Reklama

Reklama

House of the Dead

  • Německo House of the Dead (více)
Trailer

Obsahy(1)

Skupina teeanagerů je přivedena kapitánem Kirkem (Jürgen Prochnow) na opuštěný ostrov. Zde se má konat velká party. Bohužel zde čekají pouze hladové zombie. Naštěstí se ukáže, že kapitán Kirk je blázen do zbraní a ani druhá strana tak nebude zcela bezbranná. Boj proti nemrtvým může začít... Filmová verze oblíbené videohry s originálními scénami ze hry. (Pohrobek)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

Jordan odpad!

všechny recenze uživatele

hehehe, pozeral som to s dvomi kamarátmi, s ktorými sme sa veľmi dobre bavili - najlepšia scéna je, keď na záver vybuchne ten barák a v spomalenom zábere tej kočke skáču jej krásne kozy - púšťali sme si ten záber spomalene zas a znova. Každopádne je to des - treba priznať, že tá scéna, keď sa prebíjajú k domu, aj keď jej chýba akákoľvek logika a zmysel, je hyper akčná a teda riadny nárez, ale čo už, keď vcelku s debilným herectvom, strašným scenárom (aj film bez deja niekedy dokáže byť dobrý, v tomto prípade bol však viac než hrozný), stupídnymi dialógmi a prestrihmi na divne vyzerajúcu počítačovú hru - no dámy a páni, to snáď nie!!! Počas filmu som veľmi nadšene sledoval dejovú líniu - mladí majú párty - z nejasných príčin na nejakom divnom ostrove, kde straší a kde sa všetci, aj s pitivom, miliónom svetiel a techniky (kde nabrali elektriku) doplavili na lodi. ďalší kamoši prišli za nimi na lodi s kapitánom kirkom (asi najvačším akčným hrdinom po terminátorovi), ktorý uteká pred svojou láskou, ktorá sa snaží odhaliť jeho pašerácku úchylku (ktorá im nakoniec zachráni životy). Prídu na ostrov, lenže všetci sú preč. Chcú ich nájsť, tak sa ich vyberú hľadať, lenže zrazu ich prepadnú zombie, strašne rýchle, ktoré perfektne behajú, skáču a plávu. Partia nadržaných puberťákov sa mení pod vedením policajtky a kapitána kirka na komando vycvičené na zabíjanie zombií . . predtým však pár z nich zombie zabijú, oni utekajú divne osvetleným lesom, najprv bez bateriek, potom zrazu majú baterky, potom uteká akýsi chlapík sám s ruksakom, baterkou a pištoľou, potom však baterku odhodí, potom odhodí aj pištoľ, potom ho zabijú, no s jeho ruksakom už uteká policajtka, potom sa dobíjajú do domu, pričom 90% zombií o nich nejavú záujem, potom sa do domu dostanú, a akonáhle sa tam dostanú, záujem zombií opadne úplne a v mladých ľuďoch sa prebudia pudy a začnú sa bozkávať (priamo nad mrtvou policajtkou s odtrhnutými nohami) a tak to ide ďalej až do príšerného záveru. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Obitus nie je jediný človek na planéte, ktorý sa pri tom dobre bavil. Áno, je to celé debilné, ale zároveň krvavo čvachtavé a s niekoľkými hláškami, ktoré si aj po tých rokoch k vlastnému úžasu stále pamätám. Hlavne keď sa z podpalubia vynorí Jurgen Prochnow a jeden z hrdinov zahlási niečo v štýle: "Čo sme na ponorke?" ()

Reklama

t_gon 

všechny recenze uživatele

Dnes mám „Uweho chvilku“, takže začnu zkráceně od začátku. HotD je můj první „video kontakt“ s Bollovým fušováním do filmařiny, na který jsme narazil pomocí trailerů na DVD. A oproti mnoha zdejším uživatelům jsem se relativně i pobavil. Každý kdo tak nějak sleduje film, jež je založen čistě na video hře a věrně kopíruje její koncept a ke všemu se s Bollovým filmem nikdy před tím nesetkal (podobný názor jako Hitman_47) dělá možná předčasně brutální závěry nebo jen ze „setrvačnosti“ k Uweho pozdější tvorbě solí odpad za odpadem! Možná chyba, možná ne, ale pro mě jednoznačně „nejlepší“ Uweho film a snad jediný koukatelný!!! Slušné tempo, brutálně drsný soundtrack, který drží akční gore masakry vcelku pokupě, první hrátky a experimenty s kamerou a pěkné, leč neohrabané obsazení mě nutí vysolit 2 hvězdy. Což je pro Uweho až nad hlavu… ()

