Reklama

Reklama

Bad Taste - Vesmírní kanibalové

  • Nový Zéland Bad Taste
Trailer

Obsahy(1)

V novozélandském městečku Kaihoro přistáli mimozemšťané. Ministr obrany tedy na místo poslal speciální jednotku Astro-Invasion Defence Squad (A.I.D.S.), která má za úkol místo zajistit a všechny ufony pořádně zlikvidovat. I přes takto jednoduchou zápletku oběhli Vesmírní kanibalové celý svět a odstartovali kariéru dnes již světoznámého Petera Jacksona. Ten natáčel Vesmírné kanibaly s přáteli v amatérských podmínkách dlouhé čtyři roky. Dřevěné makety samopalů, podomácku vyrobené masky mimozemšťanů, spousta umělé krve a především invence a odhodlání. Až téměř na konci natáčení si Jacksonovy píle všimla novozélandská filmová komise, a uchvácena tím, co do té doby sám vytvořil, mu poskytla finance na dokončení projektu. (Holly_Wood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (447)

tron 

všechny recenze uživatele

„Som Derek. Derekovia neutekajú.“ Nevyrastal som na „ranej tvorbe“ Sama Raimiho ani Petra Jacksona a nie som veľký fanúšik kombinovania tvrdého hororu s bláznivou komédiou. V tomto prípade je ale smršť čo najnechutnejšieho splatter-gore a humoru natoľko obrovská, že sa nedá inak, len sa zbedačene chechtať a nakoniec dať 80%. Ale rozhodne to nie je žiadna srdcovka, vlastne som to videl raz v živote a stačilo mi. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Peter Jackson touhle svojí prvotinou nastartoval ke hvězdné kariéře a zatím se drží. Tahle úžasná zvrácenost je tak neskutečná, až z toho přechází zrak. Naprosto amatérské výkony "herců", dialogy na hranicích stupidity, triky na úrovni filmové mateřské školky, střih zmatečný, scénář mírně řečeno "chudokrevný", námět otřepaný, režie zběsilá. Samé zápory ale dávají v jednom celku dohromady naprosto senzační šokující podívanou, kterou ovšem každý nemusí strávit, protože se opravdu jedná o film plný nechutností. Přesto, nebo právě proto vstoupil do historie. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Naprosto neortodoxní pojetí komedie a hororu v jednom. Peter Jackson se vydal do nejtemnějších míst vesmíru, nikoliv aby tam vylovil kanibaly, ale aby si odtamtud přinesl ten nejčernější humor a uvařil z něj polévku, z níž se udělá nejednomu všežravci nevolno. Bezstarostnost filmu a improvizační scénář vhodně doplňuje absurdnost a zvrácenost této ďáblovy hříčky. Myslím však, že příliš velké množství přestřelek, u kterých se nejvíc projevuje technická zaostalost a mizivý rozpočet, Vesmírným kanibalům lámou vaz. Během rádoby akčních scén jsem měl pocit, že ono parádně ujeté a vlastně i originální béčko se mění v prostě jen špatně natočené béčko...Ale i tak díky své originalitě, doslova kultovním scénám a hláškám dávám 4*. 7/10 ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Tak to je teda věc. Člověk žasne, jak Jackson začínal. A žasnu taky nad zdejším hodnocením a jásotem. Absolutně nechápu to nadšení. Slintání a koulení očima Jacksonovejch kamarádů, lítající kousky mozků a klouzání po hovnech mě nešokuje, nezhnusí a v drtivý většině případů ani nerozesměje, takže co jinýho zbejvá si na filmu užít? Nic. Připomínalo mi to filmy Lloyda Kaufmana a jeho Tromy, jen s absencí nahatejch ženskejch (i proto je to smutnější případ), takže ani nic novýho ohledně stylu to pro mě nebylo. Dočetl jsem se, že původně to měl bejt kraťas - a tak to mělo dle mýho zůstat, protože 90 minut týhle příšerný amatérštiny, to je prostě moc. Mám takovej pocit, že přesně tohle natočit parta vtipálků z Horní-Dolní, tak se to tu válí v odpadech, ale tohle přece spáchal Peter! Čtyřletý snažení filmovýho nadšence Jacksona se musí náležitě ocenit, takže vrhám jednu hvězdu, ale jestli se pustim i do Braindead, jak jsem původně zamýšlel, to už si nejsem tak jistej. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděl těsně po Predátorovi, který pochází ze stejného roku a má přiřazené tři stejné žánry akční / sci-fi / horror. Takže mě aktuálně nenapadá, jak vyseknout Peteru Jacksonovi poklonu lépe, než ty dva zážitky jednoduše, byť možná trochu nestoudně srovnat. Americká akčňárna s monotónním dějem a spoustou klišé, leč technicky brilatntní, mě už kdesi po třetině pomalu přestávala bavit. Naproti tomu mladý nezávislý tvůrce z Nového Zélandu přišel nejen v rámci akce a humorných fórků s takovým množstvím nápadů, že mě navzdory poloamatérskému ražení upoutával po celou dobu. V několika místech se mi možná dění začalo mírně táhnout, jenomže snad vždy záhy nastoupil nějaký originální prvek (např. to auto se čtyřkou malovaných jezdců na okně), který zábavu okamžitě vrátil do plného proudu. Kvality pozdějšího Braindead za mě tento režisérův debut úplně nedosahuje, ale už tady se objevuje plno skvělých záblesků, v nichž se Jackson k svému žánrovému majstrštyku z 90. let začíná přibližovat. Ať žije Derek! :o) Jen těch zvratků mohlo být tam pro mě méně, ačkoliv zbylé scény ze sešlosti se staříkem v komoře bych řadil k hodně povedeným. [75%] ()

Galerie (44)

Zajímavosti (24)

  • Dodávka, kterou Derek řídí, je Ford Thames 5cwt z roku 1961 speciálně upravený pro invalidní vozíky. Jejím majitelem je Derekův představitel Peter Jackson. (ČSFD)
  • Všechny zvratky byly vyrobeny smícháním jogurtů, müsli a zeleného potravinářského barviva. (ČSFD)
  • Všechny dialogy se museli znovu namluvit v postprodukci, a to ze dvou důvodů. Část filmu se natáčela na Jacksonovu 16 mm kameru, která nepodporovala nahrávání zvuků. Druhým důvodem byl fakt, že když Jackson dostal peníze na pokračování v natáčení, pořídil si kameru s podporou nahrávání zvuků, ale jelikož s ní neměl zkušenosti, všechny zvuky byly nepoužitelné. (HellFire)

Reklama

Reklama