Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vše nechali za sebou a uprchli, aby nalezli to jediné, po čem celý život skutečně toužili. Zemi dost velkou pro jejich sny... V Irsku roku 1892 se rolník Joseph Donelly (T. Cruise) vydává zabít bohatého statkáře Christieho kvůli bídě, v níž se on i desítky dalších ocitli jeho přičiněním. Právě v Christieho sídle se setkává s jeho vzpurnou dcerou Shannon (N. Kidmanová), otrávenou svazujícími společenskými konvencemi. Tyto rozdílné povahy spojí dohromady stejný sen po nové půdě, která se má rozdávat zájemcům v americké Oklahomě. Společně prchají za oceán, ale brzy po připlutí k americkým břehům se svými plány narazí a jsou nuceni přežívat v nuzných podmínkách bostonské chudinské čtvrti. Odkázáni jeden na druhého překonávají spoustu zkoušek, ale svého snu se nevzdávají… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (202)

aluna 

všechny recenze uživatele

Ač pro scientologickýho magora Cruise příliš ne, pro charakterní rváče mám slabost. Když se k tomu přidá půvabná, roztomile rozmazlená Nicolka, trocha tý žárlivosti, vývoj jejich vztahu a kočkování a nakonec hrsti nepředstíraný lásky v dobách, kdy jim to ještě pěkně klapalo, je mi nějakej patetismus, či co se to tomu bijáku vyčítá, fuk. ()

mirkaaa 

všechny recenze uživatele

Romanticko dobrodružný film, který popisuje život dvou lidí z různých společenských vrstev. Hlavní hrdinové přicházejí do Ameriky s vidinou lepšího života. V Americe se jako irští přistěhovalci snaží získat kus vlastní půdy. Jejich ideály však narážejí na tvrdou realitu. Tom Cruise i Nicole Kidman podávají dobrý výkon v tomto poutavém dramatu. ()

Reklama

Lokutus 

všechny recenze uživatele

Vcelku vydařený výpravný romantický film, který velmi utrpěl Tomem Cruisem a nepříliš vytíženými střihačskými nůžkami. Závěrečná scéna závodu o půdu patří díky vynikajícímu propojení krásného obrazu, pod kterým je coby kameraman podepsán Mikael Salomon a epické hudby Johna Williamse, mezi to nejlepší, co tento film nabízí a brání jeho uplnému propadnutí do hranice průměru. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Místy sice poněkud kýčovité a patetické, ale to se dá nakonec zvládnout, protože ten film jako celek velmi dobře funguje. Skvělá kamera zprostředkovává oku lahodící záběry a John Williams vykouzlil na partituře jeden ze svých skvostů. Tom Cruise s Nicole Kidmanovou spolu hrají velmi dobře a Ron Howard si mohl po závěrečné zatmívačce udělat zářez na pažbě, protože tenhle film se mu po předcházejícím Ohni zase povedl. ()

castor 

všechny recenze uživatele

„To je ale složitá vražda!“ Je to možná s podivem, ale v mé sbírce DVD zastupují nejpočetnější skupinu právě filmy Toma Cruise. Pro někoho zřejmě stále ten chlapík z Top Gunu, co cení zuby a mhouří oči, pro jiné spolehlivá herecká star, která rozehrává svůj talent v rozmanitých kouscích, ve kterých se často „vykupuje“ ze svých komerčních hříchů. Dost často se objevuje v rolích na něj poměrně atypických a úmyslně na hlavu staví svou image hvězdy, stejně jako motá hlavu filmovým kritikům. Možná je to hlavně pečlivým výběrem rolí a obklopováním se výbornými režiséry (však posuďte sami: Brian De Palma, John Woo, J. J. Abrams, Bryan Singer, Ridley a Tony Scott, Barry Levinson, Cameron Crowe, Michael Mann, Francis Ford Coppola, Rob Reiner, Robert Redford, Sydney Pollack, James Mangold, Edward Zwick, Stanley Kubrick, Steven Spielberg, Martin Scorsese, Oliver Stone, Neil Jordan, Paul Thomas Anderson nebo jako v tomhle případě Ron Howard..), každopádně se zas a znova těším na další setkání.. I tahle irská pohádka o štěstí a kousku té vysněné americké půdy určitě stojí za pozornost. On prostý, nezlomný a irský venkovan, ona vzdělaná, rozmazlená a neposkvrněná dcera velkostatkáře. Spojí je útěk do Ameriky, kterou si ona pro její pokrok vysnila a on doufá, že na něj zbyde kus poctivé půdy. Z irských putyk se dostaneme do amerických boxerských krčem a bordelů. Ale nikdy se doopravdy neušpiníme. Ron Howard mezitím vypráví netriviální (ač jasně nalajnovaný) příběh bez zbytečných ran pod pás, Mikael Salomon pořádá poctivé kamerové jízdy, John Williams diriguje sympaticky rozmáchlé melodie a duo Cruise-Kidman nabízí uvěřitelnou chemii ve story, která se líbí i dvacet let poté. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • Tři z pra prarodičů režiséra Rona Howarda se v roce 1893 skutečně zúčastili velkého závodu o pozemky. (CrypzzXD)
  • Režisér Ron Howard nebyl spokojen s reakcí Kidmanové ve scéně, kdy ze zvědavosti nadzvedává misku, zakrývající Josephovy intimní partie. Bez jejího vědomí tak požádal Toma Cruise, aby si svékl spodní prádlo. Teprve poté se u Kidmanové dočkal výrazu, který požadoval. (CrypzzXD)
  • Od Tronu (1982) první americký snímek, který byl natočen na 70mm film. (Lavran)

Reklama

Reklama