Reklama

Reklama

Poraž ďábla

(festivalový název)
  • Velká Británie Beat the Devil (více)
Trailer

Bláznivá satira s hvězdným obsazením, ve které se parta zločinců rozhodne vyřídit účty s několika mazanými podvodníky. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (15)

Auvajs 

všechny recenze uživatele

Obstojný scénář (děj bez větších událostí, ale plno skvělých hlášek a jemného slovního humoru). Rozpadat se (resp. klišovatět) začal až ke konci. Klasicky melancholický, mužný a charismatický Bogart. Čtveřice zloduchů, kteří tak vypadají už na první pohled. "Jakoby (herci) byli placení za to, že se na plátně baví." /// Harry, we must beware of these men. They are desperate characters. - What makes you say that? - Not one of them looked at my legs! /// Time. What is time? Swiss manufacture it. French hoard it. Italians squander it. Americans say it is money. Hindus say it does not exist. Do you know what I say? I say time is a crook. ~~~ 79% ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Hvězdně obsazený snímek - Bogart, Lorre, Lollobrigida, Jones - exotické prostředí a docela povedené humory, především díky komediálnímu talentu Jennifer Jonesové, která pro mě byla v celém snímku nejvýraznější. To jsou klady tohoto filmu. Jinak se ale obávám, že Beat The Devil neví, zda chce být komedií, dobrodružným snímkem anebo snad thrillerem. Nuda to není, ale bohužel chybí napětí a chybí jakákoliv akce nebo výraznější záporáci. Někdy je tento film také označován za film noir, ale bohužel mnoho z tohoto žánru v něm není. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Johna Hustona bych v tom nehledal a ostatně ani nepoznal, ale ono to výrazněji nevadí. Bogie sice spoléhá více na své charisma než že by podával nějak nadstandartní výkon, ale stačí to bohatě. On také Bogartův standard je přeci jen někde jinde než u běžných smrtelníků. A to do písmenka platí i o půvabné Jennifer Jonesové. V celém filmu není žádná výraznější scéna, žánrově je to styl "každý chvilku tahá pilku", tempo není z nejzávratnějších a děj je tu spíše aby se neřeklo. Přesto všechno je to dobrý film. Výsledek je totiž příjemně odlehčený, ne přímo komediální, ale prostě pohodový. Zpočátku vám naskočí spokojený úšklebek (již jen ta vizáž čtveřice "gangsterů" - např. Robert Morley či Peter Lorre) a zůstane tam nejen po celou stopáž, ale i po jejím doběhnutí (ovšem jen chvíli, nic trvalého se nekoná). Beat the Devil je záležitost bez výraznějších kladů či záporů. Mírný nadprůměr, ale velmi příjemný. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Takze zase na rozdiel od pritomnych mentalov furt odmietam byt namako z Hampryho Bogarta. Film je to nudny, tempo nema. Kulisy su dobre, ale tempo je hrozne nudne a dialogy su nepocuvatelne. Vsimol som si akurat nadhernu Jennyfer Jones /Sklenene peklo/ a Gynu Lollobrygydu. Ale ani tieto dve vyborne herecky uz nedokazali film zachranit. Pre mna jeden z najslabsich filmov rezisera Johna Hustona /Treasure of Sierra Madre, Maltese Falcon, Moby Dick 1956/. 10 % ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Není to až tak výrazný film v Bogartově kariéře, ale vyniká právě tím, že je tu Humphrey a další skvělí herci. Vidět kdekoli Petera Lorra je prostě radost. Ta jeho tvář je taková přátelská, i když tedy většinou hraje šmejdy. Tohle je prostě parádně obsazený film, kde opravdu tolik nejde o to, co se děje, ale kdo to prožívá. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v talianskych mestách Amalfi a Ravello. (dyfur)
  • Herec Peter Sellers nahrál pro film čtyři hlasy pro zvukovou stopu filmu včetně hlasu Humphreyho Bogarta, který přišel při autonehodě o několik zubů a nemohl namluvit některé ze svých vlastních dialogů. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama