Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Studio, které natočilo film Holka na roztrhání, vám představuje další romantickou komedii Pod toskánským sluncem s Diane Lane v hlavní roli (nominovaná na Oscara, Nevěrná, Perfektní bouře). Frances Mayes (Lane), čerstvě rozvedená spisovatelka ze San Franciska, dostane od své přítelkyně nabídku strávit deset dní v Toskánsku. Je tím trochu zaskočena a příležitost nepřijímá s nadšením. Přesto nakonec sebere všechnu svou odvahu a vyrazí na cestu. Toskánsko ji natolik okouzlí, že se rozhodne koupit zchátralou vilu. Začíná dobrodružství, které změní její život a naplní ho neočekávaným překvapením, přátelstvím a láskou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (117)

Quido 

všechny recenze uživatele

No ac to nekomu muze pripadat jako paskvil, tak konecnym vysledkem bylo romanticke drama, ktere lze zahlednou na Tv Nova kdyz ma sve romanticke vecery. Musim pripomenout ze po shlednuti nekolika ilmu se mnou si moje pritelkyne za cely vecer zapamatovala pouze tento film a to jsme sledovaly filmy jako napr. Den pote.... Zeny tento rozvodovy film povzbudi a doda sebeduvery. ()

kalap 

všechny recenze uživatele

Nádherný krásny film pre dospelých a zrelých ľudí a aj pre mužov s výbornými romanickými hláškami o svojej písala Fay a mne ako chlapovi sa páčilo: Madam nebudte smutná , lebo Vás budem musieť pomilovať a ja som ženatý. No nie je to nádhera. Vidiac pritulne krásnu Diane Lane tak by som s tým odsmutňovaním začal hneď. Ja viem je to hriech , ale toľko príjemného v ňom. ()

Reklama

xaver 

všechny recenze uživatele

Drama v tom moc nevidím, komedie to taky určitě není, ale romantiky a humoru je tam celkem dost. Nevím proč distributor hned získává pocit, že se jedná o komedii, pokud je ve filmu několik humorných scén. Je to především příběh osamělé ženy, která je okouzlena krásným prostředím Toskánska okořeněný laskavým humorem, kde na nás dýchá pohoda proslůněného italského venkova. Diana Lane je v tomto snímku naprosto úchvatná. Film určitě zaujme a dopřeje divákovi oddech od uspěchaného světa. Navíc oproti divákovi má hlavní hrdinka jednu velkou výhodu, nemusí naléhavě řešit otázku kde vzít prostředky na financování dobrodružství, do kterého se pustila. Snímek taky otupuje hrany odporu v dnešní Evropě proti přistěhovalcům a zahraničním dělníkům. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Toskánsko je opojná země, odstěhovat se tam, nejlépe do usedlosti s vlastní vinicí, je i jeden z mých nesplnitelných snů. Proto mě trochu mrzí, že tenhle film nedopadl úplně podle mých představ. Asi proto, že mě neskutečně iritovaly snad všechny postavy. Pod toskánským sluncem je totiž maximálně ženský film - předlohu napsala žena, scénář napsala žena, natočila ho žena... a hrají v něm převážně samé ženy. Na tom by nebylo nic špatného, kdyby se všechny nedopouštěly trochu mylných představech o mužích - například dějová linka s mladým Polákem, zamilovaným do místní dívky, byla mírně řečeno divná. Stejně tak mi velmi divné přišlo chování jak postav Diane Laneové, tak především Sandry Oh a dalších. Občasný odkaz na Felliniho, jako bylo koupání v kašně, by potěšil, kdyby se nemusel doslova polopaticky vysvětlit. A hlavně: na to, jak je Itálie temperamentní země, jaký život pulzuje ve zdejšíá půdě po staletí skrápěné potem a krví Etrusků, Římanů a Italů, je celý film takový bez života. Pohodový, ale neživotný... ()

Guzo 

všechny recenze uživatele

Abych pravdu řekl, opravdu nesnáším romantické komedie, ale tuhle jsem bez řečí dokoukal do konce a líbila se mi. Nevím, jestli je to zásluhou D. Lane, nebo toho, že je tahle prostě "jiná" a nezapadá do těch vyumělkovaných ostatních, ale opravdu se mi líbila a to je co říct. (=pro ty, kteří máte romantické komedie rádi: připočtěte si 2 hvězdičky :) ()

Galerie (64)

Zajímavosti (13)

  • Režisér Audrey Wells chcel do filmu obsadiť skutočných poľských hercov, ktorí by si zahrali prisťahovaleckých poľských robotníkov, ale nepodarilo sa mu to pre problémy a meškania pri získavaní pracovných víz pre poľských hercov od talianskej vlády. (Arsenal83)
  • Starší majiteľ Bramasole, vďačný za znamenie, že Frances (Diane Lane) je tá správna kupujúca, vykríkne: "Grazie, Santo Francesco!", keď sa Frances na hlavu vykaká vták. „Santo Francesco“ je svätý František, patrón zvierat. (Arsenal83)
  • Scéna, kdy Frances (Diane Lane) píše pohlednici pro matku Rodneyho, se odehrává v Cortoně na Piazza della Republica, tak jako většina scén z tohoto města. Natočení filmu v Cortoně silně ovlivnilo návštěvnost města turisty z USA. (Tonula)

Reklama

Reklama