Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Studio, které natočilo film Holka na roztrhání, vám představuje další romantickou komedii Pod toskánským sluncem s Diane Lane v hlavní roli (nominovaná na Oscara, Nevěrná, Perfektní bouře). Frances Mayes (Lane), čerstvě rozvedená spisovatelka ze San Franciska, dostane od své přítelkyně nabídku strávit deset dní v Toskánsku. Je tím trochu zaskočena a příležitost nepřijímá s nadšením. Přesto nakonec sebere všechnu svou odvahu a vyrazí na cestu. Toskánsko ji natolik okouzlí, že se rozhodne koupit zchátralou vilu. Začíná dobrodružství, které změní její život a naplní ho neočekávaným překvapením, přátelstvím a láskou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (117)

Dagmiczka 

všechny recenze uživatele

Moc hezká romantická komedie, která je navíc plná různých skrytých symbolů, kterých jsem si všimla až při druhém sledování. Je zde spousta krásných melodií a celkově na mě film působí hodně optimisticky. Taková pohádka pro dospělé o tom, že i když se nic nedaří, bude líp. A takových filmů je, podle mého názoru, stále příliš málo. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Ano, prosluněné Toskánsko je nádherné, ale to nic nemění na faktu, že tento film naprosto postrádá zajímavější děj, něco, co by ho táhlo kupředu. Je to sice vskutku taková příjemná pohodovka, ale já se zkrátka po většinu času nudila, italské charaktery mě moc neupoutaly a drobné epizodní zápletky s klasickými motivy nevzbuzovaly pozornost. I když k nějaké domácí práci, třeba takovému žehlení, by to byla ideální kulisa. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ženské romány na plátne, z toho je hneď karamel, tí najkrajší chlapi chcú zrelé až pozáručné rachetle. Pre fanatikov detailov a milovníkov starej architektúry odporúčam radšej nejaký dokument, inak film povznášajúci, ale hlavne a asi aj výlučne pre dámy. A ešte aj pre poľských robotníkov, ktorí v roku 2003 ešte potrebovali víza a chudáci nevedeli, že stačí len "stratiť" dokument a povedať, že sa volám Abdul. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Zaskočená, čerstvě rozvedená a tím pádem i deprimovaná spisovatelka Frances přijímá nabídku kamarádky na výlet do slunného Toskánska. Právě tam se ve zpustošené vile pokusí začít znovu.. zní to jako klišé, nicméně začínající režisérka Audrey Wells už z 50% splnila zásadní úkol ještě před první klapkou – do hlavní role se jí totiž podařilo dostat nestárnoucí a stále zajímavou Diane Lane. Neobvykle milý film hýří pozitivní náladou, sic to Frances stále nevychází, tak je příjemné sledovat nástrahy docela kvalitního scénáře a celé to vyznívá jako návod k tomu zastavit se, jednoduše vypnout a nechat se kolíbat vlnami osudu!! ()

tančísvlky 

všechny recenze uživatele

Prekvapenie , ale určite milé. Chviľku sa to tvárilo ako ďalšie neskutočné a obvyklé používané klišé. Lenže , všetko je inak . Diane Lane je pani herečka a využila maximálne svoje zbrane , ktoré vlastní . Vlastne jej všetko veríte , režíserka sa umne vyhla všetkým nástrahám . A emócie sú tu na každom rohu. Aj menšie postavičky majú náboj . / vloženie poľských pracovníkov / Zbytočne sa tu neunavuje vysvetlovaním , skrátka život ako sa patrí so všetkým plus a mínus . Pekný film , skôr taký britský so srdiečkom a takmer za päť hviezdičiek ... ()

Galerie (64)

Zajímavosti (13)

  • Několikrát se ve filmu objevila i fontána v Cortoně. Mimo jiné v ní scénu z Felliniho filmu Dolce Vita zahraje výstřední Katherine (Lindsay Duncan). Ve filmu je fontána umístěna na Piazza Luca Signorelli. Ve skutečnosti však na tomto místě žádná fontána nikdy nestála. Filmová fontána byla zhotovena pouze pro účely natáčení ze dřeva a sádry. (Tonula)
  • Režisér Audrey Wells chcel do filmu obsadiť skutočných poľských hercov, ktorí by si zahrali prisťahovaleckých poľských robotníkov, ale nepodarilo sa mu to pre problémy a meškania pri získavaní pracovných víz pre poľských hercov od talianskej vlády. (Arsenal83)
  • Scenáristka/režisérka Audrey Wells povedala, že keď písala scenár, jediná herečka, ktorá ju napadla pre obsadenie roly Patti, bola Sandra Oh, pretože s ňou už spolupracovala na filme Guinevere (1999). (Arsenal83)

Reklama

Reklama