Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charlie Partana, kmotřenec mafiánského vůdce, je nájemný vrah, který je zvyklý "odstraňovat všechny potíže rodiny Prizziů". Na rodinné svatbě se zamiluje do krásné Irene. Krátce poté dostane Charlie za úkol zlikvidovat pokladníka Maxe Hellera, který zpronevěřil mafiánské rodině Prizziů více než 700 000 dolarů. Zastřelí ho v garáži jeho domu a pak čeká na paní Hellerovou. Překvapeně zjistí, že je to Irene, která ho přesvědčí, aby ji nezabíjel. Charlie však musí najít chybějící peníze. Idylka zamilovaného muže skončí ve chvíli, když zjistí, že Irene, se kterou se oženil, je jeho kolegyní z branže. A když mají později zabít jeden druhého, je to už hotová manželská krize... (TV Nova)

(více)

Recenze (171)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Kdybys byla kdokoli jinej, ustřelil bych ti hlavu.." ;) Tomu já říkám vyznání lásky !! ;) Ani zdaleka ne nejlepší, zato s přehledem můj nejoblíbenější John Huston.. Takové Hustonovo velké přátelské filmové sbohem se skvostnou oscarovou dcerou Anjelicou a neméně skvostným Jackiem Nicholsonem, který je tu s tím nehybným horním rtem až ďábelsky bogartovský, na čele.. Velmi bizarní komedie s gangsterskou pachutí.. Za Hustonovu rodinou čest velmi symbolicky bojují jeho nejbližší, dcera Anjelica, její milenec Nicholson či režisérův blízký přítel Richard Condon.. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Jeden z mnoha pozoruhodných mafiánských snímků, tentokrát naladěný více jako poněkud černá komedie. Výborně hrají obě hlavní herecké veličiny Jack Nicholson a Kathleen Turner. Jejich interpretace nájemných zabijáků je mrazivá, ale zároveň i svým způsobem zábavná. John Huston na sklonku své kariéry odvedl velmi dobrou práci. ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) Chm, možná že čtyři hvězdičky z pěti jsou moc, ale když vezmu v potaz, jakou ďábelskou práci na minimu prostoru předvádí Anjelica, tak tři hvězdičky z pěti jsou zase málo. Nemluvě o tom, že William Hickey jako by na naši planetu taky dorazil dírou z pekla. Na to, že vlastně moc nemám ráda mafiánské filmy, jsem si tenhle užila docela dost. Nejspíš mě na tom bavilo to, že příběh je celkem přímočarý a nepředstírá, že je něco víc, než co ve skutečnosti je. Předstírání velikosti je to totiž můj věčný souboj s Kmotrem, o kterého bych si, nebýt Pacina, nejraději ani kolo neopřela. Přijde mi zajímavé, že Hustonovi všichni vyčítají stáří a únavu a Coppolovi tleskají za moderní masterpiece, když mně oproti Prizziům sága rodu Corleonů připadá mnohem utahanější, rozvleklejší a ustrnulejší v době dávno minulé. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

No nevím, ať jsem se snažil, jak jsem se snažil, komedii jsem v tomto filmu nenašel, spíš ho beru jako další ze snímků o organizovaném zločinu. Problémem je to, že na opravdovou gangsterku film nemá a nikdy jsem si nedokázal oblíbit Kathleen Turner, takže na ní pohořely i jakékoliv pokusy o romantiku. Zbývá tedy drama, ale je to stejné jako v případě žánru krimi (gangsterka), opět mi to připadá jaksi nedotažené a se stopáží 130 minut je film poněkud zdlouhavý. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Siciliáni Ira do rodiny zkrátka nikdy nepřijmou.. Zkušený stařec Huston hodlal nabídnout odlehčený pohled na specifické "rodinné hodnoty", ale právě onu potřebnou lehkost, i díky dějové překombinovanosti, do svého snímku bohužel nevnesl. Po hříchu tak zůstal jedinou zajímavou věcí (po ukázkové harpyji A.Huston) ten červený bourák 1980 Excalibur Series IV Phaeton, neboť přehrávající Jack mi chvílemi připadal, že si bez bílého líčidla odskočil z Gothamu.. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (10)

  • Dítě představující Charleyho Partannu v úvodní scéně v porodnici by mělo být novorozenec. Že je dítě starší je zřejmé nejen z jeho pohybů, ale i podle toho, že samo drží hlavičku, čehož novorozenec schopen není. (Jezinka.Jezinka)
  • Gangsterstý snímek měl velký úspěch a vyhrál po celém světě celkem 29 cen, přičemž byl na další 15 nominován. (Terva)

Reklama

Reklama