Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Operace Entebbe je politický thriller inspirovaný skutečnými událostmi z roku 1976 o únosu letu Air France na cestě z Tel Avivu do Paříže. 248 pasažérů, 12 členů posádky, 4 teroristé. Němečtí radikálové Brigitte Kuhlman (Rosamund Pike) a Wilfred Bose (Daniel Brühl) společně se dvěma členy lidové fronty pro osvobození Palestiny přinutí letoun přistát v Entebbe v Ugandě. Požadují výkupné ve výši 5 milionů dolarů a propuštění palestinských vězňů v Izraeli, jinak začnou zabíjet rukojmí. Operace Entebbe byla jedna z největších a nejnákladnějších záchranných akcí v historii. (Bioscop)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (218)

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Absolutně nezvládnuté finále. Už od první minuty film pěkně odsejpá a člověk se těší jak to vše dopadne (neznám příběh). Jenže to co nám je naservírováno ke konci, jsem opravdu nepobral. Akční scéna jak z céčkového filmu a do toho scény nějakého debilního tanečku a hudby, kdy jsem měl chuť rozflákat televizi kladivem. Deutsch dvojička si nakonec ani nevystřelí, Rosamund Pike vypadá jak na piku a nejlepší byl ten frajer, co chtěl pomstít svoji rodinu a nakonec jde proti vojákům a řve, že má granáty, který nakonec ani nedokáže hodit. Totální fiasko !! A to se mi ten film celkem líbil, ač jsem čekal absolutní nudu. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Snímek 7 Days in Entebbe se opírá o dramatické události roku 1976, což by logicky mělo vyústit v hutnou podívanou se svižným spádem. Bohužel, výsledek je všechno možné jen ne dobrý. 7 Days in Entebbe se totiž po většinu času věnuje přípravám na únos a poté "hloubavým" úvahám na téma smrti a nakládání s unesenými lidmi. Celý tento filmový "guláš" obsahuje pochybnou třešničku na dortu v podobě prostřihů na nějaký skupinový umělecký tanec. Upřímně, po většinu stopáže jsem nevěřícně kroutil hlavou nad tím, jak moc jde zkazit tak zajímavá a poutavá látka. „If your government does not cooperate, I will kill two children every twenty-four hours.“ ()

Reklama

mzss1 odpad!

všechny recenze uživatele

(0%) Viděno v kině. Co to do pekla mělo znamenat ? Oh my god !!! Nejhorší film na který jsem kdy byl v kině ! Krucinál, tak to už je velký náznak konce tohoto světa, alespoň pro mě. Záměrně budu sprostý a nepříjemný v tomto komentu abych alespoň trochu vyjádřil své pocity k této neuvěřitelné sračce. Možná to trochu přeháním a tu jednu hvězdičku za námět atd bych asi dát mohl, ale já si nemůžu pomoci. Při sledování na velkém plátně jsem se u tohoto málem zesral. Ačkoliv hned od začátku se jde na věc, únosci přepadnou letadlo, s kterým odletí někam do zapadákova, kde budou cestující jako rukojmí držet. Jenže celé je to tak nudné, nezáživné, bez napětí, bez atmosféry, nikdo z herců nedokáže zaujmout, ani ta R.Pike, která zde působila jak fetka co se díky práškům udržuje bez spánku při vědomí. Ani D.Brühl to moc nevytrhl. Ostatní nevýrazní. Takže tu máme neuvěřitelnou nudu, mezitím v průběhu filmu a hlavně na konci tu máme nechutnou píseň Palestiňáků v obdobě nějakého místního tance či co. Scény, kdy se ta neschopná kráva každou chvílí vymázla na zem, to jsem opravdu nepobral. Vždy s sebou šlehla o zem, jak kdyby byla nafetovaná nebo byla prostě retardovaný lidský zmetek, nevím. Říkal jsem si, sakra snad bude aspoň finální akce za něco stát a ono hovno ! Párkrát se střílelo a to za doprovodu té zkurvené písně a s problikávaním scén toho debilního tance s onou krávou co furt padala na zem jak brambora. Hlavní únosci byli zastřeleni hned. No, do čerta ! To je opravdu síla, natočit takovou sračku ! To z toho mohli udělat 40 minutový dokument, ne? Nenacházím už dál slov. Odpad jak vyšitý! ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Začínám silně pochybovat o tom, že za neúspěch nového Robocopa může PG rating a producenti. José Padilha natočil perfektní Elitní jednotku a neméně slušné pokračování a vypadalo to na nového mistra. Jenže Robocop pohřbil všechny naděje a až do teď to vypadalo, že v tom je režisér nevinně, evidentně není. Na operaci Entebbe měl volnou ruku a dopadlo to strašně. Mám rád retro filmy podle skutečných událostí, ať už to jsou filmy politické, akční nebo třeba sportovní a hlavně ty ze 70. let. Ta hudba, kostýmy a prostředí....to nabízí prostě základ pro slušnou atmosféru plus když máte výborné téma jako stavební kámen. Jenže pan režisér celý film asi čuměl do tabletu a hulil hašiš. Herecká esa předvádějí nudný a zmatený výkon, jakoby ani nevěděli co hrát, protože režisér neví, jestli chce točit dobový thriller, nebo artovou mrdku s nějakým přesahem. Střih je na tečku, únosci jsou až neskutečně komičtí a ta jejich lidská stránka je neskutečně trapná. Děj se nedrží skutečnosti, vynechává a překrucuje opravdové události, dramaturgie nefunguje, film postrádá atmosféru i napětí, Daniel Brühl je neskutečně otravný a celý film se děje úplný hovno. Když se ke konci modlíte aby došlo na finální přepad a ve filmu byla aspoň nějaká akce, tak nejhustší jednotka Israelské armády zmateně pobíhá jako banda králíků a režisér do toho střihá záběry z tanečního vystoupení přítelkyně jednoho ze členů zásahové jednotky....to bych zvracel v křeči. Neskutečně nudná sračka. Padliha je debil a druhý Baader Meinhof Komplex se opravdu nekoná.30%. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Tak já nevím, co se na tom všem nelíbilo, protože já viděl špičkově natočené, svižné, napínavé a emotivní drama, kdy člověk samozřejmě fandí těm rukojmím, ale zároveň tak trochu chápe teroristy. Prostřihy reálných záběrů tomu navíc dodaly punc opravdovosti, takže jediná výtka je to zkurvené divadlo. 90% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (20)

  • Film zapomíná na dva Boeingy 707, které následovaly transportní C-130. Jeden sloužil jako velín a druhý přistál a vyčkával v Nairobi. Byl plný zdravotnického vybavení a personálu, protože akce počítala se ztrátami. Druhý Boeing kroužil nad letištěm Entebbe a koordinoval samotnou akci. Po úspěšném osvobození rukojmích naváděl zbylé tři podpůrné letouny Hercules na přistání. Vojáci z těchto letounů byli vybaveni i těžkou technikou, se kterou odráželi dotírající ugandské vojáky a zabezpečili tak naložení rukojmích a následný bezpečný odlet. (Cocacolix)
  • Celosvětová premiéra proběhla 19. února 2018 na Berlínském mezinárodním filmovém festivalu. (BMW12)
  • Velení akce se u cesty zpátky obávalo leteckého útoku na bezbranná transportní letadla C-130 Hercules. Z tohoto důvodu část vojáků zneškodnila 11 ugandských letounů typu Mig-17 a Mig-21, které byly na letišti přítomné. Tímto krokem prakticky zničili veškeré bojové letouny, které Uganda měla. (Cocacolix)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama