Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Horor

Oblíbené filmy (10)

Dobrý Will Hunting

Dobrý Will Hunting (1997)

Nemůžu uvěřit, že Damon a Affleck dokázali napsat tak úžasný scénář. Herci odvedli skvělou práci, ale ani nic jiného jsem nečekal.

Kmotr

Kmotr (1972)

Tohle není o akci, ale o umění zachytit prostředí. Nikdo neříká, že přesně tak, jak to zobrazil film, fungují zločinecké organizace tohoto typu, ale přesto zde nalezneme opravdu krásný obraz toho, jak asi žije takto mocná rodina, a jak funguje. Obsazení a herecké výkony to jde úplně stranou... dlouho jsem neviděl tak přesvědčivé herecké výkony. Velice často jsem měl pocit, že herci nejsou herci, ale opravdový osoby, které mají představovat.

Snídaňový klub

Snídaňový klub (1985)

Musím říct, že jsem se dlouho nesetkal s filmem, který mě absolutně hned vtáhnul do děje. Dialogy jsou hrozně zábavné. Hercům dobře sedí to, co hrají, takže jsem věřil absolutně všemu, co právě říkali. Je to starší kousek, ale za shlédnutí stojí a to bez debaty.

Rocky

Rocky (1976)

Není to jen obyčejný film ze světa boxu. Stallone si napsal roli, která o něm vypovídá víc než by možná chtěl, ale kouzlo toho charakteru člověka, to je jak když to napsal a zahrál nějaký antický mistr dramatu. Není to nic světového, ale stalo se to světovým snímkem a to právem.

Tenkrát v Americe

Tenkrát v Americe (1984)

Po dlouhé době jsem opět shlédnul bravurně natočený film. Není co vytknout. Zkráceně a velice stručně řečeno se jedná o mistrovské dílo, které se dlouho dostávalo k životu, aby ukázalo preciznost, s kterou bylo natočeno. Ovšem, několik výtek bych mohl mít, ale bylo by to vzhledem k celku naprosto zbytečné, a proto se od kritiky budu distancovat. Pouze je člověku smutno, že takových filmů nevzniká více. Škoda.