Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Studio, které natočilo film Holka na roztrhání, vám představuje další romantickou komedii Pod toskánským sluncem s Diane Lane v hlavní roli (nominovaná na Oscara, Nevěrná, Perfektní bouře). Frances Mayes (Lane), čerstvě rozvedená spisovatelka ze San Franciska, dostane od své přítelkyně nabídku strávit deset dní v Toskánsku. Je tím trochu zaskočena a příležitost nepřijímá s nadšením. Přesto nakonec sebere všechnu svou odvahu a vyrazí na cestu. Toskánsko ji natolik okouzlí, že se rozhodne koupit zchátralou vilu. Začíná dobrodružství, které změní její život a naplní ho neočekávaným překvapením, přátelstvím a láskou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (117)

Hopper 

všechny recenze uživatele

Občas som mal pocit, že tento film ma tak trochu míňa. Diane Lane pri všetkej úcte veľmi nemusím (nemám nič proti nej, ale zase ani veľa pre) a príbeh o tom ako rozvedená kritička kníh prekonáva svoju krízu v starom dome v Toskánsku s partou poľských gastarbeitrov a postavičkami z blízkeho mesta vrátane Felliniho divy ma akosi neoslovil. Netvrdím, že ženám sa film páčiť nebude, skôr áno, ale v mojom prípade jedno zhliadnutie stačí. ()

hazaba 

všechny recenze uživatele

Každý si může tento film vykládat po svém, záleží v jaké fázi života se nachází. Je tu naděje, zklamání, zamilování, nevěra, tragédie i komedie. Diane Lane je úžasná. Nicméně to není film, který by v hlavě zůstal delší dobu - dobrý na momentální odreagování a mnohem lepší než jakékoli romantické filmíky z německé i české produkce. ()

Reklama

Bejbina 

všechny recenze uživatele

Kouzlo Toskánska, které ovane všechny rozvedené ženy nad 40. I některé nerozvedené. Vykalkulované obecenstvo. Ach jo. V podstatě je to celé smutné, paní neví kudy kam, zakopává a padá ve zchátralé vile, neumí zavřít okna během bouřky, hodí si škorpiona za výstřih, pustí si hada do domu..... A nejsmutnější je scéna v kašně stárnoucí Lindsay Duncan coby Felliniho La dolce vita. ()

knihovna 

všechny recenze uživatele

Pokud nemáte správné chromozomy, ani to nezkoušejte. Nebo musíte být beznadějný romantik. Ani jedno nejsem, takže jsem u filmu dosti často usínal. Doufám, že jsem neprospal nějakou erotiku, ale asi ne. Jediným oživením pro mě bylo bourání zdí mezi pokoji, protože vypadala jako zeď nosná, tudíž jsem čekal, že se celý dům složí jako domeček z karet. Nestalo se tak, i strop zůstal. Škoda. Diana není žádná velká krasavice, spíš se na ní dobře kouká a to je na jeden film docela málo. Zase na druhou stranu, není to špatně natočené, já jenom nejsem ta správná cílová skupina. ()

Violeta 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, pro mě to nemělo nejmenší chybu.. Dát si to takhle v neděli, místo vytírání a žehlení zaparkovat v křesle a dívat se na milý, obyčejně neobyčejný lidský příběh, bez násilí, intrik a speciálních efektů, snít o vile v Toskánsku, úžasném italském temperamentu, o tom od našeho naprosto odlišném způsobu žití, o "beruškách", o pomíjivosti a jedinečnosti okamžiků a zážitků.. Hmmmmm, nečekaně neobyčejné a okouzlující. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (13)

  • „Nemecký pár“, ktorý sa pokúša kúpiť Bramasole, keď sa na scéne objaví hlavná postava, bol v nemeckom dabingu filmu upravený na francúzsky pár. (Arsenal83)
  • Vila Bramasole, kterou si koupila Frances (Diane Lane), se ve skutečnosti jmenuje Vila Laura a je součástí staré usedlosti, zbudované v 7. století n. l. na okraji města Cortona. Vila a přilehlé budovy byly po natáčení nově zrekonstruovány a dnes slouží jako luxusní penzion. (Tonula)
  • Starší majiteľ Bramasole, vďačný za znamenie, že Frances (Diane Lane) je tá správna kupujúca, vykríkne: "Grazie, Santo Francesco!", keď sa Frances na hlavu vykaká vták. „Santo Francesco“ je svätý František, patrón zvierat. (Arsenal83)

Reklama

Reklama