Reklama

Reklama

Snídaňový klub

  • USA The Breakfast Club (více)
Trailer

Film Snídaňový klub režiséra a scénáristy Johna Hughese přináší symbolický obraz života na americké střední škole v 80. letech minulého století. Když se kvůli školním prohřeškům sejde na sobotním vyučování rebel, šprt, školní královna krásy, sportovec a podivínka, všichni jsou pouhými spolužáky. Odpoledne toho mají ale společného víc, než si kdy dokázali představit. V dobrosrdečné komedii o dospívání, která pomohla definovat celou generaci, se představuje hvězdná herecká sestava z 80. let.
(Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (401)

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Na to, že je tenhle snímek starší než já, mi přijde i v dnešní době neuvěřitelně svěží a se schopností promlouvat i k současné generaci. Je to hravé, milé, místy srandovní, jindy dojemné, ale hlavně ryze lidské. Přitom se to celé odehrává během jednoho dne ve zdánlivě nudné školní knihovně, kde se sejde pět poškoláků. Ale to, jakým způsobem jsou ukázány jejich charaktery a následně jejich niterné pocity, díky kterým vyjde najevo, že vlastně nejsou až tak rozdílní a že je to koneckonců jen parta mladých lidí, kteří si dokážou porozumět... to je zkrátka úžasné. Nejen že to naplnilo má očekávání, ale výsledný filmový dojem je snad i o něco předčil. ~(4,7)~ ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Celkem zábavná a zajímavá teen komedie, která sází spíše na výborně napsané dialogy než na prvoplánový humor. Herecky přesné, ale i přes tu analýtu tehdejších puberťáků se mi to místy zdálo až příliš povrchní a nezanechalo to ve mně přesně ty pocity, co jsem čekal. Pořád to je ale o třídu kvalitnější než většina současných teen filmů. ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

V jednoduchosti je síla. Nechte spolu zavřených 5 rozdílných studentů 9 hodin po škole a něco z toho bude. Možná ten film není tak super, ale mě určitě bavil. A i když hudby ve filmu moc nebylo, těch pár skladeb stálo za to [Simple Mind - Don't You], zlatá 80! # příběh 7 | hudba 8 | humor 7 | akce 1 | napětí 1 | pustil bych si znovu 7 ()

choze 

všechny recenze uživatele

Koukám, že nejsem první, kdo očekával bezstarostnou komedii, dostal přesný opak a skončil v mírném šoku. Několik středoškoláků představujících různé typy a středoškolské kasty si ze sebe nejdřív dělají srandu, pak se duševně obnažují a postupně zjišťují, že spolu mají víc společného, než mysleli (hlavně problémy s rodiči, kteří na ně buď tlačí, nebo je ignorují). Nelson skvělej. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

V padesátých letech to byl Rebel bez příčiny, v osmdesátých Snídaňový klub. Dva filmy, které ztvárňovaly (a ztvárňují) dobové problémy mladistvých a jejich vyostřený vztah k autoritám a rodičům daleko výmluvněji než všechny ostatní. Malý autorský film, který se skrze chytré dialogy, uvěřitelné a uvěřitelně zahrané postavy a špetku nenásilné rockové grimasy stal po zásluze kultovní a citovanou záležitostí. Přestože někomu, kdo se neztotožňuje s žádným ze zde vystupujících charakterů, chvílemi nic moc neřekne, jedná se bezpochyby o výjimečný nadčasový počin... ()

Galerie (100)

Zajímavosti (69)

  • Andy měl k obědu sáček brambůrek, čokoládové sušenky, tři sandviče, mléko, banán a jablko. Claire si pochutnala na sushi, Allison na sendviči s cukrem a lupínky. Brian dostal nabalenu polévku, sendvič s burákovým máslem a džemem a jablkovým džusem. John neměl nic. (HellFire)
  • John Hughes plánoval natočit film s dvou a půl hodinovou stopáží, ale mnoho scén bylo vystřiženo a negativy zničeny. Režisér tak dle svých slov vlastní jedinou kopii celého filmu.
    Tohle jsou scény, které ve filmu neuvidíte (některé skončily jen na papíře):
    * Carl předpovídá, kde budou hlavní protagonisté za 30 let. Bender se zabije, Claire bude mít dvě práce a facelift, Brian se stane vskutku úspěšným, ale zemře na infarkt v důsledku stresu v práci. Allison se stane skvělou básnířkou, ale nikoho to nezajímá a Andrew se ožení s nádhernou letuškou, která hodně ztloustne po porodu. * Ve snové scéně se každému zdají podivné sny, ve kterých se objevují auta, nahé ženy, Godzilla, pivo, souboje letounů, atd. * Bender měl původně do školy přijet s otcem v rezavém náklaďáku a pohádat, přičemž upustí svůj sáček se svačinou a otec mu řekne, že je ho "škoda i pro to maso na oběd". * Bender zatřepe jednu plechovku s pitím a položí je mezi ostatní. Jak víme, pití dostala Allison. * Ředitel Vernon se zeptá, kdo potřebuje na záchod, načež se všichni přihlásí. Chlapcům dá 2 minuty a děvčata mají na vykonání potřeby 3 minuty. Claire nachytá Allison, jak místo toho jí brambůrky a Bender si dělá srandu z Briana, protože při konání potřeby na toaletě sedí. * (HellFire)
  • Lupy, které Allison vydrbe z vlasů na svojí kresbu, jsou ve skutečnosti posypový parmazán. (Othello)

Reklama

Reklama