Reklama

Reklama

Zabití posvátného jelena

  • Irsko The Killing of a Sacred Deer (více)
Trailer 1

Špičkový kardiochirurg žije spořádaný život se svou spořádanou ženou a dvěma dětmi. Je v něm jediná podezřelá věc: šestnáctiletý Martin, s nímž se vídá a kterého pomalu, ale jistě zatahuje do své rodiny. Aniž by to věděl, přivolává na sebe tragédii antických rozměrů. I když se Martin zdá být obyčejný teenager, ve skutečnosti v něm dříme schopnost, pro kterou neexistuje racionální vysvětlení. (Film Europe)

(více)

Diskuze

geciak

geciak (hodnocení, recenze)

TEORIA: Hypnoza, chlapecovi zomrie otec, a je presvedceni ze za to moze doktor a nauci sa perfekt hypnozu a vymysli plan, zajde za doktorom a hra to na neho (mozno aj jeho zhypnotizuje) dostane sa k nemu domov a zhypnotizuje mu deti, ulozi do nich aj nejake kodove slova ktorymi spusti resp. zrusi ochrnutie ( alebo cas, rano vstanes a nevies chodit, budes spievat v zbore a pri refrene prestanes chodit) deti sa hypnotizuju lahsie, dospelych nevie a tach ich len mota, ved preco neochrnula aj kidman? Aj ked telefonoval s mladou, na chvilu to zrusil a znova spustil, vsetci pasuje a bac. Jedina komplikacia je krvacanie z oci, ale stacilo mlademu dat nejaku latku resp. jed co to sposobuje, mohola mu to dat aj zhypnotizovana mlada. Co vy na to?

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Sayko

Sayko (hodnocení, recenze)

Mohl by mi někdo prosím vysvětlit, proč nemohl otec spáchat sebevraždu? Jako oko za oko, ne? 

na příspěvěk reagoval mm13

Tryskomyš

Tryskomyš (hodnocení, recenze)

Tak hlavně je to dost tragické. Zabít vlastní dítě. Prostě ne. Čekala jsem trochu nějaké vysvětlení toho, jaktože ten mlaďoch měl tu moc. Přišlo mi to jako woodoo, použila bych někoho na zrušení tohoto woodoo. A ten vlastní akt zabití byl fakt směšný, jak se tam točil dokolečka.

JessFitz

JessFitz (hodnocení, recenze)

V celém filmu nebyl jediný moment, kdy by se člověk mohl byť jen symbolicky usmát/zasmát.  Do chvíle, než fousatý otec stojí s brokovnicí v ruce a divně se rozhoduje, koho odpálí. To jsem se smála jako moc, páč od momentu někdy hned ze začátku filmu, kdy je záběr na okna v jejich ložnici a hlavou bleskne otázka "Proč tam sakra mají stejné okna jako v baráku v Amityville?" jsem čekala na nějaké další odkazy na tuto už poměrně dost obehranou klasiku hororového žánru. Takže jak tam pak Collin stál s tou brokárnou v ruce a na pokyn chlapce, o němž nikdo nic moc neví, měl sejmout někoho z vlastních řad, to mi přišlo fakt komické. Možná jsem paranoidní a vidím v tom něco, co tam není, ale tenhle moment mi ten celkově hodně dobrý dojem z filmu jaksi zdegradoval. Ale tak tvůrci jsou možná fandové fenoménu Amityville a chtěli vzdát hold.Proti gustu...

JessFitz

JessFitz (hodnocení, recenze)

Aresko123

V Zajímavostech u filmu je to popsané. " Podivně znějící název filmu odkazuje na antickou tragédii „Infigenie v Aulidě“. Tam, jak známo, král Agamemnom zastřelil laň bohyně Artemis, a aby se vykoupil, musel obětovat svoji dceru. (Stoka)"

Aresko123

Aresko123 (hodnocení, recenze)

Bez debaty uplne sprosty film je to. Ani hlavu ani patu to nema.... V tom filme nic nedava zmysel... a az teraz som si vsimol ze aj ten kavovar v rohu jedalne v nemocnici ma schopnost citat ludom myslienky....... hmmm. Vazne sa niekomu pacil tento film?

