Reklama

Reklama

Město lží

  • Velká Británie City of Lies (více)
Trailer 1

Detektiv losangeleské policie Russell Poole (Johnny Depp) nedokáže vyřešit svůj největší případ - vraždy hudebních legend Tupaca Shakura a Christophera Wallace přezdívaného Notorious B.I.G. Případ zůstává i po dvaceti letech otevřený. Reportér Jack Jackson (Forest Whitaker), který se zoufale snaží zachránit svou pověst a kariéru, je odhodlán zjistit proč. Spojí síly s Poolem, aby případ konečně uzavřeli. Poole odhaluje neuvěřitelný příběh o moci, korupci a zločinu a Jackson rozplétá síť skandálů a podvodů. Oba muži neúnavně pátrají po pravdě. Podaří se jim rozbít základy losangeleské policie? (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (60)

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Město lží je filmem o vraždách, která za celou metráž filmu nebyly objasněny. Na stranu druhou, film alespoň na průměrné úrovní drží ten šilhající černoch z Matrixu, který se poměrně amatérsky snaží šťourat do Johnnyho, který se tím dostává mimo svou komfortní zónu, což způsobí záplavu vzpomínek jako z myslánky. 60 % Celosvětový příjem k 7. 10. 2019: $1,605,775 ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Skvěle střižená kriminálka opírající se o reálné podhoubí a obsahující plejádu známých hereckých jmen. Snímek City of Lies se rovněž může pochlubit hutným soundtrackem, celkovou atmosférou a hlavně tempem, které je sice pomalejší než obvykle, avšak po chvíli zjistíte, že k tomuto tématu pasuje více než dobře. City of Lies je tedy ve finále výtečně fungující jednohubkou, která Vás bez sebemenších problémů dokáže zabavit. Skvělá práce! „I was the only idiot thinking otherwise.“ ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Mistrovsky natočená, sirová kriminálka točená devadesátkovou zrnitou optikou za použití šedivých kamerových filtrů je technicky a také subjektivně vzato technicky jedna z nejvydařenějších za poslední roky. Prošpikovaná dobovými záběry a všemožnými udělátky. I Depp hraje pro něj dost netradiční postavu a není to vůbec zlé. Bohužel tomu ale sráží vaz diletantský scénář, který je zmatečný, retrospektiva příliš kostrbatá a celkově tomu chybí trochu lepší přehled, stejně tak i více šťávy. Je to ale obrovská škoda, protože formálně lahůdka. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Co se Shakura a toho druhého týče, tak jejich hudba mi nic neříká a o jejich osudu vím jen to, že byli zavražděni. Ale nevědomost tady zase není na škodu, protože primárním tématem je propojení LAPD a vlivného černošského gangu a to by mě bavilo i kdyby se jednalo o fikci. Pokud bych měl film charakterizovat jedním slovem, bylo by to "rozvážný". Furman klade velký důraz na detail, vzdor poněkud nepřehlednému námětu se mu daří spojovat všechny nitky do smysluplného celku a případná bílá místa mu vypomáhá zakrýt berlička v podobě novinářské linky. Své si odvedli i Depp s Whitakerem a fajn byli i herci ve vedlejších rolích. Slušná práce. 80% ()

xLIGHTx 

všechny recenze uživatele

Primárne sa snímka venuje okolnostiam a vyšetrovaniu smrti v zámorí vtedy dosť známeho rappera - Notorious B.I.G. (Zosnulý rapper 2Pac je tu vlastne viackrát spomínaný tiež, ale dominuje Biggie. *2Pacov hit song-Changes bol dosť hrávaný aj u nás alebo na MTV.) Násilné úmrtia rapperov v rokoch 1996-97 dosť otriasli vtedajším hudobným svetom, najmä v USA. Kto sa dostal vtedy do Death Row Records (ktoré nemalo dobrú povesť), mohol skončiť nedobre. (U nás to médiá sem tam tiež riešili, len bolo to vlastne celé dosť zahmlené, vidieť, že určití ľudia to zámerne aj chceli zamiesť pod koberec, nebol záujem to poriadne vyšetriť a snímka sa týmto taktiež zaoberá.) J. Depp a F. Whitaker štandardne kvalitní. Polícia, ako inak, je tu opäť skorumpovaná. Silnejšie chvíle v Meste lží sa striedajú so slabšími. Niektoré songy v City of Lies sú pomerne fajn (Colin Smith-Bleed Out). Tak za tri a pol hviezdy. (Možno aj na štvrtú by to bolo, ktorú som pôvodne dal. Tú možno prihodia fanúšikovia hip hop scény, prípadne fans spomenutých rapperov.) ()

Galerie (16)

Zajímavosti (9)

  • Vo vystrihnutých scénach hrala veľkú rolu herečka Melanie Benz. Ani jedna scéna s ňou sa však do výsledného strihu nedostala. (Real Tom Hardy)
  • Dodatočnú hudbu k filmu zložil samotný režisér Brad Furman. Figuroval tu tiež na poste hudobného dozoru, rovnako ako v jeho ďalšom filme Infiltrátor (2016). (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama