Reklama

Reklama

Lady Macbeth

  • Velká Británie Lady Macbeth (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Lady Macbeth nás přivádí na zdánlivě poklidný anglický venkov roku 1865. Katherine stojí před oltářem vedle Alexandera, svého budoucího manžela. Vikář je prohlásí za muže a ženu. Alexandrův stárnoucí otec Boris, bohatý majitel dolů, dvojici pozorně sleduje. Katherine totiž koupil pro svého syna spolu s malým pozemkem od jejího otce. Svatební noc však zůstane nenaplněna, Alexander novomanželce neudělá žádný fyzický návrh. Navíc musí záhy nečekaně na několik týdnů odcestovat do rodinných dolů a jeho otec zase odjíždí do Londýna. Osamělá Katherine na tchánův příkaz nesmí opustit dům a tak tráví prázdné dny uzavřena v zatuchlých místnostech. Pak se ale přece jen odváží vyjít ven. Při jednom ze zakázaných výletů narazí na Sebastiana, hezkého, silného a drsného nádeníka. Ten pak v noci vnikne do její ložnice, a i když mu Katherine zpočátku odolává, nakonec sama podlehne chtíči. V následujících dnech se oddávají nespoutané vášni a Katherine se stále méně podřizuje milencově vůli. Stává se z ní autoritativní paní domu. Jejich vztah však nemůže uniknout okolí. Chvíle neodvratných střetů a výsledných tragédií se blíží. Katherine se rozhodne vzít vlastní osud do svých rukou, nic jí nedokáže zastavit... Tchán přijíždí zpět z Londýna a později se vrací i Alexander. Navíc se objeví i Agnes spolu s malým chlapcem, který je Alexandrovým levobočkem. Kdo z nich přežije vášeň paní domu? (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (109)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

S tímhle filmem to má asi jako s Nightcrawlerem. Moc kvalitní snímek, výborně zahrané, vtáhne to do děje a dokáže vzbudit emoce, ale ve výsledku je vám z té ohavnosti chování vlastně takřka nevolno od žaludu. Což byl záměr, ale prostě "objektivně" ****, subjektivně *** právě za tu bezskrupulózní bezcitnost. --- Film, který doporučuji vidět, ale už nechci znovu vidět. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

"Kolik vražd stačí, drahoušku?" Florence Pugh bohvie prečo v tomto filme vyzerá krajšie, ako v jej prvom skutočnom medzinárodnom hite Slnovrat. Ale aj tu ide o jej veľké sólo. Otázkou zostáva, či to všetko stálo za to a posledný záber dáva poznať, ako sa asi táto žena po radikálnej premene a v novej situácii cíti. Ale aj na to môže mať každý divák rozdielny názor. O deji som vopred vedel iba to, že si mladá žena niečo začne počas neprítomnosti manžela so sluhom, takže som bol neustále prekvapovaný dejovými zvratmi, až mi občas Lady MacBeth pripomínala akýsi satirický noir. ()

Reklama

curunir 

všechny recenze uživatele

,,...DUSILA MA A UHÁŇALA A NECHCELA MI DAŤ POKOJ. JE AKO CHOROBA." __ Hoci ide o sfilmované dielo ruského autora, ten sa nepochybne inšpiroval hrou istého anglického dramatika a preto si divák podľa názvu môže už dopredu o deji čo-to domyslieť. Sledovanie som dlhšie odkladal na správnu chvíľu, no napokon som bol plne spokojný. V podstate sa nejedná o nič nové pod slnkom, ale celok je precízne zvládnutý vo všetkých ohľadoch. Aj keď film šetrí dialógmi, vďaka univerzálnej obrazovej narácii rozpráva veľmi zrozumiteľnou rečou a ako už bolo zmienené, často zdanlivo obyčajné zábery povedia viac než slová. Celkový dojem umocňuje najmä chladné vizuálne pojatie zobrazujúce strohé interiéry, drsnú veternú krajinu, kde si aj kamera dáva odstup od postáv - a pokiaľ sa zameria na detail, ide o hnijúcu tvár mŕtveho koňa - a to všetko znásobené takmer dokonalou hudobnou absenciou, v ktorej sa nenápadný soundtrack rozoznie asi na tri minúty. Minimalistický film, ktorý veľa ponúka. (1010. hodnotenie, 69. komentár k filmu) ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pomalé ale zajímavé vyprávění o frustrované ženě, která se díky svému chtíči rozhodne jít doslova přes mrtvoly, jen aby dosáhla svého. Vývoj postavy je zajímavý, stejně tak změna z dramatu na thriller (což je u podobných filmů neobvyklé) ale přeci jen se to dost táhne a film působí bez přehánění, tak o 30 minut delší. Rozhodně však stojí za vidění, už jen kvůli vynikajícím hereckým výkonům a povedené kameře. ()

Lanark 

všechny recenze uživatele

Po čem ženy touží: edice mladý psycholog. A teď trochu vážně, Lady Macbeth je zajímavá a uhrančivá jednoaktovka s výborným neokoukaným hereckým ansáblem. Nenechte se zmást anotací, ze kterého se zdá, že se jedná o romantické drama, romantiky je tam velmi, velmi pomálu a když tak spíš ve stylu velmi dekadentním. Ač mám trochu problém s vývojem děje a konání některých vedlejších postav, Oldroydovi se povedlo velmi dobře vystihnout, co se stane s člověkem, který kolem sebe nemá žádné zázemí a je středem neustálého ponižování a negativních emocí a tak na vlastní pěst marně hledá cokoliv, co by jeho životu dalo trochu smysl a radosti. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (2)

  • Kočka, kterou je možné ve filmu spatřit, je plemene „Cornish Rex“, které vzniklo genetickou mutací kolem roku 1950. Děj filmu se ale odehrává v roce 1865. (vojacekr)

Související novinky

Kate Winslet, Saoirse Ronan a milostné drama

Kate Winslet, Saoirse Ronan a milostné drama

18.12.2018

Nové romantické drama Ammonite režiséra Francise Leeho (Na konci světa) našlo hlavní herecké hvězdy. V milostném příběhu o dvou ženách odehrávajícím se ve 40. letech devatenáctého století si zahrají… (více)

Jak to vypadá s Východními přísliby 2?

Jak to vypadá s Východními přísliby 2?

03.11.2018

O pokračování Východních příslibů se mluví už dlouhé roky, film z roku 2007 režiséra Davida Cronenberga (Dějiny násilí) v hlavní roli s Viggo Mortensenem (Pán prstenů) a Vincentem Casselem (Dannyho… (více)

Reklama

Reklama