Reklama

Reklama

Film sleduje dramatický osud tří kosmonautů, kteří jako první měli absolvovat let a přistání na Marsu. Těsně před startem však dostanou příkaz opustit kosmickou loď. Jsou odvezeni do vzdáleného opuštěného hangáru, kde je jim svěřen úkol. Mají svůj let jen fingovat. Kosmonauté zpočátku odmítají podílet se na ohromném, dopodrobna připraveném podvodu, který má odvrátit hrozbu, že by vláda v případě neúspěchu odmítla dále financovat program kosmických letů. Nakonec však souhlasí a zúčastní se jen předstíraného letu, který je z ateliéru prostřednictvím televizní obrazovky veřejnosti a oficiálním místům předkládán jako skutečný. Až na několik zasvěcenců, nikdo nic netuší. Mladý reportér Caulfield však předjímá pravý stav věcí a hledá důkazy. Prudký zvrat v situaci nastane, když se kosmonauté dozvědí, že se údajně stali obětí katastrofy a že jsou pro své rodiny a pro veřejnost mrtví. Pokusí se o návrat domů, cesta však je příliš dlouhá, nebezpečná a vysilující. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (330)

klerik 

všechny recenze uživatele

Námet i množstvo postáv by vystačilo na celkom slušný seriál... Lenže je to nuda na zbláznenie. Postavy, z ktorých ani jedna nie je hlavná, sú totálne ploché, dejové línie bez nápadu a atmosféry... Na to, že malo ísť o sprisahanecký film, tam nie je ani náznak napätia... Do polovice hrá prím situácia, a dá sa to zniesť (jasný odkaz na prístátie na Mesiaci). Akonáhle sa začne jednať o osudy kozmonoautov, je to príšerné... Sú tu dve slušné naháňačkové sekvencie, ale tie film nezachránia... Finále totálne nezmyselné... Stále nechápem ako babrák Hyams dokázal natočiť solídnu sci-fi 2010: ROK PRVÉHO KONTAKTU... ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Silnější trojhvězdí, které sráží nevyrovnanost první a druhé poloviny (aneb první hodina v područí dialogů a budování příběhu vs. druhá v područí akce a pseudonapětí). Stejně tak je rozdíl mezi tím, že se první polovina snaží tvářit chytře a poměrně jí to jde, zatímco ta druhá má děl slabý přeschlá špageta, což je velká škoda, být to více zaměřeno na měsíč... Ehm, tedy Marsovskou konspiraci a méně na z prstu vycucané události, kde "ti zlí" oplývají inteligencí pštrosího vajcete, byl by výsledek mnohem lepší, pořád je to dobře natočená věc, které čtvrtou hvězdičku ubírá až nechutně proslazený závěr, kterému nechybí dokonce ani taková ohavnost (pro mě) jako zpomalený záběr na běžící osoby. ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Může mi někdo říct, co přesně bylo na tomhle filmu sci-fi? Tohle je naprosto skvělé, čistokrevné drama z prostředí vysoko sahajících komplotů až někde před dveře samotného prezidenta USA! Na konci jsem ještě čekala nějakou tu dohru, ale nechci se v tom pitvat, protože ještě teď jsem zcela pohlcena napínavým dobrodružstvím jedné posádky raketoplánu. Jako bombaaa :-) Nějaké to zdvižené obočí tam sice bylo, jako v případě lopinky práškovacího letadla, kdy se všichni drželi jako přisátá klíšťata plus ještě nějaké další zjednodušené scény, ale tohle prostě házím za hlavu. Po lehčím rozjezdu mě drželi v absolutním napětí až do samého konce a ještě při závěrečných titulcích jsem to celé tak nějak ztěžka rozdýchávala. Co pak měly říkat samotné manželky astronautů, že. Já nemám co bych k tomu dál napsala. Stojí to za zhlédnutí, akorát si moc nečtěte obsah filmu. Na můj vkus toho až příliš prozrazuje. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Čirá radost pro milovníky všech konspiračních teorií jako že přistání na Měsíci byl podfuk a 11. září odpálili mrakodrapy dávno připravené nálože. Hyamsův film stojí hlavně na paranoidní atmosféře, ve které se překvapivě snadno pohybují dávno zažité charaktery hrdinů, a taky rychlém tempu, jenž nepovolí až do závěru. Ten se dá snadno odhadnout, ale tak nějak jsem ho hrdinům přál. Skvělý film, který možná skrývá nečekané pravdy… ale to bych se vrátil na začátek komentáře. :) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Naozaj veľmi zaujímavé divadielko na nás rozohral Peter Hyams. Malá veľká konšpiračná hra, v ktorej je za nitky ťahanou bábikou celé ľudstvo. Myšlienka dnes aktuálna a pravidelná v každodennom živote vtedy predbehla dobu, ale že sa to podarí zrežírovať v takom veľkom poňatí som prekvapený. Obzvlášť v Hyamsovom prípade. V polovici filmu sa z príbehu pomaly stáva už 'len' štandardný thriller, ale v napätí ma držal až do konca. 80%. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (23)

  • Východ slunce na začátku filmu je ve skutečnosti západ. Sekvence je puštěna obráceně. (Mol)

Související novinky

Zemřel O. J. Simpson

Zemřel O. J. Simpson

11.04.2024

Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve středu 10. dubna v nevadském Las Vegas bývalý profesionální hráč amerického fotbalu, úspěšný herec a později jedna z nejkontroverznějších osob americké kultury a… (více)

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (více)

Reklama

Reklama