Reklama

Reklama

Connor Gibson byl právě vysazen ve federálním vězení Sprawl, které díky pronájmu od vlády provozuje soukromá společnost. V tomto obrovském vězení, v kterém se nachází půl miliónu vězňů, panuje anarchie a vládne tu zločinec Frankenstein. Ten také ve vězení provozuje závody smrti, ve kterých pro účastníky existují jen dvě možnosti, buď vítězství, nebo smrt. Vedení soukromé firmy by ale rádo Frankensteina zabilo, a obnovilo tak svou vládu nad věznicí. Poslední pokus, při kterém byla do věznice poslána zásahová jednotka, však skončil jejím masakrem. Connorovi se podaří ještě s jednou nově vysazenou vězenkyní, Gipsy Rose, přežít první útok takzvané Frankensteinovy vězeňské policie na nově příchozí a oba jsou odhodláni se do závodů zapojit. To se Connorovi podaří díky kontaktu na Baltimore Boba, jednoho z organizátorů závodů pro Frankensteina. Kontakt dá Gibsonovi barmanka Jane. Baltimore Bob je skutečně ochoten pro Gipsyho postavit závodní auto, nejdříve musí ale Gibson přežít kvalifikaci do závodu... (TV Nova)

(více)

Recenze (43)

mzss1 

všechny recenze uživatele

(20%) Uf, to byla ale pořádná srajda. Původní film se Stathamem se mi líbil, prostě pecka na 5*. Prequelové pokračování v podobě druhého a třetího dílu mě ale taktéž nečekaně chytlo, takže ty slabší 4* jsem udělil. Ale tohle? Chápu, nechal jsem se asi tak trochu negativně unést, ale přesto mě to nebavilo, vyjma akčních scén. Takže chválit se tu dá maximálně jen ta akce, která aspoň za něco stojí, s ohledem na současná béčka, která jsou dost podfinancovaná a ne po každé se zadaří. Nicméně akce mě zde bavila především v závodech, ta ostatní je taková doplňková. Děj je naprosto vypatlaný, stejně jako šílené postavy co řežou motorovkou hlavy a zabíjejí pro potěšení. Jako už třetí DR byla tak trochu ptákovina, ale zábavná. Zato zde jsem se při sledování cítil neustále trapně. Nemám co už dodávat, chtěl jsem dát odpad, ale přeci jenom nesmím přehlížet pár dobrých akčních kousků i když nejde o nic vyloženě úžasného. ()

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle další zdařilé pokračování téhle série. Ačkoliv hodně nápadů už je vystřílených, tak mě to stejně překvapilo a bavilo mě to. Hlavně se mi líbilo „post-apokalyptické" prostředí spolu s Frankensteinovým gangem skoro, jak v Mad Maxovi. Jen ten Frankestein byl docela odbytý chcípaček s dlouhými vlasy, ale záměr byl hned jasný. Chlast, děvky, sex, auta, střílení, masakrování, co víc si přát. Dávám 75% ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Death Race : Romanian edition...po prvních deseti minutách sem si říkal,že tohle už nedám.Trojka sama o sobě byla spíš céčková a čtvrtý díl svým ultra laciným lookem a východoevropskými lokacemi naznačil hned zkraje že půjde ještě níž.Nakonec se ale stal menší zázrak a čtvrý Death Race docela funguje a možná lépe než díl předchozí.Samozřejmě myšleno v rámci céčkové akční zábavy.Tvůrci na to totiž šli chytře a to co nefunguje,nebo blbě vypadá (některá auta,...) hravě přebijí brutalitou,nahotou a celkem slušnou akcí...50% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Konecne zase nejaky poriadny film pre nas chlapov plny explicitnych nadavok, nahotiniek a poriadnej davky stavnatej brutality. A ze je to tak tupe, ze z toho artovy divak dostane amok? Dobre mu tak. Pidirozpocet je vyuzity vynaliezavo. So zavodom sa setri az na finale, ale cakanie na neho nie je nudne, kedze sa dockame viacerych zabavnych a aj akcnych scen. Nejake tie bitky, sem tam stavnate prestrelky alebo aspon zavodu na motorkach. A ked tvorcom dôjdu napady a prachy, tak tam drbnu vzrusujucu eroticku scenu s nejakymi pornohviezdami. Dej proste tvori len obycajna nit na ktoru na nevesanych mnozstvo drobnych atrakcii, ktore vyvrcholia vo finalnom zavode. Nizsi rozpocet sa pozitivne odrazil v tom, ze namiesto otravneho CGI sa dockame skutocnych karambolov a vybuchov. Vsetka akcia je sice zostrihana dynamicky ale prehladne. Expert na strih cez osu sa nastastie nedostavil na plac. Akcia sice nie je tak vizualne a technicky vymazlena ako v novom bezzubom pseudo R-kovom Mad Maxovi, ale brutalitou ho hravo strka do vrecka. Novy hlavny hrdina Zach McGowan je dostatocne charizmaticky, aby som mu fandil. Vo vedlajsich ulohach potesia vtipne postavicky, ktore sa objavili uz v minulych dieloch. Danny Trejo ma pracu snov. Väcsinu filmu lezi v posteli s holou babou, zerie zradlo a pozera na telku. A este za to dostane tucny sek za ucast v tomto filme. Aj Seagal mu môze zavidiet. Zaporak Frankenstein vzbudzuje respekt a zaroven je prekvapivo celkom ferovy. Zaver ma ocakavanu pointu vdaka ktorej môze tato seria pokracovat donekonecna. Ak bude sa bude drzat aspon na tejto urovni, tak sa tesim na dalsie diely. Bohuzial mi zatial sadli len parne diely, takze ten dalsi bude asi zase sracka. Ale ak by ho reziroval Don Michael Paul, tak verim, ze by sa to mohlo zlomit. Odvtedy co zabil Seagalovi kinokarieru, tak zacal tocit zabavne videobecka. 6/10. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Osud nákladových sérií. Z prvého, kulervúceho snímku, ktorý otriasol scénou a stal sa (skoro) kultom sme sa postupným krátením rozpočtu a prznením značky dopracovali k nízkonákladovému, zle obsadenému a v lacných kulisách natočenému ... tomuto. TV film so zlými dialógmi, nesympatickými hercami, špinavým filtrom a s dejom presne podľa toľko krát videnej šablónky. Ako bezduchá zábava alebo podmaz na sobotu večer k alkoholickému žúru s kamarátmi super, ako film, ktorý by sme mali brať vážne a prežívať s Frankenstainom jeho osud, to asi úplne nie. Našťastie to má solídny strih, veľa akcie a stále sa tam mihnú nejaké holé cecky. Nechajme túto sériu už odpočívať. 2 z 5 ()

Galerie (17)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama