Reklama

Reklama

Ghostland

  • Austrálie Incident in a Ghostland (více)
Trailer 1

Beth a Vera jsou sestry, které se společně s matkou stěhují z města na venkov, kde zdědily po tetičce dům. Beth se věnuje vymýšlení a psaní hororových povídek. Zato Vera je teeneger jak se patří "do větru". Proto je matka musí krotit na každém kroku, protože jsou věčně v sobě. Na benzínové pumpě si v novinách přečtou, že v okolí řádí vrah. Ten navštíví i jejich dům, protože ho Vera vypočítavě urazila grimasou na silnici, když je předjížděl. Nyní musí sestry spojit síly, aby porazily společného nepřítele. (Rodriguez)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (255)

schizmo 

všechny recenze uživatele

Vypadá to, že se nám Laugier začíná trochu cyklit a už i o jeho duševním zdraví lehce pochybuju. Ghostland je totiž již snad třetí film, ve kterém si libuje na věznění a ubližovní slabším. Pokud pominu koncentrovanou nudu v podobě The Tall Man, máme tu kultovní dílo Martyrs, které je glorifikováno napříč věkovými skupinami i třídním zařazením. S Martyrs mám dávný problém, protože podobné samoúčelné násilí bez určité "hororové" atmosféry, mi příjde krajně odpudivé. Respektive, viděl jsem už kde co, ale Martyrs jsou natočeni tak zvláštně surově, že mi to až dělá problém. Díky Ghostlandu se trochu vyjasňuje koncept autorova vnímání násilí na druhých. Stejně jako třeba Trier má evidentní problém se ženami, Laugier se ukájí v ubližování bezbraným, přičemž společným rysem je únost, věznění, mučení, netvoření, zohavení. Tam, kde není dostatečná kreativita, tam si pomůže teatrálním až cirkusáckým feelingem, neboť za něj se dá schovat leccos. Díky nadšeným recenzím jsem chtěl dát režisérovi další šanci, ale vypadá to na můj trvalejší problém s jeho vyjadřovacími prostředky. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Stupidní sračka, s nesympatickým obsazením a dementním dějem, v němž snad každá druhá scéna končí tak, že se to hlavní postavě vlastně jen zdálo (což je asi to nejohranější scenáristické klišé a zřejmě to zde mělo diváka znejisťovat, ale je to prostě jen otravné). Nebavilo mě to a už po pár dnech rychle zapomínám, o co tam šlo, což je vlastně jen dobře. ()

Reklama

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Pyčo dobrý to bylo ! Konečně po dlouhé době jsem mohla spokojeně a uznale kývat svou žlutou hlavou a pochválit frantíky s vědomím že Pascal to tentokrát konečně nespascal a po všech těch průjemnejch filmech s velkym potenciálem konečně dosáhl svýho vrcholu. Film je potřeba sledovat a musíte mít nějaký to Kví Kvé nebo se Vám stane že nebudete za chvíli vědět která blije a chytnete depresi ze zjištění že jste podprůměrný debil co se v tom nevyzná. Což určitě nechcete jelikož toužíte být průměrný debil co se vyzná a film pochopí. Tak se soustřeďte a nedělejte u filmu X píčovin okolo jako třeba já. Pokud někoho zajímá o čem film vlastně je tak Vám to můžu prozradit jenže se mi nechce takže Vám neřeknu ani hovno jelikož stejně vím že spousta jiných to udělá za mě. A tak jo jednu perlu sviním hodím tááákže - Kdo hrál na PS 2 hru Hunting Ground a pamatuje si hromotluka Debilitase tak ten se určitě u tohohle filmu bude culit jak prvnička když prvně vidí kokota jelikož Pascal se nechal Debilitasem (tak se postava ve hře fakt jmenuje) inspirovat a do filmu nám mrdnul velikánskýho týpka s IQ pokojový teploty co si rád hraje s panenkama a ty živé panenky klidně hodlá trhat na kusy. To není čistě náhodná podobnost to je prostě jasná pocta Debilitasovi. Hlavní hrdinka je šukézní její sestra taky lekačky jsou fajn barák je skvěle bubu a tak dále. Film mě tak nadchnul že jsem se vysrala na psaní čárek v komentáři (zase) a rovnou mám vzkaz pro všechny co mi budou opět psát do zpráv že jsem úžasná a skvělá ale nemám správně čárky. Takže milý kokoti čárku mám jednu luxusně upravenou a na ostatní Vám prcám. Jinak film doporučuju pustit všem ségrám co se s matkou stěhujou do novýho baráku po chcíplý tetičce. Rozhodně se na to stěhování vyserete ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, chvíľu mi to prišlo ako zbytočne zmätočné, ale na konci to do seba krásne zapadlo. I tak si však myslím, že to v tomto smere bolo trochu ťarbavé. Tiež by som privítal viac napínavých a krvavejších scénok. Na druhú stranu ale záporáci boli fantastickí. Lepší priemer. 65/100 ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Drsný a intenzivní survival horor, pokoušející se ozvláštnit/obměnit velmi prosté schéma home invasion filmů. Na jedno zhlédnutí ta hra s divákem funguje obstojně (hlavně v první polovině), ale na konci si uvědomíte, že jako celek je to vlastně jen o trochu méně banální než většina ostatních tematicky spřízněných filmů. V Mučednících a Tajemném muži si Laugier pohrával s žánry i diváky přeci jen zajímavěji (i když bych s jistotou netvrdil, že jsou to celkově lepší filmy). V případě Ghostlandu ale bohužel momentálně nevidím žádný silnější důvod pro další projekci. 70 % ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v Kanadě v provincii Manitoba. (bianci)
  • Herečka Taylor Hickson se při natáčení zranila o skleněné dveře a kvůli úrazu později zažalovala produkci. (Tomas_TM)

Reklama

Reklama