Reklama

Reklama

Dear Zindagi

  • Indie डियर ज़िन्दगी (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Kaira (Alia Bhatt) je ambiciózní kameramanka, která by ráda točila filmy, ale zatím jí nabízejí jen záskoky nebo reklamy. Ještě větší potíže má v osobním životě, kde si nechce nikoho pouštět k tělu, a tak její milostné vztahy krachují jeden za druhým. Až návštěvy u psychologa Jehangira Khana (Shahrukh Khan) pomůžou Kaiře vyznat se ve vlastních emocích. (rikitiki)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (14)

coulismoulis 

všechny recenze uživatele

Zhruba hodinu spolu sedí Alia a SRK v jedné místnosti, povídají si a je to příjemné. Ona řeší hluboce zakořeněný pocit viny / křivdy, on jí radí jak z toho ven. Zároveň má sám v životě problémů nasráno habaděj, což se odkrývá v náznacích, ale o to je to divácky zajímavější. Bohužel okolo je celkem nudná omáčka rodinných vztahů a (mně občas) nepochopitelných jednání. Oceňuji, že postava Alii je samostatná mladá žena s náročným povoláním a volným životním stylem. Ani psychologovy rady nejsou žádné patriarchální kecy. To je fajn. V omáčce okolo se ale vyskytuje spousta nudných až otravných postav, které narušují jinak milé (byť v jádru celkem primitivní) povídání. _____ Plný počet hvězd tentokrát spíš za snahu (, která se ale přece taky počítá, no ne?! 😊) ()

splaty 

všechny recenze uživatele

Pozitivně podaný pohled na osobnost člověka, na to jak minulost dokáže ovlivňovat přítomnost. Každý si na krku táhneme obrovský kámen který nás tíží od dětství. A často uvědomění a odpuštění bývá lékem na zpackané vztahy. Nicmene myslím, že tentokrát není jen Indie jako zaostalá zem kolem otázky terapie, psychologie a nedej Bože psychiatrie. Z vlastní zkušenosti vím, že přiznat, že mám problém a řeším ho s HlavoDoktorem je těžké trojnásob. Zaprvé to přiznat sám sobě, zadruhé to přiznat před okolím, a za třetí přiznat kontakt s odbornikem. Komukoliv. Předsudky, předsudky, předsudky. ()

Reklama

cunicekb 

všechny recenze uživatele

Bolly, netypické Bolly, ale opravdu bezvadný záměr a skvělá myšlenka. Myslím, že film by se mohl promítat i lidem netušícím, co je Bolly. Problematika HlavoDoktorů je po celém světě na stejném bodě i přes to, že osvěta již nějakou dobu probíhá. A přitom, co si člověk všechno s sebou nese, ze svého života... Myslím, že tak dobrý terapeut jako je tady Shahrukh se hledá těžko, ale terapie má i tak velká pozitiva, jak je vidíme i ve filmu, stejně, jako je těžké je otevřít, což zde také vidíme. Za mě - prostě paráda. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Zas som sa raz prepočítal v mojich očakávaniach. Podľa popisu a toho boomu, ktorý spôsobil tento film v Indii, som čakal predsa len niečo oveľa lepšie. Rozjazd pomalý, v podstate celá prvá polovička veľmi slabučká, potom sa to už celkom rozbehlo, malo to viacero sľubných momentov, pri ktorých som myslel, že príbeh sa konečne uberá nejakým zmysluplným smerom, ale zakaždým ten náznak nadšenia zmrazil nasledujúci priebeh deju. Pointa, ktorá sa odkrývala v poslednej pol hodinke bolo asi to najlepšie z celého filmu, ale inak dosť vlažné a v mnohých ohľadoch priemerné, hoci potenciál scenára bol určite namierené k vyšší métam. Za mňa 2*, bohužiaľ. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Tak on už i SRK se zvedá ze sedu s hlasitým heknutím? Doufám, že to měl jen v roli. Snímek je psychologické drama, dost možná bořící společenské tabu, že návštěva psychologa je důkazem vlastního šílenství. Je to i milostný příběh. Přestože jsem při účasti SRK čekala trochu jiný průběh, dívka se nakonec zamiluje do toho nejdůležitějšího, do čeho může. Atmosféra je odlehčená, přes rodinná dramata v minulosti, dává naději do budoucna. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • O lásce a radosti ze života je i píseň k filmu, která nese název "Love You Zidagi". Byla vydána v den 51. narozenin Shah Rukha Khana (ve filmu Dr. Jehangir Khan) 2. listopadu jako dárek pro jeho fanoušky. (MJackie)

Související novinky

Reklama

Reklama