Reklama

Reklama

Potvora

(neoficiální název)
  • USA Vixen!
Trailer

Obsahy(1)

Děj filmu se točí kolem sexuálních dobrodružství Vixen (v překladu "liška" nebo také "potvora") Palmerové, která s manželem Tomem vlastní hotel v Britské Kolumbii. Tom Palmer pracuje jako pilot a doprovází hotelové hosty na lovech - a znuděná Vixen v manželově nepřítomnosti lačně vyhledává jiné muže a ženy za účelem sexu. Podle časopisu Time si začne "s každým od příslušníka kanadské jízdní policie po manželku muže, který si přijel zarybařit". Film se zabývá i aktuálními náměty, jako je rasismus, antimilitarismus, komunismus a únosy letadel, které soud posléze zhodnotil jako "neústrojný společenský komentář, jenž naprosto nesouvisí s hlavním tématem snímku". (lewwin)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (13)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu velice skandální film dnes už z nostalgie jen k pousmání. Vixen byl vlastně úplně můj první film ke kterému jsem se od tohoto béčkového režiséra převážně soft-pornografických snímků dostal. Jak už bylo u tohoto režiséra všeobecně známo do svých filmů si výhradně vybíral a obsazoval jen nadmíru vyynuté erotické krásky z Playboye, různé Playmates apod. Zpět ale k filmu.. Spoiler : děj se točí kolem sexuálních dobrodružství Vixen (v překladu lišák nebo i nějaká potvora). Vixen Palmerová (doopravdy krásná prsatá Erica Gavin) která žije z manželem Tomem a vlastní společně hotel v Britské Kolumbii. Tom Palmer pracuje jako pilot a doprovází hotelové hosty na lovech-a jak už to tak občas v životě bývá naprosto znuděná Vixen v manželově nepřítomnosti lačně vyhledává jiné muže a ženy jen a jen za účelem sexu. Začne si doopravdy s každým od příslušníka kanadské jízdní policie po manželku muže, který si přijel jen tak zarybařit. Konec Spoileru. Tento sexploiťák je nadupaný lehce soft-erotickými scénami od začátku až do samého konce. Nechybí samozřejmě scény jako znásilnění, incest či lesbický sex. Film se ale také zabývá tehdy aktuální náměty jakými byly rasismus, antimilitarismus, komunismus i třeba únosy letadel. Film pochopitelně narazil, tehdejší cenzura jej odsoudila a posléze i zakázala a klasifikovala ho jako film určený výhradně a pouze jen dospělému publiku pod ochranou známkou nebo-li určitým etickým kodexem X (nejtěžší tehdejší stupnicové americké ohodnocení co se týče určité zvrhlosti či skandálnosti) a nemohl být promítán v komerčních kinech ale pouze v nezávislých biografech. Zajímavost: Film a jeho vedení dostaly až k soudu v Ohiu, který nakonec dospěl k závěru, že snímek zachycuje sexuální styk na filmovém plátně za účelem komerčního výtěžku, nikoli se záměrem vzdělávacím, vědeckým, morálním ani uměleckým, a lze ho tudíž prohlásit za obscénní. 2,5/5*. ()

brutale 

všechny recenze uživatele

Russ Meyer sa vôbec ne(s)erie. Po vzhliadnutí http://www.csfd.cz/film/46863-motor-psycho/ a http://www.csfd.cz/film/46856-faster-pussycat-kill-kill/ sa mi dostáva do rúk Vixen, ktorý je oveľa odvážnejší film a oproti "Motor psycho" a "Faster pussycat kill kill“ je vo farbe. Russ tento krát v kanadských lesoch namiešal drink s nynfomániou, bisexualitou, incestom, rasizmom, komunizmom a jemne sa obtrie aj o fašizmus. Dnešným filmom chýba odvaha, každý sa pridŕža korektnej politiky a "dokonalého" kosmopolitného sveta. Nedá mi ešte opäť nepochváliť, výber nadanej hlavnej role "Vixen". Russ, kde si v tých rokoch chodil na takýto matroš? ()

Reklama

seeker23 

všechny recenze uživatele

Ani veškeré Meyerovo kamerové a střihové mistrovství nevyváží poslední půlhodinu, v níž film zvážní a snaží se reflektovat dobová témata (Vietnam, rasismus, komunismus), čehož výsledkem je obludná karikatura komunisty (chtěná, leč nevtipná) a ještě obludnější zobrazení černocha jako podčlověka (nezáměrné, o to však horší). Kde je ona radostná anarchičnost Meyerových filmů? (Úplný konec ji zase navrací, po politickém intermezzu už je ale všechna lehkost ta tam) ________ Pozn.: žánrové zařazení Akční/Drama?! - k tomu mě nenapadá smysluplnější komentář než "ROFL!!" ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Na Meyerových snímcích je velmi patrná jeho posledlost nejen krásnými ženami s nadprůměrnými vnadami, ale i filmem. Vixen zaujme (kromě hlavní představitelky Ericy Gavin) také nápaditým střihem a režií. Nečekejte žádné péčko, na dnešní poměry je to vlastně velmi krotký film. Za což má u mě body navíc. ()

whack odpad!

všechny recenze uživatele

Americká sliepka vlastní hotel v Britskej Kolumbii, kde jej manžel slúži v Kanadskej jazdeckej polícii. Kým on sprevádza lovcov po lesoch, ona zvádza každého, koho stretne, chlapov aj ženy. Nechýba klasická americká paranoja o hrozbe šíriaceho sa komunistického teroru, keď pri konci člen Írskej republikánskej armády unesie ich lietadlo, v ktorom pri rozhovore stihnú ešte urobiť z čierneho pasažiera opicu, na čo on sa prikloní na stranu "zlého íra". Koniec. Vtedy som to vypol. Dúfam, že spadli. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Snímek byl ve své době označen jako skandální a dostal okamžitě tehdy nově zavedenou přístupnost "X". (Epistemolog)
  • Film se promítal pouze v nezávislých kinech. (Zetwenka)
  • Časopis Time napsal recenzi o jedné větě: „Vixen (Erica Gavin) si začne s každým od příslušníka kanadské jízdní policie po manželku muže, který si přijel jen zarybařit.“ (Zetwenka)

Reklama

Reklama