Reklama

Reklama

Film vypráví skutečný příběh profesora Jamese Murrayho, prvního editora Oxfordského slovníku angličtiny. Nejvíce mu se sepsáním slovníku pomáhal americký chirurg a veterán, kterého pronásleduje strašlivá minulost... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (74)

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Možno na tento film treba správnu náladu, v inej konštelácii by mi možno prekážala dĺžka filmu či ťažší (pre niekoho možno nezáživný) obsah. Veď koho dnes zaujíma príbeh nejakého Oxfordského výkladového slovníka? Možno ma zaujalo, že ide o životopisný film a hlavne - Sean Penn. Nádherný výkon, tie jeho oči! Cítila som sa spolu s ním zle a šialene a nevedela som prečo. Bravo. ()

Cinematrix 

všechny recenze uživatele

Zfilmovat sbírání slov pro anglický slovník může napadnout jen totálního Nevimužkudykama. Nezajímavým tématem se s tím dá samozřejmě obstojně konkurovat veškerým dramatům východního bloku, která na ČSFD dostávají vysoká hodnocení, ale buďme trošku soudní, chceme tomu věnovat 2 hodiny našeho času? Angličtina už takhle tápe ve své nepřesnosti a po shlédnutí tohoto dramatu se tomu ani nedivím, když většinu slov dával dohromady nevyzpytatelný magor trpící schizofrenií a zarputilec, který paradoxně nedodělal ani základní vzdělání? Oba je představují luxusní herci (Sean Penn a Mel Gibson) s ještě luxusnějšími šedivými plnovousy, ale to by stačilo spíš na propagandu Islámského státu, jelikož holiče by jim záviděl i Usama bin Ladin. Film mne evokoval spíš k zamyšlení nad tím, zda mají vůbec teroristi nějaké kadeřnictví nebo zastřelí každého, kdo je chce oholit. A když už to v půlce vypadalo, že to bude mít nějaký spád a znuděný divák bude ochoten i tu slzu uronit, hned se to pro jistotu vrátilo zase na začátek bez konce. Sečteno a podtrženo: bravurně zahraná nuda bez nějakého výsledného envoi. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Gibson s Pennem ukazují, že kvalitně hrát ještě nezapomněli ve snímku, který má slušnou informační hodnotu, nicméně se přiznejte kdo z vás si tohle pustí znovu. Přimlouvám se za to, aby Mela zase někdo vytáhl zpět do 1. hollywoodské ligy. Ten chlap si rozhodně ještě minimálně jeden veliký film zaslouží. 60% ()

tomik99 

všechny recenze uživatele

No, to byl zase film, že by z toho jeden šílel. Smekám před skvělým obsazením a hereckými výkony u rolí, kdy herci prakticky nemají co rád. Ono prozkoumávat tajuplné divy anglického jazyka není zrovna dvakrát nejzábavnější téma, natož na celovečerní film, takže je v něm zapotřebí vyšinutého blázna, u kterého prostě každých pět minut vědět nebudete, co si myslet. Ale i tak je to stále nicneříkající nuda. Já stále přemýšlím, co tím chtěl autor říci. A to, že je to založené na pravdivých událostech prostě není opodstatnění, aby se natáčela kdovíjaká píčovina. ()

`barocco 

všechny recenze uživatele

Sean Penn (Dr. W.C. Minor) hra ako o dusu vo fascinujucom pribehu o dvoch zivotoch a ich spolocnom usili ktory stal za vznikom dnes uz svetoznameho Oxfortskeho slovnika, ludovo volanym ako "James Murray Dictionary". Uspesne mu sekunduje v jeho bravurnom vykone ako vzdy vynikajuci Mel Gibson (profesor Jamese Murray). Oscara hodny vykon Penna by si nemal nechat ujst ziadny fanda filmu. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Mel Gibson a režisér Farhad Safinia požadovali od produkce povolení dotáček přímo v Oxfordu, které by film vykoply o level výš, na ty ale producent kvůli prý už přestřeleným nákladům nekývl. A začaly právní spory a hádky, které nakonec Gibson s režisérem prohráli. A tak film nepromovali (režisér se ani nepodepsal). [Zdroj: Moviezone.cz] (Spiker01)
  • Natáčelo se v Dublinu v Irsku. (Rominator)

Související novinky

Mel Gibson a Colin Farrell se budou mstít

Mel Gibson a Colin Farrell se budou mstít

01.08.2018

Mel Gibson (Odplata, Ve jménu krve) a Colin Farrell (Fantastická zvířata a kde je najít, Miami Vice) si společně v thrilleru režiséra Tommyho Wirkoly (Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic, 7 životů)… (více)

Reklama

Reklama