Reklama

Reklama

Inventura Febia


Jiřina Bohdalová a Radek Brzobohatý (E18)

(epizoda)

Obsahy(1)

Osmnácté vydání cyklu Inventura Febia připomene dva dokumenty natočené s časovým odstupem sedmi let. K divácky vůbec nejúspěšnějším patřilo v roce 1994 premiérové uvedení dokumentu z tehdy už velmi populárního cyklu GEN: Jiřina Bohdalová pohledem Jana Špáty. Setkání dvou výrazných osobností, vynikající herečky a dnes už legendárního dokumentaristy, neztratilo ani po létech nic na filmařském vtipu režiséra a šarmu protagonistky. Nikoli náhodou byl do dvojice dokumentů zařazen i portrét Radka Brzobohatého, který v roce 2001 natočila režisérka Alena Činčerová. Bývalý životní partner Jiřiny Bohdalové je v dokumentu představený jako Valach tělem i duší, jako muž čestný a spravedlivý, stejně jako sedlák František z nezapomenutelného filmu Vojtěcha Jasného Všichni dobří rodáci. Tato role byla pro Radka Brzobohatého jedním z nejvýznamnějších milníků jeho filmové kariéry. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Zatial co herecku menom Bohdalova osobne mozem /nejdem sa rozpisovat k jej sucasnemu vyjadrovaniu ....../, ale ta druha osoba R. Brzobohaty, tak tuto osobu som nikdy nemal rad a ani neuznaval. Tento dokument je preto taky pod - az - priemerny s jednou mne nesympatickou osobou. 39 % ()

igi B. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

D(e)G(e)N(e)K . . . Duplikovaná galerie národního kýče... Co se těchhle vývarů týče... :-/ - - - P.S. J.B. - 1*, R.B. - 2* - - - P.P.S. A kdy už pražská čudlárna přestane fňukat, že na (hlavně tu jejich, že...) kultúru nejsou peníze?! - - - - - (Poprvé viděno - jak původní medailonky tak i tento současný vývar pro vejvar - 3.5.2011 na >vyvařeném prostoru< , hodnocení i komentář zde jako marně první - 3.5.2011) ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

První část s Jiřinou Bohdalovou byla kouzelná. Umí vypravovat jako málokdo a vůbec, zdá se mi, že není nic s čím by si neporadila. Obdivuju takový lidi, zvlášť když se s tím nechlubí na každém rohu. A Radek Brzobohatý se zdá být neméně spokojeným:-) ()

roswelll 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Milé ohlédnutí dvou našich předních hereckých osobností, z nichž jeden už bohužel není mezi námi. Protože je osud spojil i ve svazek manželský, myslel jsem, že to bude jejich ohlédnutí za společným životem, ale nebylo tomu tak. Přesto bylo velice příjemné oběma hercům naslouchat. ()

Reklama

Reklama