo zázraků hodnotím lepším průměrem. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Mám ráda 50.léta kor ve filmu Woodyho Allena a vážně jsem se hodně moc bála toho, jak to bude vypadat, jelikož některé z jeho posledních filmů se mi moc nelíbili, ale tohle mě překvapivě docela bavilo. Kate byla skvělá, moc se mi líbila její postava psychicky labilní žárlivky a s Justinem jí to docela i sedělo. Příběh mohl být trochu více propracovanější, nebo mohli ukázat více z konce a neuzavřít ho tak pitomě "domysli si sám", to já nemám ráda! Ale jinak Woody odvedl skvělou práci. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Lehce barevně stylizovaná pohlednice z lunaparku, kterou poslal Woody Allen, na níž se pyšní s Kate Winslet, Justinem Timberlakem, Juno Temple a Jimem Belushim, hlavními to aktéry jeho nejasného konverzačního opusu. Plážový playboy začne mít milostný poměr s usedlou maminou, kterou o její iluze i ambice obral její problematický manžel, který prožívá usmíření se svojí ztracenou dcerou, co se zapletla se špatnými lidmi. Vše zasazeno do 50. let minulého století, patřičně podbarvené dobovým hudebním doprovodem. Film je postavený na dialogu, na události moc bohatý není. Po nějaké době tomu dojde dech, dialogy se začnou opakovat, postavy nejsou moc zajímavě rozvíjeny. Timberlake promlouvá občas k divákům, Winslet žárlí na svoji mladší konkurentku, která jde po jejím kolouškovi, Belushi je místy neurvalý a peskuje svého nevlastního syna, ten se projevuje coby žhář, jinak víc nic. Na drama nijaké, na komedii to postrádá vtip, závěr je vyloženě odbytý. Vlastně se nedozvíme, jak skončila Juno Temple, kterou dostihla její minulost, jen klid, nic dramatického se neodehraje, mafiáni mají jen zanedbatelné minimum prostoru. Celkově na mě pojetí filmu působilo mdle a nekomplexně. Allen měl vždycky super dialogy, tentokrát si žádný nevybavím. Schopný je v technických aspektech režie. Jednotlivé mini scénky mají jen minimalistický střih, kamera pěkně krouží kolem herců a provádí dramatické nájezdy na herce. Výtvarná barevnost lahodí oku. Jelikož jsou dějové linie v závěru neobjasněny a film působí neukončeně, volím nízké hodnocení, protože tenhle počin u mě dějově neobstál. Za krátkou dobu se vypaří z paměti a využíval až přehnaně divadelní syžet. 4/10 ()

Galerie (59)

Zajímavosti (6)

  • Původně měl mít film název „Bělice z Coney Islandu“. Tento název souvisel s nočním sexem pod dřevěnou promenádou na pláži tohoto ostrova, po němž se prezervativy vyhazovaly do moře. Příliv je pak vynášel zpátky na břeh a říkalo se jim bělice z Coney Islandu. Inkriminovaná scéna ale byla z filmu vystřižena, takže došlo i ke změně jeho názvu na Kolo zázraků. (raininface)
  • Natáčelo se na Coney Island, Vinegar Hill a Brighton Beach v Brooklynu, New York. (willy1)

Reklama

Reklama