Reklama

Reklama

Přicházejí v noci

  • USA It Comes at Night (více)
Trailer 1

VOD (1)

Rodina žijící v lesích daleko od civilizace se snaží ochránit od nákazy, která se šíří po celém světě. Do jejich domu se uprostřed noci vloupá muž, který se pro svou rodinu také rozhodl udělat vše, co je v jeho silách. Oba muži se rozhodnou spojit své síly, rodiny a vzájemně si pomoci, ale strach a obavy jsou silnější a nakažený může být kdokoli. (Lucccy.N)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (228)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Odvážný přístup. Shults si šlape podobnou cestičku jako letos Nolan, který ve válečném filmu z druhé světové nechtěl ukázat hlavní Zlo - Němce: a nutno podotknout, že tahle strategie je ve vodách nákazových hororů celkem osvěžující. I když osvěžující není zrovna to správné slovo ve filmu, který je nejen těžký, ale i plný deprese a pořádné paranoie. Prim tu hrají minimalistická kamera, zlověstná hudba, časté ponořování do naprosté temnoty a především ono komorní prostředí zabarikádovaného domu uprostřed lesa, v němž se dvě rodinky snaží pouze přežít. Právě v tomhle bodě (zhruba v posledních 20 minutách) je snímek nejsilnější. A nejdrsnější. Chcete hepyend? Pche, to běžte hledat do kin. 7/10 ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

It Comes at Night by som prirovnal k Here Alone z minulého roka, aj keď atmosféra v ňom je oproti spomínanému zombie kúsku predsa len o čosi tiesnivejšia, čo je samozrejme na dobro veci. Inak ma tento postapo horor o smrteľnej nákaze, odohrávajúci sa na malom kúsku lesa, byť aj so skvelým Joelom Edgertonom v titulnej roli, proste nejako extra nebral. ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Námet, atmosféra aj herci - za všetky tri aspekty palec hore. Bohužiaľ sme sa ale počas hodiny a pol nestihli dozvedieť kde sa vlastne dej odohráva, čo usadlíkov prinútilo žiť vo veľmi skromných podmienkach, odkiaľ sa zobral vírus a čo pre ľudstvo ako také vôbec predstavuje. It Comes at Night kladie divákovi mnoho otázok, ale na žiadne nedáva odpovede, ktoré si určite všetci počas sledovania tak veľmi pýtame. Ale sakra, páčilo sa mi to, pravda. Subjektívne 4, no objektívne za 3. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Podobné filmy s námetom nejakej neurčitej hrozby alebo tajomného bubáka tam niekde vonku, ktorý striehne na chúdence obete zavreté v obmedzenom priestore ma dokážu vždy navnadiť, pretože je tu veľký predpoklad výbornej stiesnenej atmosféry. Avšak nezdá sa mi, že by to bol tento prípad, žiaľ... Komorné a až moc ukecané, čo z atmosféry riadne uberalo. Tiež by som netvrdil, že ide o horor, s hororovými prvkami to tu totiž bola jedna veľká bieda. Pár ľakačiek sa tu síce našlo, no boli akoby vytrhnuté z kontextu a celkovo snímku pomohli len málo. Nanajvýš ak tak sa môžeme baviť o komornom thrillery s prvkami slabej drámy. Vzhľadom na hodnotenia a komentáre som rozhodne čakal niečo lepšie. Slabší priemer. 50/100 ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

celých 90 minut jsem marně přemýšlel co,že to vlastně má v noci přijít až mi to nakonec došlo...nuda.Ty lidi tam se prostě jen bojí,že se budou nudit a tak si pozvou další lidi a hledají nějakou rutinu.Jasně,primárně je It Comes At Night spíš psychothrillerem o tom,jaká je paranoia svině a jak moc nás strach z čehokoliv svazuje,ale tady je to podáno tak nezáživně až to místy fyzicky bolí.Po traileru sem spíš čekal nějaké to klasické bubání a ono nic.Tady se regulérně nestane vůbec nic.Kdybych byl připravený na komorní postapo psycho něco,pak budiž.Já ale čekal horor a ten to rozhodně není...40% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (14)

Reklama

Reklama