Reklama

Reklama

Snímek Ženy 20. století od uznávaného režiséra Mikea Millse (oscarový film “Začátky”) nabízí mnohovrstevnatou, zábavnou a dech beroucí oslavu komplikovanosti žen, rodiny, času a vztahů, které celý život hledáme. Příběh, který se odehrává na sklonku sedmdesátých let minulého století v jižní Karolíně, vypráví o odhodlané matce jménem Dorothea Fieldsová (Annette Beningová), padesátnici, která vychovává svého dospívajícího syna Jamieho (Lucas Jade Zumann), zmítaného kulturní proměnou a revoltou. Dorothea požádá o pomoc s Jamieho výchovou dvě mladší ženy – volnomyšlenkářskou punkovou umělkyni Abbie (Greta Gerwigová), která žije v Dorotheině domě, a důvtipnou a provokativní dospívající sousedku Julii. (Cinemax)

(více)

Videa (10)

Trailer 3

Recenze (61)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Film o lidech, kteří celý film řeší problémy - větší, menší a dokonce i takové ty zbytečnosti, co musí řešit jen Američan. Nesedlo mi to. Film je tak trochu o ničem, nemá nijak zvlášť sympatické postavy, snaží se tvářit strašně uvědoměle, ale ve výsledku se nic moc nevyřeší. Zároveň je podivně feministický, mírně artový a dost mě překvapuje, že to napsal a natočil chlap. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem očekával, že tohle bude dobrý film. A ono se skutečně ukázalo, že to je dobrý film. Jsou zde výborné herecké výkony, je to ze života a jsou zde příběhy, které vás dovedou oslovit. Billy Crudup je pro mě herec, na kterého se vždy rád kouknu. Prostě se to tak pěkně sešlo. Nevytrhlo mě to, neohromilo, ale potěšilo. ()

Reklama

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Epizódy zo života zopár weirdo-s, ktoré samé osve sú vtipné a vskutku osobité, ale ako celok, absurdne, až tak nefungujú. "Men always feel like they have to fix things for women or they´re not doing anything, but some things just can´t be fixed. Just be there. Somehow it´s hard for all of U. Mom, I´m not all men. Okey, I´m just me. Well, yes and no..." Black flag, art fag. PS: Snáď si Annette Bening po nakrúcaní nechala skontrolovať pľúca!? PPS: skvele farebná výprava! ()

campix 

všechny recenze uživatele

Očekávání byla naprosto jinde. Slušná indie americká komedie s velice zajímavým hereckým obsazením letěla do koše hned po první půl hodině a zbytek filmu je naprosto zbytečnou snahou vycucat si nějaký děj s prstu hledáním problémů a řešení situací, nad kterými jsem musel občas kroutit nesouhlasně hlavou. Jeden z nejzbytečnějších filmů, které jsem letos viděl. Není to ani tak zpracováním nebo herci, ale naprostá prázdnota zbytku mě slušně řečeno hodně zarazila. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Zdanlivo všedný film, ktorý by za normálnych okolností pôsobil zrejme obyčajne či priemerne. Ale Mike Mills podobne ako pri Beginners dokázal opäť zo všednosti vďaka kvalitnému formátu a prevedeniu vytvoriť atraktívny a zaujímavý film, dokonca aj s neklišovitou zápletkou. Mali sme tu celú škálu medziľudských vzťahov a prevedení Lásky - od rodičovskej, cez priateľskú, až po platonickú. Mňa osobne najviac fascinovala tzv. friendzone medzi Jamiem a Julie, čo bol podľa mňa bezchybne realistické stvárnenie princípu platonickej Lásky medzi chlapcom a dievčaťom. Trochu ma zamrzel ten ťažkopádny koniec, ale vždy lepšie ako hlúpe klišé. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (2)

  • Mike Mills tvrdí, že film je založený na pravdivých udalostiach a všetky ženské postavy vo filme sú založené na ženách, ktoré ho ovplyvnili pri dospievaní. (dwdb)

Reklama

Reklama