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

Aresko123

Kde je psáno, že název filmu musí souviset s dějem filmu? Tvůrci si mohou (např.) film o děravých botách klidně pojmenovat Dobrodružství lachtana Břetislava, když budou chtít. Je to čistě jejich věc. Třeba surrealisti dělali podobné věci běžně.

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

Aresko123

Nie je na mieste pýtať sa ako bolo niečo také možné, ani prečo sa postavy správali, ako sa právali.

Aresko123

Aresko123 (hodnocení, recenze)

A este nieco, to akoze nazov "Zabitie posvätného jelena" malo co spolocne s tymto filmom? To uz nazov filmu nemusi suvisiet s filmom? Nabudúce navrhujem nevolat film Indiana Jones ale nazov by mal byt "Svet buducnosti" ....

na příspěvěk reagoval mm13, Mr.Apache, JessFitz

Aresko123

Aresko123 (hodnocení, recenze)

Kto z vas pochopil tento film? Ako to ten maly smrad dokazal? A Colin zabil vlastného syna a v pohode sa isiel najest a toho malého smrada nerozkuskoval na male porcie? Syna ano ale jeho nie?

na příspěvěk reagoval mm13

Clark_Kent

Clark_Kent (hodnocení, recenze)

Už od samýho začátku jsem měl takový mrazivý pocit. Nejvíc z té hudby a vlastně celý snímek, je to psychologická nálož. Výtečný Barry Keoghan.

Uživatel RKBoy smazal svůj příspěvek.

iWoman

iWoman (hodnocení, recenze)

DamonS

Sex??? kde? Akurat kidmanka sa tam valala po posteli ale to bolo asi tak vsetko. Stopaz na Netflixe je cez 2 h. a tedam tam toho sexu bolo veeeelmi poskromne.

iWoman

iWoman (hodnocení, recenze)

Musim priznat ze Collina som najprv nespoznala.. aj hlas zmenil, resp. prizvuk. Za mna je toto praveze plus.

Ako si tak pozeram, prislo na tu chorobu na ktoru nikto nevedel prist. To ma uz dozralo ze ako je mozne ze lekari nevedia na to prist, tak som si teda nakoniec precitala obsah a aha, uz chapem. Zas raz niekto pri pisani pil a svoje vyplody zhrnul do tejto fantazmagorie. SPOILER (necitat ak si nevidel) Lebo normalne ked niekoho zabijes tak nejdes na hamburger ale do vazania. Ten koniec ma fakt sklamal, a tak slubne to zacalo. 

DamonS

DamonS (hodnocení, recenze)

Námět dobrý, ale celkově je ten film prostě nechutný. Samý sex, oplzlosti a škaredý, vousatý Colin Farrell, který tam vypadá na 60 let..

na příspěvěk reagoval iWoman

Yelush

Yelush (hodnocení, recenze)

zsn

Už pár rokov sa k filmom nevyjadrujem, ale urobím výnimku. Dovolil by som si pár postrehov a paralel, ktoré ma zaujali. Pozor Brojlery). Môj osobný čisto subjektívny názor na to, čo som videl, je autorov pohľad na "vyššiu" spoločnosť, alebo možno aj lekárske prostredie ako také. Bezemočné až robotické vyjadrovanie a dialógy=bezduchý, jednotvárny, strojený spôsob života tzv. high society, riešenie úplných sprostostí, porovnávanie kto má viac, lepšie atď (napr. dialóg o hodinkách). Umelé vzťahy v rodine, niekedy až úchylné sexuálne správanie navonok normálnych bezchybných ľudí, ale doma, kde nikto nevidí, to tak byť nemusí (napr.scéna s "celkovou anestéziou"). Život s pocitom beztrestnosti (nikto nemôže za smrť Martinovho otca na operačnom stole), vzájomné obviňovanie lekárov (to nie chirurg ale anestéziológ a naopak). Korupcia, nerovná spoločnosť (chudobný otec zomrie vinou lekára, ale nič sa nedeje, ale keď ochorie bohatý synáčik, riešia to odborníci z celej krajiny). Umelé nezištné kamarátske vzťahy (scéna keď chcela Kidman pomoc od Farrellovho kolegu, tak niečo za niečo a to už v minulosti po nej anestéziológ a "rodinný priateľ" šiel). Sú tam aj pozitívne pohľady (napr. Farrellova vernosť), ale aj výčitky svedomia Colina, ktorý však na druhej strane svoje výčitky rieši tak, ako každý z tejto society=všetko si kúpim za peniaze (darovanie luxusných hodiniek), alebo vyhrážaním a násilím (únos Martina). A toto všetko podčiarkuje práve "Martinovo prekliatie" kde jasne vysvetlil, že je iba jedno riešenie prekliatia, žiadne iné a takíto ľudia, ale možno aj ľudia všeobecne, iba takto pochopia dôsledky svojich činov a nielen to, ale že iba takéto riešenie, kde budeme vidieť druhého trpieť tak isto ako sme trpeli my, nás uspokojí. Hold, takto si žijeme a takí sme. No a samotný film tj. hudba, kamera, herci, psycho dialógy, zápletka, kopa satiry, "humoru" a nadhľadu autorov, paráda... Ešte raz pozriem, a keď vydržím, tak bude aj za 5*. Privítam vaše postrehy a názory.  

