Reklama

Reklama

Faster, Pussycat! Kill! Kill!

  • USA Faster Pussycat... Kill! Kill! (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tři divoké a patřičně vyvinuté striptérky (ostatně jinak to ani u filmů Russe Meyera nemůže být) si berou dovolenou od tančení u tyče po barech a vypraví se na road trip. Napřed zabíjí jakéhosi muže a unesou jeho partnerku. Pak se vetřou do domu postaršího sedláka a jeho dvou synů. Ty svádějí ve snaze zjistit, kde stařík ukryl svoje peníze. Faster Pussycat je černobílý film plný násilí a zároveń velice smyslných žen. V průběhu několika desetiletí od svého vzniku se stal kultem a zároveň jedním z nejvýraznějších Meyerových filmů. (Ruut)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Brutálne béčko, alebo rozjímanie nad vzťahmi medzi mužmi a ženami (a násilím, samozrejme), v ktorých je raz obeťou jeden, potom zase ten druhý. Alebo oboje naraz, čo je v kinematografii v takejto kultovej miere ojedinelý zjav. Najskôr je obeťou žena, ako číry objekt mužských chúťok. Situácia sa potom obráti a takto to pokračuje až do konca. To, kto prežije, má tiež svoj symbolický význam. Ale dosť bolo filozofovania. Ak by neboli herecké výkony tak amatérske, ak by nebola hudba tak neskutočne wtf a zároveň dokonale priliehajúca k deju, ak by to bolo vo farbe, tak by bol zážitok polovičný. Čiže asi ako pri Aute zabiják. Len stále neviem, či mal radšej Meyer prsia, alebo zadky. Vieme z médií, že prsia, takže s kameramanom si to dohodol asi fifty-fifty. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Po prvých 20 minútach som sa zľakol, že to bude niečo na spôsob Rýchlo a zbesilo, ročník ´65:) Našťastie po "incidente v púšti" sa to zvrtne a máme do činenia s oddychovou nenáročnou story okorenenou troškou krimi a akcie...Príbeh sa miestami až príliš vlečie, no čo sa podarilo dokonale bol casting:) , ako aj práca kamery a príjemná muzička v pozadí.. Keď beriem do úvahy aj rok vzniku, tak by som to celkovo zhodnotil ako veľmi slušný priemer. ()

Reklama

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Já prostě tyhle staré exploitationy miluju. Zvlášť pokud jsou kombinovány s roadmovie a mají postavy, které jen tak nezapomenete. Přesne to je případ Faster Pussycat. Všechny tři představitelky krásných a drsných holek s rychlými fáry mě bavily, stejně jako ti ostatní, kteří se ve filmu objevili. Příběh sice není kdovíjak rozvinutý a pár chybiček by se jistě dalo najít, ale od béčkového filmu to člověk očekává. Násilí je dávkováno decentně, přesto velmi efektivně a působivě. Hudba naprosto sedí k prostředí a černobílá kamera dokonale podtrhuje atmosféru. Za mě pět hvězdiček a to naprosto bez debat. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Já teda nevim, mám rád béčka všeho druhu, ale tohle mi přišlo jako totální kravina. Stupidní příběh, amaterské zpracování a herecké výkony zredukované na natřásání koz a kroutění zadkem. Přesně na takovýchhle filmech kdysi vyrůstal Quentin Tarantino a ve všech možných podobách se nám je snaží cpát i dnes. Máme to ale opravdu zapotřebí?***Veděli jste že: Spice Girls se filmem inspirovaly pro videoklip ke svému singlu "Say you´ll be there".// Quentin Tarantino prohlásil, že by se okamžitě vzdal pěti let svého života za možnost natáčet s představitelkou Varly".*** ()

Bigrambo 

všechny recenze uživatele

Obrovské výstřihy, naplněné až po okraj, někdy až přetékající a rychlá auta – co víc si chlap může přát! U filmu jsem se výborně bavil a proto odpouštím i ty hodně špatné herecké výkony. Navíc pro fanoušky Tarantina by měl být tento film povinností (čerpal z něj inspiraci pro svůj film Grindhouse: Auto zabiják)! Film má také výborný soundtrack, zejména titulní song nemá chybu! ()

Galerie (58)

Zajímavosti (12)

  • Ve Velké Británii byl film certifikován pro projekci až v roce 1980. (Trainspotter)
  • Ačkoliv byl film poměrně výdělečný, po svém uvedení velkou díru do světa neudělal. Kultem se stal až po letech filmových festivalů a soukromých fanouškovských projekcí. (Trainspotter)
  • Varla (Tura Satana) má 1964 Porsche 356 C Coupé, Rosie (Haji) 1958 Triumph TR3A a Billie (Lori Williams) jezdí v MG MGA 1600 MkI Roadster ročník 1959. Dále se ve filmu objeví Tommy (Ray Barlow) za volantem dalšího britského sportovního vozu MG MGB (nástupce MGA), také v karoserii roadster, z roku 1963. Jediným americkým vozem, který zde můžeme vidět, tak zůstavá Willys Jeep Pickup Truck pravděpodobně vyrobený v r. 1960. (J.F.B.)

Reklama

Reklama