Mahalik odpad!

všechny recenze uživatele

"Potřebuju čůrat! - Tak si dojdi. - Jasně, ale já strašně potřebuju čůrat!..." Uwe se zase předved, ovšem tentokrát je to trapas na celé čáře. Už od začátku jsem věděl, že to bude špatný.. Scéna na lodi je vyloženě pitomá (poblitý svetřík a následné řečičky o krucifixu a Gandalfovi, jsou vyloženě mimo hyperprostor) a aby divák byl ještě více vyveden ze soustavy, přimotá se do děje neznámý "vládce moří" ve žlutém hacafraku a vysokýma holinama, aby dokázal, že se herec může ztrapnit v rekordně krátkém čase. Ovšem nejvíc perlí ta černoška ("Nechoď tam! Copak jsi nikdy neviděla Scooby-Doo??"). A je to vlastně jediná postava, které jsem nepřál smrt. Nakonec i ona odešla, ovšem asi nejtrapnějším způsobem (mechoví mužíci sucks!). Scénáristický talent Uweho Bolla byl vždycky v záporných hodnotách, ale když dojde na vyprávění o historii ostrova a o tom, jak nějaký dement (navíc vypadá jako Marlon Brando, což je plus) uškrtí vojáčka řemenem, nestačíte se divit, protože váš mozek už od samého sabotování přestává fungovat. Uwe ale neztrapnil svůj rodokmen jen tím scénářem, on ani při natáčení soubojů nepobral vkusu.. Prolínání se hry se skutečností je snad vrchol jeho inteligentního myšlení a bullet-time už je zase jiná kapitola. House of the Dead je možná sranda, jenže Uwe to myslel smrtelně vážně! Pochybuju, že doufal v to, že si budeme vyměňovat pleny od samého smíchu. Tohle není béčko. Boll zavedl novou abecedu určující kvalitní filmy. Tohle je "bollševismus". 1% a to jsem ještě milý..... ()

lennyd odpad!

všechny recenze uživatele

Měla to být ta nejlepší párty v okolí - i proto, že se koná na opuštěném ostrově, kde hlasitá hudba, alkohol a plno sexu nemůže nikomu vadit. Když ale skupina mládežníků zmešká loď, už ani nedoufá, že se bude moci zúčastnit. Naštěstí se jim podaří přemluvit (zaplatit) kapitána Kirka (Jürgen Prochnow), a ten je na své lodi na ostrov doveze. Místo slibované párty zde ale naleznou jen zbytky tábořiště, spoustu krve a stádo krvežíznivých zombií ... O kvalitách produkce Uwe Bolla si žádné velké iluze nedělám, ale semtam se mu podaří - když už ne skvělý film, tak alespoň koukatelný, a leckdy i s nádechem originality. House of the Dead ale takovým v žádném případě není. Filmů o teenagerech na pustém ostrově/hradě/městě/planetě jsme viděli stovky, takže originalita nulová. To by sice nemuselo vadit, leckdy se na takovýto film docela rád podívám, a užívám si jej. A aby tomu tak nebylo v tomto případě, tak z nějakého záhadného důvodu Uwe Boll proložil film záběry ze - sice originální - hry, leč absolutně bez rozmyslu a bez nějaké spojitosti s vlastním filmem - prostě to tam jen tak práskl. O několika záběrech z jediné větší řežby, kdy je půl obrazovky zakryto nějakým krytem kamery bych se radši nezmiňoval - pokud to ale měl být záměr, tak se Uwemu sice omlouvám, ale stejně to lepší než odpad! nebude.. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (13)

  • Nad tanečním pódiem na rave party je transparent s nápisem SEGA, což je vydavatelství hry House of the Dead. (Lorge)
  • Vo filme sa nachádza 32 záberov z pôvodnej videohry. (matt6)
  • Prvé ohlasy na film boli tak katastrofálne, že dánske kiná ho odmietli zakúpiť. (beso74)

Související novinky

Další evoluce HALO?

Další evoluce HALO?

12.06.2005

Vy všichni kdo jste trávili dlouhé hodiny palbou do odporných emzáků ve famózní pařbičce od Microsoftu, máte nový smysl života! A sice držení palců, nebo radši pěstí, aby vaše milované HALO: COMBAT… (více)

Reklama

Reklama