lkb

lkb (hodnocení, recenze)

psal jsem dlouhy komentar, ale smazal jsem ho, shrnu to do jednoho slova .... PITCHOVINA

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Lacike

Dej si Špičák. To je teprve wtf film. Tam jsem trochu pochopil uvažování tohohle caklyho režiséra. Uvažuji, že ještě půjdu do humra :)

Lacike

Lacike (hodnocení, recenze)

No to bol teda film. Ten WTF styl ma celkom bavil, ale zapletka ma celkom srala. Najviac ma pobavila epizodka s velkym Farrelovym tajomstvom o honeni. Divim sa ako nieco take niekoho vôbec napadlo. :)

na příspěvěk reagoval Wacoslav1

pekloQ

pekloQ (hodnocení, recenze)

na tento typ žánru truba byt tak trochu psycho pre niekoho kvalita pre ineho odpad 100ludí 100chutí mne to sadlo perfektne 

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

mejnstrymovi divaci ako Kadak  by sa tomu mali radsej vyhnut. Doteraz rozmyslam, ci nedat az 5 hviezd a 95 %, este musim tuho premyslat 

na příspěvěk reagoval Wacoslav1

Uživatel Davered smazal svůj příspěvek.

lukasK1995

lukasK1995 (hodnocení, recenze)

tak toto doporucujem len ludom ktory maju dost casu na vyhadzovanie...ako ja -som na dovolenke :D mam rad divne filmy a od tohto som mal fakt velke ocakavanie ale nakoniec to bola strata casu...a navyse nechapem preco to zasrane decko nezabili ked mohli..aj ked by tym nic nezmenily ale zabit ho pekne z pomsty mohli-to by spravil kazdy clovek v takej situacii.....jedina normalna postava bol farell ostatni boli uplne samoucelny mega-idioti ...

Spiker01

Spiker01 (hodnocení, recenze)

zsn

Tak zatím to vidělo málo lidí, takže to půjde dolů. Právě se dost bojim kina, aby to ta blbost nebyla :D

zsn

zsn (hodnocení, recenze)

Spiker01

Tohle jsem jeste nevidela, libi se mi ale trailer a ma to uz ted lepsi hodnoceni nez ten humr. Tak asi budem muset do kina :)

na příspěvěk reagoval Spiker01

Související novinky

Colin Farrell v nové gangsterce od Ritchieho

Colin Farrell v nové gangsterce od Ritchieho

01.12.2018

Herec Colin Farrell, který se v posledních letech objevil v impozantním sledu filmů jako Vdovy, Oklamaný, Zabití posvátného jelena nebo Humr, se čerstvě připojil k obsazení chystané gangsterky Toff… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

16.12.2017

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 14. do 20. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Filmový festival Be2Can bude velká nádhera

Filmový festival Be2Can bude velká nádhera

02.10.2017

Čtvrtý ročník přehlídky prestižních festivalových snímků Be2Can uvede premiérově držitele Zlaté palmy z Cannes, snímek Rubena Östlunda Čtverec, který festival zahájí, film IIdikó Enyedi O těle a duši… (více)

Reklama

Reklama