Reklama

Reklama

Kozoroh 1

  • Československo Kozoroh jedna (více)
Trailer

Film sleduje dramatický osud tří kosmonautů, kteří jako první měli absolvovat let a přistání na Marsu. Těsně před startem však dostanou příkaz opustit kosmickou loď. Jsou odvezeni do vzdáleného opuštěného hangáru, kde je jim svěřen úkol. Mají svůj let jen fingovat. Kosmonauté zpočátku odmítají podílet se na ohromném, dopodrobna připraveném podvodu, který má odvrátit hrozbu, že by vláda v případě neúspěchu odmítla dále financovat program kosmických letů. Nakonec však souhlasí a zúčastní se jen předstíraného letu, který je z ateliéru prostřednictvím televizní obrazovky veřejnosti a oficiálním místům předkládán jako skutečný. Až na několik zasvěcenců, nikdo nic netuší. Mladý reportér Caulfield však předjímá pravý stav věcí a hledá důkazy. Prudký zvrat v situaci nastane, když se kosmonauté dozvědí, že se údajně stali obětí katastrofy a že jsou pro své rodiny a pro veřejnost mrtví. Pokusí se o návrat domů, cesta však je příliš dlouhá, nebezpečná a vysilující. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (334)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Peter Hyams bol vo svojich počiatkoch mimoriadne talentovaným režisérom a popravde, mohol to dotiahnuť ešte o mnoho ďalej. Dôkazom je a tento snímok, ktorý by som do žánru sci-fi zaradil len okrajovo. Ide o technicky špičkovú akčnú drámu, pri ktorej sotva vydýchnete a ktorá až do samotného záveru nespomalí. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Film, který mě v r.1979 velmi zaujal pro svou novost myšlenky. Myslím, že byl velmi dobře natočen (s odvahou) a řekl přesně to, co jsme si všichni mysleli a šeptali : jestli to všechno není kamufláž na obou stranách -tedy ruské i americké a že si z kosmického výzkumu dělají závody pro vytlučení politického kapitálu v období "studené války." Nyní jsem měla možnost koupit si DVD s tímto filmem a stejně se mi líbí jako tehdy. Jenom jednu poznámku : Zde na čsfd se uvádí délka 123 min. Na mém DVD 110 min. A já jsem stále měla dojem, že mi tam schází scéna delší, ve které vysvětluje plukovník své ženě kde byli loni na dovolené, aby jí naznačil, že je to všechno podfuk. Nechápu, proč to vydavatelé zkracují, co je k tomu kroku nutí... ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Doletěli Američané jako první na měsíc nebo ne? Je jejich výhra v dobývání vesmíru skutkem úchvatným nebo pouhou fikcí, která dokázala oklamat miliardy lidí na celém světě? Největší a nejsledovanější podvod historie nebo skutečnost? Kozoroh jedna ukazuje, jak se všechno mohlo stát, pokud nás USA všechny vodila okolo letu na Měsíc za nos. Zvláštní snímek, který hodně lidí označí za čirou fikci, ale proč by se to nemohlo takhle stát? ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Námet i množstvo postáv by vystačilo na celkom slušný seriál... Lenže je to nuda na zbláznenie. Postavy, z ktorých ani jedna nie je hlavná, sú totálne ploché, dejové línie bez nápadu a atmosféry... Na to, že malo ísť o sprisahanecký film, tam nie je ani náznak napätia... Do polovice hrá prím situácia, a dá sa to zniesť (jasný odkaz na prístátie na Mesiaci). Akonáhle sa začne jednať o osudy kozmonoautov, je to príšerné... Sú tu dve slušné naháňačkové sekvencie, ale tie film nezachránia... Finále totálne nezmyselné... Stále nechápem ako babrák Hyams dokázal natočiť solídnu sci-fi 2010: ROK PRVÉHO KONTAKTU... ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

8/10 Super film ze stare skoly, co ma vsechno to, o co se snazi ti novi tvurci bez uspechu napodobit - myslenka, pribeh, akce, tempo, spad, konec. Byt to kapku drsnejsi a min pro decka, dam snad i 10. Hyams dokazal i bez hvezd, kdyz pomineme OJS a stek sileneho praskovaciho Tellyho, natocit pribeh, ktery vam dovoli nahlednout do kuchyne NASA a vy zjistite, ze se nepodvadi jenom ve fotbale nebo politice (Wag the dog) Je to takove explozivni tema, kdo vi, jestli se nedockame nejakeho remaku... ()

Galerie (83)

Zajímavosti (23)

  • Název filmu Capricorn One je oficiální kódové označení pro fiktivní misi NASA na Mars. Brian De Palma později natočil film s tímto názvem – Mise na Mars (2000). (sator)
  • Východ slunce na začátku filmu je ve skutečnosti západ. Sekvence je puštěna obráceně. (Mol)
  • Onu scéna s červeným práškovacím letadlem, což byl Boeing-Stearman 75, bojujícím se dvěma vrtulníky Hughes OH-6 Cayuse, považoval hollywoodský letecký expert Frank Tallman za „nejnebezpečnější a nejsložitější sekvenci, jaká byla ve filmu realizována.“ (ČSFD)

Související novinky

Zemřel O. J. Simpson

Zemřel O. J. Simpson

11.04.2024

Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve středu 10. dubna v nevadském Las Vegas bývalý profesionální hráč amerického fotbalu, úspěšný herec a později jedna z nejkontroverznějších osob americké kultury a… (více)

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (více)

Reklama

Reklama