Ať žije Django!
Nech žije Django!
Western / Akční
Itálie, 1968, 88 min
Ferdinando BaldiPlakáty
Potulného pistolníka Djanga zná na Divokém západě téměř každý. Modrooký urostlý muž cestuje z místa na místa, aby jménem zákona potrestal vrahy a další zločince, které soud odsoudil k trestu smrti. Avšak Django tyto muže nezabíjí, i když to tak na první pohled vypadá. Díky speciálně upravené oprátce odsouzenci přežívají vlastní smrt a pak jako stíny sledují toho, kdo jim daroval život. Django jich zatím využívá k zastrašování obyčejných lidí, kteří se postavili proti místním boháčům vlastnícím téměř všechnu půdu v okolí, ale všichni tuší, že jednoho dne od něj dostanou úkol, jímž se navždy vykoupí z jeho služeb. Django mezitím promýšlí do všech podrobností plán pomsty. Kdysi dávno mu totiž jeho nejlepší přítel zabil ženu, kterou nade vše miloval. Django přísahal, že nebude mít klid, dokud David Barry nebude za svůj čin náležitě potrestán. Nyní se zdá, že čas odplaty nadešel (oficiální text distributora)
sud
Volné pokračování Corbucciho westernu v hlavní roli tentokrát s Terencem Hillem. Tento film se od prvního dílu liší. Hlavně stylem natočení. Vytratili se syrové exteriéry, ubylo naturalistických scén. Celkově je vše natočeno ve standartním duchu italowesternů šedesátých let. Avšak Terence Hill je stejně dobrý jako Franco Nero a hlavní záporáci (Lucas a David) jsou démoničtí. Celkově je to docela dobrý nadprůměr.(11.11.2005)
cheyene
Westerny mám celkem rád, ale toto má s westernem společné jen koně a oblečení, jinak je to takové na můj vkus příliš moderní (kulomet na konci) .(20.7.2007)
LiVentura
Perfetní špageťák....jeden z lepších a mých oblíbených.... Tentokrát v Djangovi poznáme slavného herce T.Hilla, k nepoznání podobný Nerovi, zachmuřený vážný výraz, rychlá ruka, modrá očka a role, která mu slušela, škoda, že jich měl v životě jen několik takových.!!(15.1.2007)
Chrustyn
Volné pokračování úspěšného westernu, tentokrát s Terencem Hillem v hlavní roli. Překvapivě mě film bavil o něco více než v případě Nerova "Djanga" a ani zde nechybí skvělá scéna s kulometem.(28.3.2012)
erl
Skvělý Django! Nera vystřídal Terence Hill který tu ztvárnil svoji životní roly. Příběh je na špageťácký poměry nadstandardní. Režie Baldiho je velice slušná. Herecké obsazení dobré. Vše končí báječnou scénou s kulometem v rakvi. Klasika a povinnost pro všechny milovníky westernů.(17.2.2008)
špaček421
Možná má tohle i lepší příběh než originální Django. A Terence Hill je stejně dobrý jako Nero. Trochu mi vadila ta zápletka s Garciou (José Torres), ale zase to je takové ozvláštnění. V rolích záporáků skvělí Horst Frank a George Eastman. A je tu lepší hudba, než v originál Djangovi. Malá zajímavost: němci tenhle film, stejně jako některé další se Spencerem a Hillem, v 70. letech přestříhali a předabovali, tím vytvořili komediální verzi nazvanou Joe, der Galgenvogel. Přestože Bud Spencer nemá s tímhle filmem co dělat, nechali němci Hilla říkat (hlasem dabéra) zmínky o Budovi označeném jako Der Dicke (tlusťoch). Nejspíš ve stylu "jo, to bylo tenkrát když jsme s Tlusťochem, ten tu neni...". Tomu se říká demence.(21.9.2007)
liquido26
Terence Hill je jako Django úžasný. Celkově se jedná o velmi solidní spaghetti western, který sice úrovně Corbucciho Djanga nedosahuje, ale i tak je to dobrá zábava.(27.1.2012)
MartinezZ
Blbé provedení, blbý nápad, blbé dialogy, blbý scénář, blbé chování postav, blbá hudba, Terence blbě napatlaný krémem na boty. Blbost. Tady nebylo nic, o čem by se dalo mluvit kladně. Skutečně důstojný nástupce Djanga. Franco alespoň nevypadal směšně a... blbě.(16.5.2011)
Korbitch
První souboj na pistole hned v 5. minutě? To mi bylo jasný, že tenhle film se s tim mazat nebude. Bohužel se tvůrci nemazali ani se scénářem, takže se nám během filmu objeví tolik wtf, stejně jako uhrů na obličeji náctilété smažky po provařeném víkendu. I přes krátkou stopáž jsem se párkrát přistihnul, jak mi padaj víka a dalo to hodně odříkání to dojet na jeden zátah. Není to vtipný ani nadsazený, jen rádoby drsný. Ale holt je to furt Terence!(7.6.2011)
Zombi
Průměr, ale s bezvadnou hudbou.(23.2.2009)
JayKey
Terence Hill je sice ideálním nástupcem Franca Nera, protože to vypadá, že je jako malé kojila vlčice někde v Thajsku, tam ale veškerá podobnost končí. Po pěstním souboji, kdy jsem čekal, že do místnosti vrazí Bud Spencer, následuje rodinná idylka v dostavníku a tušení, že tohle s původním Djangem bude mít pramálo společného. Hned se ale objeví záblesk, který slibuje proměnu zpět v nemilosrdného pistolníka, jenž je bohužel planou nadějí, neboť místo mstitele na scénu přichází dobrácký kat, který by ani mouše křidýlko neutrhnul a místo vykonávání poctivé profese dává dohromady "Djangovi parťáky". Sem tam se sice objeví pár povedených scén, ale zklámání převládá. 6/10(2.8.2011)
Hapretor
Aha! Jak tak tady koukám, tak jde o sérii s Francem Nerem a Terence Hill dělal v tomhle dílu jen záskok. No, ať je to jak chce, je to jen takový "falzifikát" opravdu záživných westernů s C. Eastwoodem v hlavní roli - ty jsou o dost levelů výš.(21.6.2010)
Mikino00
Slaboulinký odvar z Djanga, který se vydal jinou, bohužel špatnou, cestou. Ve filmu to moc nefunguje, místy naivní nelogický děj, slabý padouch a hlavně Hill nešahá Nerovi ani po kotníky! No a ten konec to je kandidát na nejtrapnější westernový konec všech dob.(13.2.2012)
Monco
závěrečný masakr s kulometem ukrytým v hrobě neměl chybu a podle mě asi nejslavnější scéna z filmu(15.10.2011)