Reklama

Reklama

Najděte krásu v boji... Pozoruhodný příběh bezpodmínečné lásky natočen podle nejprodávanější knihy pamětí Jeannette Walls. Mladá žena se zamýšlí nad svým životem v excentrické, nekonformní bohémské rodině, která byla zcela nefunkční, přesto však odolná a úzce spojená. Matka (Naomi Watts) byla výstřední umělkyně a otec (Woody Harrelson) alkoholik, ve chvílích střízlivosti však podněcoval fantazii svých dětí, učil je fyziku a geologii a hlavně, nebát se žít svobodně. Mladá Jeannette (Brie Larson) našla odhodlání odejít a vybudovat si vlastní úspěšný život. Vdala se, žije v New Yorku, musí však čelit kritice rodičů, kteří jí vyčítají, že zradila jejich hodnoty... (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (86)

juta 

všechny recenze uživatele

Životopisný a dobře zmáknutý film, který má jak světlé, tak ty špatné momenty. Rozhodně to byl zajímavý pohled na to, jak to malá holka neměla jednoduché a i když byl táta hodně velký pošuk, tak se na něm dalo najít zase spoustu dobra, kterému by mohlo spoustě dětí jen tiše závidět, že nemají takového tátu. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Glass Castle" ma nakoniec poriadne chytilo za srdce. Možno je film trošku prikrášlený a možno nemusí hovoriť všetko tak, ako to reálne bolo, ale snaží sa. A Woody Harrelson je podľa mňa excelentná voľba do tohto filmu. Má presne tú potrebnú charizmu, ktorú tomu mal dať. Verím mu jeho alkoholizmus a všetko to negatívne s ním spojené, no rovnako nemám problém mu uveriť, že svoje deti miloval. A keď mal svoje dobré momentky, tak bolo vidieť, že sa snažil svoje deti k niečomu priviesť. Nie je problém to, že je Jeanette teraz bohatá a má čo chce. Ide o to, že kvôli tomu zahodila svoje hodnoty, svoje vízie a ciele. A v tom tkvie celý ten problém. Film má pre mňa trošku problém len v tom, že miestami ma strašne vedel vytiahnuť z atmosféry. Keďže všetky časti v minulosti sú prestriedavané súčasnými (alebo teda z obdobia 1989 - 1994), tak film niečo týmto stráca. Keby to možno povedal trošku inak, dokázal by som sa do toho viac ponoriť. Podobne ako to bolo napríklad v prípade filmu "Lion". Niekedy je dobre povedať udalosti v správnom poradí a neskákať. Vďačné je to, že som sa vo filme dokázal orientovať napriek tomu, no myslím si, že by mu to pomohlo viac. Naomi Watts je okey, no mám pocit, že toho moc nepriniesla. Brie Larson je tu prezentovaná ako hlavná hrdinka, pričom tu toho času toľko až nemá. Kto bol však podľa mňa skvelý bola Ella Anderson a dúfam, že dievča sa ešte ukáže v ďalšom filme, lebo bola fakt super. Všetky scénky s ňou som jej veril. Jej úprimnú bolesť z otcovho alkoholizmu, z jej radosti keď boli šťastní aj presvedčenia, že sa musia o seba postarať sami. Takže tam ide moje veľké plus k filmu. Som rád, že som ho videl, možno by som sa ani nebránil si ho pozrieť znovu. Čeknite si ho a uvidíte sami. Hodnotenie: A- ()

Reklama

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Já se teda divím, že tenhle film je tak málo hodnocený, protože určitě za zhlédnutí stojí. Herecky naprosto skvělé zahraný, takže možná i proto sedím jako přišpendlená, hltám Woodyho, Brie i Naomi a jsem zvědavá, kterým a jakým směrem se bude vše vyvíjet. Svobodomyslní rodiče a jejich děti, kočovný život na pomezí úplné chudoby (spoiler: a ono to tak možná ani nemuselo být? ) To je docela velké sousto,ale co je vlastně v životě důležité, jaké hodnoty nebo směry? Mě se to líbilo, nebýt omezován, neřídit se pravidly a zažít aspoň měsíc jako Wallsovi. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Rodinu, ktorú dostaneme si veru nevyberáme... od nej veľmi záleží, s akými kartami budeme ďalej v živote hrať. Preto obdivujem ľudí, ktorí sa tejto nepriazni osudu dokázali vzoprieť a niečo so sebou urobili, pretože väčšina ľudí končí úplne opačne ako skončila Jeannette a jej súrodenci. Úplne chápem jej pocity, ktoré mala pri dotieravých otázkach, ktoré sa pýtali na rodinu... Navyše príbeh nesie retrospektívne znaky rozprávania, čo mňa osobne pri tomto type drám baví. Najviac ma oslovila tá detská časť (v niečom pre mňa dosť osobné), tá bola v emotívnej rovine veľmi vysoko. A tú zvyšnú časť úplne s prehľadom vyplnil Woody Harrelson, ktorý mi opäť raz dokázal aký Pán herec to je. Každý jeden záber s ním stál za to, klobúk dole. Silný nadpriemer. 85/100 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Místy mě napadalo srovnání s výtečným dramatem Tohle je náš svět, kde tvůrci ovšem vykreslovali způsob života, který je odlišný od průměrného modelu konzumní společnosti. Povídání o lesní rodince, kdy šest dítek zoceluje jejich otec, se neuchylovalo k hloupým zkratkám nebo výsměchu. Neplácali o smogu nebo tání ledovců, prostě žili jinak. A žít tak (víceméně) chtěli. I tady máme rodinku se silnou otcovskou postavou. Tak jim prostě odpojili elektřinu. Tak se pořád stěhují. Tak nemají co do huby. Jenže to třetí je už problém. Obzvlášť, když je matinka svéráznou umělkyní, tatík dost hlučným alkoholikem, který se navíc pokouší svým nejbližším pomoci zapomenout na starosti a na chudobu tím, že povzbuzuje jejich představivost nejrůznějšími příběhy. Vyrůstání čtyř potomků v téhle bohémské famílii se zpátečnickými hodnotami není jednoduché, navíc Brie Larson již v dospělosti buduje vlastní život a zpětně vidí, že i to málo, co fungovalo, vlastně nefungovalo. Nebo je to s rodinnými hodnotami nakonec jinak? Dvě hodiny jsou moc, chybí dynamika, nemá to drive, ač je divočák Woody Harrelson boží a ostatní herci velmi slušní. Ve výsledku není moc čím překvapit, navíc se prachbídně pracuje s emocemi diváka. Mohlo se navíc víc věnovat proměně ostatních (nyní dospělých) sourozenců. „Nikdy jsme nepostavili ten skleněný hrad.“ – „Ne, ale užili jsme si jeho plánování!“ ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Vo filme sú použité originály obrazov maliarky Rose Mary Walls. [Zdroj: bookbub.com] (SkySkye)
  • Během závěrečných titulků můžeme vidět fotky a videa rodiny Wallsových. (griph)

Reklama

Reklama